Ολυμπιακός : Δεν έχει λόγο να βιάζεται…

Ολυμπιακός : Δεν έχει λόγο να βιάζεται…

Αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο λάθους. Ακριβώς για αυτό δεν πρέπει να βιαστεί για καμία «σοβαρή» επιλογή με θέα στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Φυσικά και υπάρχει προσμονή, αλλά και μπόλικη αγωνία. Καλοκαίρι είναι, η χαρά των μεταγραφών εξελίσσεται για όλες τις ομάδες. Πόσο δε για τον Ολυμπιακό, που ειδικά σε αυτό το χρονικό διάστημα όχι μόνο θέλει να προσθέσει στην εξίσωση μπόλικα νέα πρόσωπα, αλλά θέλει επί της ουσίας να σχηματίσει από την αρχή την ομάδα του. Να βάλει τις βάσεις για το επόμενο αγωνιστικό μοντέλο. Όπως έκανε το καλοκαίρι του ΄10, έτσι και τώρα.

Το να αναλαμβάνεις όμως την ευθύνη για ένα τέτοιο εγχείρημα, το να επιδιώκεις επανεκκίνηση προφανώς και σε υποχρεώνει σε μια σειρά από «βήματα» στρατηγικής. Ένα εξ αυτών; Η υπομονή. Είναι τόσο σύνθετο αυτό που επιχειρούν οι Πειραιώτες που το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι η «βιασύνη» στα μεταγραφικά τους θέματα. Το γιατί μπορεί να το εξηγήσει σε όλους τους τόνους, ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος που αυτή τη στιγμή ξέρει ότι την Παρασκευή στον Ρέντη μπορεί να συναντηθεί με καμία 40αρία ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων είναι ζήτημα αν οι 15 θα είναι στη θέση τους, την ώρα του τελικού ρόστερ.

Θέλει ο Πορτογάλος να τους δει όλους. Να μιλήσει με όλους, να έχει την ευκαιρία να δουλέψει μαζί τους σε μερικές προπονήσεις. Για αυτό και ζήτησε να φύγει η ομάδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας (Ζέεφελντ) δέκα ημέρες μετά το πρώτο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο. Σταδιακά θα φτάσει ο Ολυμπιακός στην επόμενη εικόνα του. Και όσο θα συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να προστατέψει και τη δουλειά του προπονητή, αλλά και την ίδια την «οικονομία» του καλοκαιριού.

Σε σχέση με την περσινή ομάδα, έχουν φύγει τρεις αυτή τη στιγμή. Ο Ίβουσιτς, ο Μποτία και ο Ζιλέ. Προφανώς θα φύγουν και άλλοι 13, ου μην και περισσότεροι. Δεν θα φύγουν… μόνοι τους. Κόστισαν χρήματα, έχουν χρηματιστηριακή αξία, μπορούν οι ενδεχόμενες μετακινήσεις τους να «θωρακίσουν» ακόμη περισσότερο το καλοκαιρινό μπάτζετ για τις μεταγραφές. Την ίδια στιγμή μπαίνουμε σε εβδομάδα Μουντιάλ και στην αγορά ουσιαστικά δεν κινείται τίποτα, πέρα από κάποιους ελεύθερους που μαζεύουν προσφορές χωρίς να βιάζονται να αποφασίσουν την επόμενη ομάδα τους. Ουσιαστικά από τον Ιούλη, από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Μουντιάλ θα αρχίσει να υπάρχει «κίνηση». Τώρα είναι σε διαπραγμάτευση η «μετοχή» 700 διαφορετικών ποδοσφαιριστών στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει εκεί Ανσαριφάρντ και Χατζησαφί. Αν πάνε καλά, αν ανέβει η αξία τους, αν…

Όλα έχουν τη σημασία τους. Ο Μαρτίνς με τους υπάρχοντες θα πρέπει να κόψει καμία 15αρία από την προετοιμασία. Αυτή τη στιγμή σίγουροι για την επόμενη ομάδα είναι μόνο οι: Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Κούτρης, Τσιμίκας, Σισέ, Ένγκελς, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης (μένει μόνο η ανακοίνωση). Μετρήστε διαθέσιμους για την προετοιμασία: Προτό, Πάρντο, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς, Μάριν, Ταχτσίδης, Οφόε, Ρομαό, Ομάρ, Βούκοβιτς, Εμενίκε, Ιγκόρ Σίλβα, Μαρτίνς, Βέργος (από εκείνους που είναι πιθανό να μη συνεχίσει κανείς στην ομάδα, όταν θα έρθει η 1η του Σεπέμβρη), συν Μανθάτη, Σιώπη, Μάνο, Νικολάου, Ευαγγέλου, Βρουσάι συν τους Ρισβάνη και Μπουχαλάκη που μπορεί κάλλιστα και αυτοί να πάρουν μια ευκαιρία για την πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας (ώστε να σχηματίσει εικόνα ο προπονητής), συν τον Μαντί Καμαρά που έχει αποκτηθεί από τον Γενάρη. Και είναι και οι δύο Ιρανοί. Και είναι και άλλοι όπως ο Σάλιακας, ο Λάτσι (επέστρεψε από την Αζαξιό), ο Ζντιέλαρ, ο Τόλι, ο Καραμάνος, ο Γούτας, ο Γιαννιώτας, ο Νίκο Μαρτίνες.

Προφανώς δεν υπολογίζονται όλοι, και δεν θα είναι όλοι στον Ρέντη την Παρασκευή. Αλλά όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της εξίσωσης. Όταν λοιπόν έχεις περισσότερους από 40 παίκτες, η αγορά είναι «κλειστή» και τα χρήματα που μπορεί να έρθουν από τις αποχωρήσεις ικανά να ανεβάσουν κατά πολύ το καλοκαιρινό μπάτζετ, τότε προφανώς τέτοια εποχή στα μεταγραφικά ασχολείσαι με τα απολύτως απαραίτητα. Έναν «κάνω τη διαφορά» στόπερ όπως φάνηκε μέσω του ενδιαφέροντος για τον Μολέδο και τον Λέμα, ή έναν ελεύθερο χαφ όπως ο Πρσιτς που εάν και εφόσον είναι πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση.

Έχουν να γίνουν πολλά και διάφορα αυτό το καλοκαίρι. Πρέπει να συμβαίνουν με τη σωστή σειρά. Το πρώτο επίσημο ματς είναι αρχές Αυγούστου και λογικά θα προκύψει ένα χαμηλό εμπόδιο (προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ). Είναι ζητούμενο η «σταδιακή» αλλαγή. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολλές μεταγραφές. Στην ώρα τους όμως. Ακόμη είναι πολύ νωρίς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ