Ο Φορτούνης πόνταρε στον… Γερμανό!

Ο Φορτούνης πόνταρε στον… Γερμανό!

Ο Κώστας Φορτούνης αποφάσισε να θυσιάσει τις διακοπές του και μαζί με τον Γερμανό γυμναστή, Γιανίκ Ομπενάουερ, δουλεύει με φόντο την... αυτοβελτίωση!

Το ταξίδι για την… αυτοβελτίωση ποτέ δεν είναι εύκολο. Θέλει κότσια για να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και να αποδεχθείς ότι: χρειάζεσαι πιο σκληρή δουλειά, περισσότερη προσπάθεια, πείσμα. Ο εκ των ηγετών του Ολυμπιακού αποφάσισε φέτος το καλοκαίρι να θυσιάσει τις διακοπές του στο βωμό της. Αρωγός στην προσπάθειά του ο Γιανίκ Ομπενάουερ.

Ποιος είναι ο κύριος, θα αναρωτηθεί κανείς εύλογα. Πρόκειται για έναν από τους πλέον διακεκριμένους προπονητές φυσικής κατάστασης της Γερμανίας. Είναι πρωταθλητής στο crossfit με διαδρομή και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μέχρι πριν πέντε χρόνια εργαζόταν στη Χόφενχαιμ (2010-13). Ενώ τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να προσφέρει τις γνώσεις του ατομικά (προγράμματα personal) σε αθλητές που θέτουν στόχους πέρα και έξω από την προπόνησή τους σε ομαδικό επίπεδο. Υπήρξε προπονητής του Τζουλιάν Ντράξλερ (Παρί Σεν Ζερμέν) και του Μαξ Μέγερ (Σάλκε).

Ο 47άχρονος γυμναστής θα βρίσκεται στο αθλητικό κέντρο του Άγιου Κοσμά. Θα βρίσκεται εκεί με τον Κώστα Φορτούνη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που είπε να δοκιμάσει τα… όριά του μαζί με τον νέο του… συνέταιρο στο έγκλημα. Οι δύο τους αποφάσισαν να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα από την υπόλοιπη ομάδα την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν. Να είναι ένα βήμα πιο μπροστά όταν θα γίνει το πρώτο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Για τον Φορτούνη δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με τον Γιανίκ Ομπενάουερ, τον οποίο του σύστησε ο ατζέντης του Πολ Κουτσολιάκος. Πριν από τρία χρόνια (Ιούνιος του 2015) είχε ταξιδέψει στο Μόναχο μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο προκείμενου να ακολουθήσουν το σύγχρονο πρόγραμμα προπόνησης του Ομπενάουερ. Δεν είναι τυχαίο ότι η σεζόν που ακολούθησε (2015-2016) ήταν για τον Έλληνα διεθνή η καλύτερη της καριέρας του! (21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία… επανεκκίνησης. Ο εκ των ηγετών του συλλόγου το ίδιο. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι λοιπόν το γεγονός ότι αναζήτησε και πάλι τον Ομπενάουερ. Μάλιστα αυτή τη φορά τον προσκάλεσε στη χώρα μας. Του μίλησε για την επιθυμία του να οδηγήσει τους Πειραιώτες στην κορυφή. Την θέλει αυτή την ευθύνη ο 25χρονος άσος και προετοιμάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα με στόχο μιας σεζόν όπως εκείνη.

Μίλησε μάλιστα για αυτό και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο τον νεαποκτηθέντα διεθνή άσο των Ερυθρόλευκων με τον οποίο οικοδομούν σπουδαία φιλία. Εξάλλου και ο MVP του φετινού πρωταθλήματος έχει μπροστά του τις δικές του προκλήσεις. Έρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΚ και καλείται να την επαναλάβει. Να προκαλέσει στο χορτάρι κρότο μεγαλύτερο από αυτόν που ακολούθησε τη μεταγραφή του.

Ο Φορτούνης έθεσε τις προτεραιότητές του φέτος. Αποφάσισε, στην ουσία, να μην κάνει διακοπές. Επισκέφθηκε το πατρικό του στην Καλαμπάκα. Πέρασε εκεί μερικές στιγμές χαλάρωσης οικογενειακά. Δεν έφυγε ξανά από την Αθήνα. Χτύπησε κάρτα για περισσότερες από δέκα ημέρες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη όπου ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας εξαιτίας της θλάσης που… πήρε ως ενθύμιο στη «δύση» της περασμένης σεζόν (γι αυτό έχασε και το φιλικό της εθνικής ομάδας με τη Σαουδική Αραβία), ενώ πλέον σπάνια τον βλέπει κανείς χωρίς τον Γερμανό προπονητή στον Άγιο Κοσμά. Με στόχο το «ποδόσφαιρο πέρα από τα όρια», όπως έγραψε στο Instagram:

 

Δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις θέλοντας να γεμίσει τις μπαταρίες του. Δεν το λες ακριβώς και συνηθισμένο το μονοπάτι που επέλεξε. Ωστόσο ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός, μαζί κυρίως με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, και τους υπόλοιπους Έλληνες του ρόστερ έχουν μια σημαντική αποστολή. Να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Οι δυο τους θα είναι οι πρωταγωνιστές. Ο Γιανίκ Ομπενάουερ θα είναι στην Ελλάδα σχεδόν για μια ακόμα εβδομάδα. Το πρόγραμμα των προπονήσεων ολοκληρώνεται Κυριακή-Δευτέρα (10-11/06). Στη συνέχεια ο Φορτούνης θα πάρει μερικές ανάσες πριν την έναρξη της προετοιμασίας που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ