Καρυπίδης : «Ο Άρης θα είναι πρωταγωνιστής»

Καρυπίδης : «Ο Άρης θα είναι πρωταγωνιστής»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, τονίζοντας πως οι κίτρινοι θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά.

Τις απαντήσεις του για τα μεταγραφικά πλάνα του Άρη, τις προθέσεις του για το μέλλον της ομάδας και το αυριανό ταξίδι του στις ΗΠΑ έδωσε ο πρόεδρός της, Θόδωρος Καρυπίδης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Θόδωρου Καρυπίδη:

Ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας για την ποδοσφαιρική ομάδα είναι σίγουρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, από τον οποίο περιμένει ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων» να ακούσει και να διαβάσει τις σκέψεις του για τον νέο ΑΡΗ. Η εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» βρήκε τον ισχυρό άνδρα του ΑΡΗ και αυτός ανοίγει τα χαρτιά του, απαντώντας σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα της εποχής. Μιλάει για το πως κύλησε η φετινή σεζόν με τη συνεργασία με τους Παύλου Μυροφορίδη και Δημήτρη Σπανό, την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ, την επιλογή του Πάκο Ερέρα για τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων, το πλάνο του για την επόμενη σεζόν, τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, το περιβόητο ταξίδι στην Αμερική για να συναντήσει τους Παπαδόπουλο και Σακίεβιτς, δηλώνει ανοικτός σε συνεργασίες, ακόμη και σε πώληση της ΠΑΕ, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ… Τέσσερις σελίδες και περίπου 3.500 λέξεις από τον Θόδωρο Καρυπίδη για τους φίλους της ομάδας…

– Όταν πριν από περίπου τρία χρόνια αποφασίζατε να εμπλακείτε στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, πως φανταζόσασταν τα πράγματα;

«Ήξερα ότι ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Στην αρχή το είδα επιχειρηματικά, ότι θα έχω μία πολύ μεγάλη εταιρεία, η οποία θα τρέχει και θα έχει από πίσω πολύ κόσμο. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα, ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο και όπως ήταν λογικό απογοητεύτηκα, γιατί έβλεπα στο γήπεδο 1000 άτομα. Αυτά τα είχα και στη Βέροια, εδώ ήρθα για να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο, ενώ με απογοήτευσε πολύ και η εσωστρέφεια που είδα μέσα στο Σύλλογο. Υπήρχε μία καχυποψία και μία αρνητικότητα προς το πρόσωπό μου. ‘Έχει λεφτά ή δεν έχει λεφτά; Είναι του Σαββίδη ή δεν είναι του Σαββίδη; Θα βάλει το 1.200.000 ή δεν θα το βάλει; Θα κάνει την εκκαθάριση ή δεν θα την κάνει; Θα δημιουργηθεί η νέα ΠΑΕ ή όχι; Μονίμως κάτι υπήρχε για να αμφισβητούμαι, προσπάθησα λοιπόν και νομίζω ότι έχω δώσει όλες τις απαντήσεις».

– Τι διαφορές είδατε στον ΑΡΗ σε σχέση με την προηγούμενη διοικητική εμπειρία σας στη Βέροια;

«Ο ΑΡΗΣ είναι τεράστιο μέγεθος και έχει πολύ άγχος. Στη Βέροια δεν υπήρχε μεγάλη πίεση, ο στόχος ήταν η παραμονή και όσο ήμουν εγώ η ομάδα έπαιζε άνετα στη Σούπερ Λιγκ. Στον ΑΡΗ υπάρχουν άλλοι στόχοι και τεράστια ευθύνη».

– Το ερώτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι «που πραγματικά μπορεί να οδηγήσει τον ΑΡΗ ο Θόδωρος Καρυπίδης;»

«Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλάνο τριετίας. Έχουμε δει τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν και δεν θέλουμε να τα επαναλάβουμε. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι επενδυτής. Εγώ βάζω τα λεφτά, οπότε είμαι πολύ πιο προσεκτικός γιατί σε όποια λάθη γίνονται, πονάει… η δική μου τσέπη. Στο δικό μας πλάνο ο ΑΡΗΣ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν νοείται ΑΡΗΣ που δεν θα είναι πρωταγωνιστής. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αυτά θα φανούν μέσα στο γήπεδο και θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί δεν υπάρχει τίποτα, από υποδομές στο γήπεδο και γενικότερα, ενώ όλοι είναι ανυπόμονοι να τα κάνουμε όλα γρήγορα. Εμείς έχουμε ένα πλάνο, ώστε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το προπονητήριο στο Ρύσιο, να προχωρήσουμε στη δημιουργία του δικού μας Αθλητικού Κέντρου και ήδη ψάχνουμε την έκταση. Θα γίνουν φέτος κάποιες βελτιώσεις, ώστε να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να αισθάνονται όμορφα και να δουλεύουν με άνεση στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, παρ’ ότι στην ουσία δεν μας ανήκουν».

«Ο ΑΡΗΣ θα είναι πρωταγωνιστής»

– Τι στόχους θα έχει η ομάδα στην επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια;

«Ο ΑΡΗΣ από τη φύση του θα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν μπορεί να είναι κομπάρσος ή να παλεύει για να σωθεί. Εγώ δεν θέλω να τάξω και να δημιουργώ μεγάλες προσδοκίες, αλλά σίγουρα ο ΑΡΗΣ θα είναι πρωταγωνιστής. Η ομάδα γύρισε και θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Ο στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτό θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

– Αν κλείνατε τα μάτια και τα ανοίγατε μετά από δύο χρόνια. Τί θα συνιστούσε για εσάς επιτυχία και τί αποτυχία στην πορεία του ΑΡΗ.

«Επιτυχία θα είναι για μένα να μπει η ομάδα στην πεντάδα και να βγει στην Ευρώπη. Παίζουν και άλλα πράγματα όμως το ρόλο τους. Πως θα μπορείς να θεωρείσαι επιτυχημένος αν δεν έχεις το γήπεδο που πρέπει, δεν έχεις προπονητικές εγκαταστάσεις και γενικά ότι απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Αν βγούμε στην Ευρώπη ή προχωρήσουμε πολύ στο Κύπελλο σίγουρα θα είναι μία επιτυχία για εμάς».

– Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας στον ΑΡΗ.

«Η καλύτερη στιγμή είναι όταν και μαθηματικά εξασφαλίσαμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Η χειρότερη είναι όταν πέρσι μετά από μία δύσκολη χρονιά, φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική και το παιχνίδι με τη Σπάρτη, με την ομάδα να μην ανεβαίνει και ενώ παρακολουθούσα το ματς με τον γιο μου, υπήρξε μία μερίδα οπαδών που με αποδοκίμασε με πολύ έντονο τρόπο. Μπορεί να είχαν δικαιολογημένη αγανάκτηση που δεν ανεβήκαμε, αλλά εγώ αισθάνθηκα πολύ άσχημα».

– Πόσο χρόνο σας απορροφά ο ΑΡΗΣ στην καθημερινότητα.

«Φέτος σχεδόν όλη την ημέρα ασχολούμουν με τον ΑΡΗ. Ένας από τους λόγους που μετακόμισα στην Αθήνα ήταν αυτός. Για να βρίσκομαι κοντά στα κέντρα των αποφάσεων, καθώς να μην γελιόμαστε όλο το παιχνίδι παίζεται εδώ. Έχω κάνει πάρα πολλά ταξίδια για τον ΑΡΗ».

– Μήπως είστε λίγο συγκεντρωτικός και θέλετε να περνούν όλα από εσάς;

«To εύκολο είναι να παίρνεις στελέχη, που στο τέλος της ημέρας δεν θα σου έχουν προσφέρει τίποτα. Έχουμε τρία-τέσσερα στελέχη σοβαρά και δυνατά και προσπαθούμε να «χτίσουμε πάνω σ’ αυτό. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κενά, κοιτάμε να πάρουμε στελέχη για να τα κλείσουμε».

«Η επιλογή Ερέρα και η παραμονή 11-12 παικτών από την ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ

– Πως προέκυψε η επιλογή του Πάκο Ερέρα για τον πάγκο του ΑΡΗ;

«Είχαμε πολύ καλές συστάσεις για τον Πάκο Ερέρα. Ψάχναμε να δούμε αν θα πάμε στον ισπανικό ή στο πορτογαλικό μοντέλο. Κάναμε κάποιες επαφές, είδαμε κάποιους ανθρώπους και τελικά καταλήξαμε στον συγκεκριμένο. Θεώρησα ότι αυτός είναι κατάλληλος για να έρθει στον ΑΡΗ, από την πρώτη στιγμή που τον είδα.

– Ο Ισπανός τεχνικός θα είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας;

«Ήταν τεχνικός διευθυντής στην Εσπανιόλ, ενώ είχε έναν παρόμοιο ρόλο και στην παρουσία του στη Λίβερπουλ. Έχει μεγάλη εμπειρία, πάρα πολλές γνωριμίες και κοιτάει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού από πολλά μεγάλα κλαμπ, όπως οι Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα».

– Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η σχέση του με τον νέο προπονητή του ΑΡΗ…

«Είναι πολύ κοντά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Προχθές όταν ήμασταν μαζί και συμφωνήσαμε, μιλούσαν 45 λεπτά στο τηλέφωνο. Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον Βαλβέρδε, ο Πάκο Ερέρα το έκανε και του έλεγε τι να προσέξει με κάποιους παίκτες, να μην κάνει τα λάθη που έκανε αυτός. Εγώ αυτό που είδα είναι ότι η σχέση τους είναι πολύ φιλική».

– Τι σας ζήτησε ο Ερέρα όσον αφορά την οργάνωση του ΑΡΗ;

«Συζητήσαμε για το μπάτζετ της ομάδας και το πλάνο που έχουμε. Βάλαμε κάτω τα νούμερα, να δούμε πως θα μοιραστεί αυτό. Ποιοι παίκτες θα παραμείνουν από το φετινό ρόστερ, καθώς έχει δει πολλά παιχνίδια για να καταλήξει ποιοι ταιριάζουν στο δικό του μοντέλο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, αλλά εγώ προσπαθώ να οργανώσω όσο μπορώ καλύτερα αυτό το κομμάτι, ώστε όταν έρθει ο προπονητής να είναι όλα έτοιμα».

– Ο νέος προπονητής του ΑΡΗ είναι μια σημαντική ποδοσφαιρική προσωπικότητα και έχει όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα σχεδιάζουμε, αν αποτύχει αγωνιστικά, δεν θεωρείτε επικίνδυνο το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών θα είναι προσωπικές του επιλογές;

«Έχουμε ένα τμήμα σκάουτινγκ που αποτελείται από τέσσερις ανθρώπους, που κοιτάνε καθημερινά ποδοσφαιριστές, εδώ και περίπου τέσσερις μήνες. Έχουν την εμπειρία και είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι επιλογή του προπονητή και κάποιοι θα δοθούν από εμάς σ’ αυτόν. Πάντα όμως το τελικό «ΟΚ» το δίνει ο προπονητής. Όλα έχουν το ρίσκο τους. Η Μπαρτσελόνα πήρε τον Ντεμπελέ με 100.000.000 και τραυματίστηκε, ενώ τα Γιάννενα πήραν τον Κόντε από τη β’ κατηγορία της Ισπανίας και αυτός έβαλε 18 γκολ».

– Η επαναφορά του λάτιν μοντέλου, που στο παρελθόν είχε επιτυχία στον ΑΡΗ, είναι στρατηγική επιλογή;

«Για μένα δεν υπάρχει λάτιν μοντέλο. Ο προπονητής κοιτάει από Ισπανία, παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και τους γνωρίζει, κοιτάμε στην Αργεντινή, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, ενώ ο προπονητής ξεκαθάρισε ότι θέλει και αρκετούς Έλληνες στο ρόστερ».

– Πόσοι από τους ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν θα παραμείνουν στην ομάδα;

«Θεωρώ ότι 11-12 ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν. Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν συμβόλαιο με την ομάδα κάποιοι όχι. Μερικά συμβόλαια θα λυθούν πιο εύκολα, κάποια άλλα πιο δύσκολα, στο τέλος όμως πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο. Με την άφιξη του προπονητή, όλα αυτά τα θέματα θα μπουν σε μία σειρά».

– Το θέμα του Ούγκο Σόουζα δεν έγινε τελικά σήριαλ και ο Πορτογάλος θα συνεχίσει στον ΑΡΗ…

«Είχα μία συνάντηση μαζί του την προηγούμενη Τετάρτη, σε δέκα λεπτά τα βρήκαμε και συμφωνήσαμε για δύο χρόνια. Κάπου έκανε πίσω αυτός, ανεβήκαμε λίγο και εμείς και δώσαμε τα χέρια. Ήθελα να τον ανταμείψω για την παρουσία του δύο χρόνια στη Φούτμπολ Λιγκ, δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα, Μακάρι να την αγαπούν όλοι, όπως ο Ούγκο. Σίγουρα τώρα στη μεγάλη κατηγορία ο ανταγωνισμός θα είναι πιο μεγάλος και για τον ίδιο».

– Σε τι φάση βρίσκεται η περίπτωση του Βαγγέλη Πλατέλλα;

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, βοήθησε, είχε μία ‘κοιλιά’ προς το τέλος του πρωταθλήματος. Πρέπει να δώσει το τελικό ‘ΟΚ’ και ο προπονητής, όπως και για κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές και αυτό θα γίνει από τη στιγμή που θα έρθει στην Ελλάδα».

«Βοήθησαν σημαντικά Μυροφορίδης και Σπανός»

– Αποφασίσατε τη φετινή σεζόν να κινηθείτε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι σε σχέση με την πρώτη στη Φούτμπολ Λιγκ. Πόσο ικανοποιημένος είστε απ’ αυτό;

«Αφού είδαμε τα λάθη μας και γιατί αποτύχαμε την πρώτη σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ. Καταλάβαμε ότι τα λεφτά και τα μεγάλα μπάτζετ, δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Αντιληφθήκαμε πως έπρεπε να κινηθούμε και σε συνεργασία με τους κ.κ. Σπανό και Μυροφορίδη, φτιάξαμε ένα αγωνιστικό τμήμα, το οποίο μέσα στο γήπεδο… πέθαινε. Είχαμε και τύχη, που μας είχε λείψει τη προηγούμενη σεζόν και η χρονιά κύλησε ομαλά».

– Επιλέξατε τον Παύλο Μυροφορίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή και παρά τις κόντρες που είχατε κατά τη διάρκεια της σεζόν, το αποτέλεσμα ήταν θετικό…

«Ο Παύλος βοήθησε πολύ, καθώς ήταν ο άνθρωπος που μαζί στήσαμε την ομάδα. Υπήρχαν κάποιες κόντρες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς κάποια πράγματα τα βλέπουμε διαφορετικά. Παρ΄ όλα αυτά προσπαθούσαμε πάντα να ισορροπούμε κάπου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας και αυτό στο τέλος έγινε».

– Για την παρουσία του Δημήτρη Σπανού στον πάγκο της ομάδας…

«Είναι ένας επαγγελματίας. Κύριος σε όλα και πολύ καλός προπονητής. Κρατούσε τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια, γιατί είχε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές να διαχειριστεί και αναγκαστικά κάποιους τους αδίκησε. Θα μου πει κάποιος ‘γιατί τον αλλάζεις, αφού είναι τόσο καλός;’ Απλά αποφασίσαμε να πάμε σε ένα άλλο πλάνο για τη Σούπερ Λιγκ. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του».

Τηλεοπτικό συμβόλαιο και χορηγίες

– Τι γίνεται με το τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν;

«Δεν έχουμε κάτι ακόμη, Είχε γίνει μία προσέγγιση από τη ΝΟΒΑ, με μία πρόταση που εγώ τη θεώρησα προσβλητική για τον ΑΡΗ. Είμαστε πλέον και εμείς στο γκρουπ των εφτά ομάδων, έχουμε υπογράψει μία ρήτρα ότι δεν θα μπορεί να υπογράψει κανένας από μόνος του, η οποία είναι ύψους 1.000.000 και αν δεν βρούμε τηλεοπτική στέγη δεν θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση. Όσον αφορά τον ΑΡΗ, δεν μπορώ να ακούω αυτό που λένε για το ‘Βig 4’, καθώς και εμείς ανήκουμε στις πέντε μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, είμαστε σημαντικό μέγεθος. Καταλαβαίνω ότι ερχόμαστε από τέσσερα χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες, αλλά θα πρέπει να πάρουμε κάτι που να είναι αξιοπρεπές, αλλιώς καλύτερα να μην έχουμε τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων μας».

– Έχετε ενημέρωση για το σχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, περί αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος;

«Θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό να γίνει τώρα και νομίζω ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Αυτό βοηθά τις μικρότερες ομάδες, εμάς δεν μας βολεύει αυτό, καθώς εμείς έχουμε κόσμο και σαφώς θα υπάρχουν μεγαλύτερα έσοδα».

– Ο ΑΡΗΣ έχει ένα μεγάλο μπραντ νέιμ, πως σκοπεύετε να το εκμεταλλευτείτε για να φέρετε έσοδα;

«Θα οργανώσουμε πολύ το εμπορικό μας τμήμα. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε συζητήσεις με δύο ανθρώπους που θα αναλάβουν το μάρκετινγκ, μαζί με την εταιρία ‘TAF’, θα κάνουμε το ‘Ε-shop’, συνεχίζουμε τη συνεργασίας με τη ‘NIKE’, η μπουτίκ θα αναβαθμιστεί με περισσότερα εμπορεύματα. Το πόσο εμπορική θα είναι μία ομάδα, εξαρτάται και από τον κόσμο. Όταν ένα γήπεδο είναι γεμάτο, θέλουν και περισσότεροι σπόνσορες να έρθουν».

– Τι συμβαίνει με τη διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της φανέλας και αν υπάρχει συμφωνία με τη «Stoiximan» και για την επόμενη σεζόν;

«Υπάρχει μία συμφωνία και για φέτος, υπάρχει όμως μία διαπραγμάτευση μήπως και τη «σπάσουμε», προκειμένου να αποκομίσουμε περισσότερα χρήματα».

– Τα τουρνικέ τοποθετήθηκαν, οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησαν, τι άλλο πρόκειται να γίνει για να αλλάξει η εικόνα του γηπέδου προς το καλύτερο…

«Δέκα χρόνια το γήπεδο ήταν παρατημένο, δεν είχε μπει ούτε ένα ευρώ. Το γήπεδο θέλει μίνιμουμ 1.000.000 ευρώ. Φέτος θα βάλουμε τον χλοοτάπητα, του οποίου το κόστος είναι 430.000 σε δύο στάδια. Θα φτιάξουμε τις σουίτες και τα καθίσματα που έχουν πρόβλημα, ενώ θα γίνουν καίριες επεμβάσεις και στα αποδυτήρια».

– Θα υπάρξει μεγαλύτερη στελέχωση της ΠΑΕ;

«Έχει έρθει ήδη ο Αντώνης Τσαλουχίδης, που είναι ο διευθυντής των γραφείων, έρχεται ο εμπορικός διευθυντής, υπάρχει ο Παντελής Ζουμπούλης, μαζί με τον Δημήτρη Πιπερίδη στον τομέα της επικοινωνίας και γενικότερα θα γίνει ότι απαιτείται για να έχουμε καλύτερη οργάνωση. Ήδη έχουν προσληφθεί και δύο άτομα, τα οποία θα ασχολούνται με τα Social media. Τώρα στη Σούπερ Λιγκ θα υπάρχουν ειδήσεις, στη Φούτμπολ Λιγκ και στη Γ’ Εθνική τι να πεις στον κόσμο».

«Στις 30 Ιουλίου θα έχουμε μηδενικό χρέος»

– Πέρσι στη λήξη της σεζόν η ομάδα είχε ένα μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, που αναγκάστηκε να το πληρώνει τη φετινή χρονιά, καλύπτοντας ουσιαστικά δύο μπάτζετ;

«Πέρσι έγιναν πολλά λάθη που τα πληρώσαμε ακριβά. Γι’ αυτό φέτος ακολουθήσαμε ένα τελείως διαφορετικό πλάνο που μας δικαίωσε».

– Αυτή τη στιγμή πόσες περίπου είναι οι οφειλές που υπάρχουν προς τους ποδοσφαιριστές και πως σκοπεύετε να τις καλύψετε;

«Οι οφειλές που υπάρχουν είναι απόλυτα διαχειρίσιμες. Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει πληρωθεί το μισό σχεδόν ποσό που οφείλεται στους φετινούς ποδοσφαιριστές και τα υπόλοιπα μέχρι τις 30 Ιουλίου, όπως έχουμε συμφωνήσει. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα είμαστε μηδενική όσον αφορά το χρέος προς την ομάδα. Υπάρχουν και κάποιες οφειλές προς Εφορία και ΙΚΑ, που είναι σε ρύθμιση και πληρώνονται κανονικά».

– Όσον αφορά την αδειοδότηση είναι όλα ΟΚ;

«Μόνο στον ΑΡΗ συμβαίνει αυτό. Σε καμία άλλη ομάδα δεν ασχολούνται τόσο πολύ με τις αδειοδοτήσεις και όλα αυτά».

– Υπάρχει όμως και η περσινή μη αδειοδότηση της ομάδας για τη Σούπερ ΛΙγκ…

«Άλλο πέρσι, άλλο φέτος. Ο ΑΡΗΣ θα πάρει κανονικά αδειοδότηση για τη νέα χρονιά. Γενικά πάντως δεν νομίζω ότι εγώ περνάω κάποιες εξετάσεις. Εγώ έδειξα ποιος είμαι, με τα καλά και τα στραβά μου. Ήρθε η ώρα ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του να δείξουν ακόμη περισσότερο ποιοι είναι».

– Η σχέση σας με τον Ερασιτέχνη…

«Είναι πάρα πολύ καλή η σχέση μου με τον Ερασιτέχνη. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μέσα στη γενικότερη κατάσταση, γιατί και εγώ δεν περίμενα ότι πέρσι δεν θα ανεβαίναμε. Είχα υποσχεθεί ότι θα δώσω και 300.000 ευρώ ως δάνειο, στο οποίο δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ, έχω όμως καλύψει κάποιες άλλες υποχρεώσεις, για τις οποίες δεν ήμουν υποχρεωμένος και πιστεύω του χρόνου να είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

– Τα προβλήματα που υπάρχουν στα επαγγελματικά σας κατά πόσο επηρεάζουν την παρουσία σας στον ΑΡΗ;

«Είναι δεδομένο ότι οι δουλειές μου επηρεάζουν και τον ΑΡΗ. Όσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα, τόσο περισσότερα χρήματα μπορώ να βάζω στην ομάδα. Άλλα τα δεδομένα τότε, άλλα τώρα, παρ’ όλα αυτά τον ΑΡΗ δεν τον αφήσαμε ποτέ. Όταν ξεκίνησε η παρουσία μου στον ΑΡΗ ήταν διαφορετικά τα πράγματα, έγινε η ζημιά με τον Μαρινόπουλο και χάθηκαν 30.000.000 ευρώ».

Την προσεχή Τρίτη το ταξίδι στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με Παπαδόπουλο-Σακίεβιτς

«Πουλάω, δεν ξεπουλάω!»

– Θα κάνετε τελικά το ταξίδι στην Αμερική για να συναντήσετε τον Τομ Παπαδόπουλο και τον Νικ Σακίεβιτς;

«Το ταξίδι θα γίνει την προσεχή Τρίτη και θα πάω να τους συναντήσω και να ακούσω τι έχουν να μου πουν…».

– Σας έχουν καταθέσει το πλάνο τους για τον ΑΡΗ;

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παπαδόπουλο, γιατί πέρσι έβαλε μία χορηγία και στήριξε την ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας με πολύ καλή οικονομική επιφάνεια. Από κει και πέρα θέλω να μου πουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε θα μου πει ποιο είναι το πλάνο του, να δω τα λεφτά και πως θα επενδυθούν. Αυτό πάντως που βγήκε και είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι αναλαμβάνει τα χρέη και το μπάτζετ δεν έχει καμία βάση, καθώς η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά χρέη αυτή τη στιγμή. Του το είπα και του ιδίου, αν είναι να κάνουμε κάτι μαζί, η ομάδα στις 30/07 θα είναι μηδενική από χρέη. Ανακοινώσαμε και μία νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα καλυφθεί από εμάς , ας μας πουν πόσα λεφτά θέλουν να βάλουν και πως, και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες καθώς εδώ ισχύει το ρητό ‘Η ισχύς εν τη ενώσει’. Σίγουρα θα είμαστε πιο δυνατοί αν έχουμε και έναν ακόμη να βάζει χρήματα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρουν οι ‘καρέκλες’. Εγώ αν ήθελα θα ήμουν κάθε μέρα στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για να κάνω ‘σόου’, δεν είναι όμως κάτι που με ενδιαφέρει. Αν θέλουν να αγοράσουν να καταθέσουν μία ξεκάθαρη πρόταση, εγώ είμαι ανοικτός στο να πουλήσω».

– Λέτε ότι πουλάτε την ΠΑΕ;

«Πουλάω αν έχω μία συγκεκριμένη και σοβαρή πρόταση. Αν πουλάω ακριβά ή φθηνά, αυτό είναι δικαίωμα δικό μου. Δεν ξεπουλάω, πουλάω…».

– Είχατε και ένα ταξίδι στην Κίνα, εκτός των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων, είχε κάποια σχέση και με τον ΑΡΗ;

«Κοιτάμε κάποια πράγματα, αλλά κατά βάση ήταν για τις δουλειές μου. Αν προκύψει κάτι που μπορεί να βοηθήσει και την ομάδα με τον οποιονδήποτε τρόπο θα είναι καλοδεχούμενο. Σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποιες συνεργασίες με κινεζικές ομάδες, να φέρουμε κάποιους παίκτες στις Ακαδημίες μας, αλλά γιατί όχι ακόμη και στην πρώτη ομάδα».

Το μήνυμα προς τον κόσμο

– Έχετε καταλάβει τον κόσμο του ΑΡΗ; Τέσσερις αγώνες στη Φούτμπολ Λιγκ με πάνω από 14.000 κόσμο. Με ομάδα τέσσερα χρόνια μακριά από τη Σούπερ Λιγκ. Αν αύριο ο ΑΡΗΣ είχε έναν τελικό στο ΟΑΚΑ θα είχε και πάλι 30.000 κόσμο. Έχετε αντιληφθεί το μέγεθος του λαού που επηρεάζεται με τις αποφάσεις σας;

«Στην αρχή μπορεί να ήξερα, αλλά δεν μπορούσα εύκολα να το καταλάβω. Αυτό έγινε φέτος και κυρίως μετά το παιχνίδι με την Μπόκα Τζούνιορς. Από εκεί και μετά κατάλαβα τι θα ακολουθήσει. Περιμένω να ζήσουμε και άλλες τέτοιες και ακόμη καλύτερες στιγμές. Σίγουρα με επηρεάζει και θέλω ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος. Κάνω πολλές φορές πράγματα εις βάρος μου, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τον κόσμο».

– Ο κόσμος του ΑΡΗ έχει ανασφάλεια. Είναι τόσα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, που η έντονη ανασφάλεια αυτομάτως μετατρέπεται σε εσωστρέφεια. Είστε έτοιμος να την αντιμετωπίσετε;

«Με έχει κουράσει όλο αυτό το πράγμα. Επειδή στο παρελθόν είχαν αποτυχίες οι διαχειριστές, όλο αυτό περνάει και σε μένα. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς τα λεφτά είναι δικά μου, δεν είμαι διαχειριστής. Αυτό γίνεται από τους δημοσιογράφους (κυρίως από κάποια συγκεκριμένα κέντρα που έχουν τη δική τους στόχευση) και από μερίδα του κόσμου. Εγώ δέχομαι την κριτική και μου αρέσει μπορώ να πω, φτάνει να είναι καλοπροαίρετη. Εγώ έχω δει τα λάθη που έχουν γίνει και δεν θέλω να τα ξανακάνω. Θα μπουν τόσα λεφτά, όσα χρειάζονται. Να μην έχουν ανασφάλεια και να έρθουν στο γήπεδο. Αν όλοι αυτοί που γράφουν στα Social media έρχονταν στο γήπεδο, δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

– Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του ΑΡΗ;

«Εγώ ότι είναι να κάνω, θα το κάνω. Περιμένω και από τον κόσμο πράξεις πλέον. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Καρυπίδης μπορεί και στη Σούπερ Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και παντού. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όσους λένε αυτά τα πράγματα, για να δημιουργούν στον κόσμο ανασφάλεια. Πρώτη φορά ο ΑΡΗΣ είναι υγιής και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Όλοι θα κριθούμε από τις επιτυχίες μας. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι Σαββίδης, αλλά το να χαλάσω 100.000.000 για να πάρω δύο Κύπελλα, θεωρείται επιτυχία; Θα μετρηθούμε στο γήπεδο με όλους… Το εύκολο για μένα θα ήταν πέρσι μετά την αποτυχία να πω ‘Πουλάω και φεύγω’. Αυτό με συνέφερε περισσότερο, εγώ όμως πείσμωσα και προτίμησα να μείνω και να παλέψω φέτος για να ανεβάσω τον ΑΡΗ. Αυτό το κατάφερα και τώρα είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση. Αν κάποιος έχει να μου πει κάτι σοβαρό είμαι εδώ, δεν μπορεί όμως κανείς να με πιέσει να πουλήσω ή να ξεπουλήσω…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ