Το «Δεν πωλείται ο Κουρμπέλης» είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε

Το «Δεν πωλείται ο Κουρμπέλης» είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να φανεί ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν και να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό, οφείλει πάνω απ' όλα να κρατήσει τους σημαντικούς παίκτες που έχει.

Για να ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή. Να αρχίζει να χτίζει ο Παναθηναϊκός ξανά ότι έχτισε και στην προηγούμενη θητεία του Νίκου Νταμπίζα. Τότε που είχε ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές μεγαλύτερο και από του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όταν εκτελούσε βολές.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει πρώτα απ’ όλα να κρατήσει τους παίκτες που θα μπορέσουν να τον διατηρήσουν σε ένα Α επίπεδο την επόμενη σεζόν. Δυστυχώς έχασε τον Λουτσιάνο, που δεν θα μπορούσε να τον πληρώνει όσα τον πλήρωνε, πάει να χάσει τον Λουντ, που προτιμάει να βρει ένα υγιές περιβάλλον. Όμως και η διατήρηση του Δώνη και το «δεν πωλείται ο Κουρμπέλης» που είπαν στη Σπάρτα Πράγας είναι μια καλή βάση.

Θα ήταν πολύ εύκολο σε μια περίοδο που ακόμα τα οικονομικά προβλήματα σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό, να έβαζε στην τσέπη το 1 εκατομμύριο, να έκλεινε και 3-4 τρύπες και να έστελνε τον Κουρμπέλη στην Τσεχία.

Όμως αυτή τη φορά η λογική επικράτησε. Είτε επειδή ο Αλαφούζος καταλαβαίνει πως αν αρχίζει να… ξεπουλάει, μετά δε θα βρίσκει ούτε προπονητή, είτε επειδή ο Παϊρότζ του έβαλε στοπ, είτε επειδή αποφάσισε πως δεν μπορεί να πουλήσει ΚΑΙ αυτόν με λίγα χρήματα, η ουσία είναι πως η μη πώληση του διεθνή μέσου είναι η αρχή της… αρχής.

Πλέον το βάρος πρέπει να πέσει στον Δώνη. Να καταλάβει ο Αλαφούζος, ο Πιεμπονγκσάντ ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος αποφασίζει σε μια κατάσταση που ουδείς έχει βγει να την ξεδιαλύνει, ότι ο Δώνης τούτη την ώρα είναι είναι η πιο safe επιλογή, να ανεβάσει τα χρήματα και να πάρει αύριο κιόλας την υπογραφή του.

Ο Δώνης, εκτός της αξίας του και της αδιαμφισβήτητης όρεξης για δουλειά που τον διακρίνει, έχει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Κάνει… γκελ στον κόσμο. Και η μετά – Ουζουνίδη εποχή δεν μπορεί να σηκώσει ονόματα τύπου Πετράκη, όσο καλός κι αν είναι ο συμπαθέστατος και εξαιρετικός προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ