Με τον Ερέρα, ο Αρης επιχειρεί να καλύψει την απόσταση…

Με τον Ερέρα, ο Αρης επιχειρεί να καλύψει την απόσταση…

Αν ο Αρης επιδιώκει να κλείσει γρήγορα την ψαλίδα με τις υπόλοιπες τέσσερεις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου τότε η πρόσληψη του Ισπανού κόουτς έχει νόημα.

Είναι από τις περιπτώσεις που δεν γίνεται να προσπεράσεις. Το βιογραφικό του παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και θες ώρα για να το διαβάσεις. Εχει πλάκα τα γαλόνια ο νέος προπονητής του Αρη Πάκο Ερέρα.

Τι τον έπεισε στα «εξήντα φεύγα» να έρθει στον Αρη δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε. Εκείνο που διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το πλούσιο βιογραφικό του είναι πως τα έχει κάνει όλα. Και βοηθός του Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ και υπεύθυνος του σκάουτινγκ. Και προπονητής στις μισές ομάδες της Πριμέρα και τεχνικός διευθυντής στην Εσπανιόλ για τρία χρόνια.

Εχει υπηρετήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από όλες τις θέσεις και οι εμπειρίες του είναι στο ανώτατο επίπεδο. Ο Ερέρα είναι ο μόνος Ισπανός προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ότι μεγάλωσε δεν σημαίνει ότι τον εγκατέλειψαν οι φιλοδοξίες. Αν κάποια από τις άλλες μεγάλες ομάδες έφερνε τον Ερέρα θα γέμιζε ο τόπος με σχόλια για το βιογραφικό και την αξία του.

Είναι όμως τόσο καταρτισμένος και καταξιωμένος προπονητής που το ερώτημα δεν είναι κατά πόσο θα τα καταφέρει στον Αρη αλλά κατά πόσο η διοίκηση Καρυπίδη μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις ελάχιστες απαιτήσεις που προκύπτουν από το ειδικό βάρος του προπονητή που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου του. Αν και θεωρούσα ότι ο Δημήτρης Σπανός άξιζε να πάρει την ευκαιρία του στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία , εκλαμβάνω την πρόσληψη του Πάκο Ερέρα ως μια πρώτη ένδειξη των φιλοδοξιών που έχει η διοίκηση και προσωπικά ο Θόδωρος Καρυπίδης κάνοντας συμφωνία με έναν τόσο καλό, υποθέτω και… κοστοβόρο, προπονητή.

Ο Ερέρα έχει την ικανότητα να προσφέρει έργο σε πολλούς τομείς. Να παρουσιάσει ένα επιθετικό σύνολο όπως κατεξοχήν επιχειρούν οι Ισπανοί προπονητές. Να οργανώσει τα τμήματα υποδομής του Αρη. Να αξιοποιήσει τις σχέσεις του με όλα τα ισπανικά κλαμπ (γεννήθηκε στην Βαρκελώνη) και να φέρει στην Θεσσαλονίκη ελπιδοφόρους και εξελίξιμους Ισπανούς παίκτες.

Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει ο Αρης με τον Ερέρα στον πάγκο του και μάλιστα με πολύ μικρότερο κόστος. Το κόστος θα είναι μικρότερο γιατί τα παραπάνω είναι δουλειές για τρεις ανθρώπους. Ο Ερέρα με ένα μισθό μπορεί να τα κάνει και τα τρία.

Βέβαια, στο τέλος της ημέρας θα μπορεί και πάντα με βάση τα αποτελέσματα κι αυτός. Επί του παρόντος, εκείνο που ισχύει είναι ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή ο Αρης επιχειρεί να απλώσει τα πόδια του περισσότερο από όσο επιτρέπει το πάπλωμά του.

Με τον Ερέρα, ο σύλλογος ξεπερνάει τα τωρινά όρια του. Επιχειρεί να διανύσει γρήγορα την απόσταση που χωρίζει συνήθως μια ομάδα που μόλις ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία από την ομάδα εκείνη που επιβάλλεται να συγκαταλέγεται στις πέντε μεγαλύτερες της Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ