Γιώργος Δώνης : Οι λόγοι που ο ζητάει έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Δώνης : Οι λόγοι που ο ζητάει έναν χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό

Ο έμπειρος τεχνικός θέλει να δει πως θα κυλήσει η σεζόν, τις προθέσεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού, όποια κι αν είναι αυτή κι επιπλέον αν ταυτίζονται οι απόψεις τους. Η συνάντηση Δώνη-Νταμπίζα το βράδυ της Τετάρτης ή την Πέμπτη.

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μετά την επαφή του Νίκου Νταμπίζα με τον μάνατζερ του Γιώργου Δώνη, είναι μεγαλύτερο αγκάθι από το οικονομικό!

Ναι, μπορεί ν’ ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση μοιάζει δύσκολο να χαλάσει μία δουλειά για τη διάρκεια του συμβολαίου κι όχι για το οικονομικό. Και οι δύο πλευρές, πάντως, εκτιμούν ότι θα ξεπεραστούν και τα δύο θέματα και έως την Πέμπτη ή την Παρασκευή το αργότερο θα επισημοποιηθεί ότι ο Δώνης θα είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη ο 49χρονος προπονητής θα συναντηθεί με τον Νταμπίζα. Ο Δώνης έρχεται στην Αθήνα την Τετάρτη για να ανανεώσει το προπονητικό του δίπλωμα κι αν το επιτρέψει ο χρόνος θα μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, διαφορετικά το ραντεβού θα μετατεθεί μία μέρα αργότερα.

Ο Δώνης, λοιπόν, δεν συζητάει στην παρούσα φάση για διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους. Ο Νταμπίζας πρότεινε συμβόλαιο 2 ή 3 ετών για να προχωρήσει το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του, αλλά ο Δώνης δεν θέλει να δεσμευτεί, όπως τονίσαμε στο ρεπορτάζ το απόγευμα της Τρίτης. Εχει τους λόγους του.

Πρώτον, θέλει να δει πως θα κυλήσει η σεζόν. Ποιο ρόστερ θα έχει στα χέρια του, τι θα πετύχει, αν θα πληρώνονται οι παίκτες στην ώρα τους. Όλα αυτά φυσικά εφόσον παραμείνει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Δεύτερον, αν ο τελευταίος συνεχίσει να είναι μεγαλομέτοχος (μοιάζει δύσκολο), ο Δώνης θέλει να διαπιστώσει τι προθέσεις έχει για να ξαναγίνει ο Παναθηναϊκός κανονικός. Να δει, δηλαδή, αν θα πάρει η ομάδα άδεια την επόμενη σεζόν κι αν θα έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης ενίσχυσης, άρα και μεγαλύτερες βλέψεις. Ο Δώνης επιθυμεί να εργαστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά όχι σε έναν Παναθηναϊκό που θα βολοδέρνει στη μέση της βαθμολογίας. Θέλει να κυνηγήσει μεγαλύτερους στόχους, διότι θεωρεί ότι αν δεν υπάρχουν και ο ίδιος μπορεί να φθαρεί και να μην έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει τους παίκτες και να τους μεταδώσει ισχυρά κίνητρα.

Τρίτον, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αλλαγής του ιδιοκτησιακού. Φαίνεται κι από τις εξελίξεις και το ξεκαθαρίσαμε πριν λίγες μέρες στο ρεπορτάζ, ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν έχει βάλει φρένο στην πρόσληψη του Δώνη. Ο τελευταίος εκτός του ότι θέλει να προπονήσει στον Παναθηναϊκό, ένας από τους λόγους που έρχεται είναι οι εξαιρετικές σχέσεις με τον Νταμπίζα, άρα εγγυάται και καλή συνεργασία. Με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, όμως, τον Αβραάμ Γκραντ και όποιος άλλος μπει στην ομάδα, θα ταιριάζουν τα χνώτα τους; Μπορεί να έρθει ο Πιεμπονγκσάντ και κάποια αποτελέσματα να μην βοηθήσουν και να υπάρξει θέμα πριν καν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, άλλωστε, τι θα γίνει.

Ο Δώνης, λοιπόν, θα επιμείνει για έναν χρόνο συμβολαίου και πιθανότατα εκεί θα καταλήξει το θέμα. Δεν αποκλείεται να πάει στα δύο χρόνια, αλλά με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα είναι έκπληξη. Για τρία έτη ούτε το συζητά ο 49χρονος τεχνικός. Όσον αφορά το οικονομικό κι εδώ φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα μειωθεί η απόσταση που υπάρχει με την παρέμβαση και του Αλαφούζου.

Αυτό που επιθυμεί ο Δώνης, είναι να ικανοποιηθούν περισσότερο οι συνεργάτες του και για τον ίδιο αν όλα εξελιχθούν ομαλά στη διάρκεια της σεζόν μπορεί να συζητηθεί πιθανή αναπροσαρμογή. Δεδομένα επίσης θα μπουν και κάποια μπόνους για να αυξηθούν οι αποδοχές του. Όλα δείχνουν ότι το κόστος του τεχνικού τιμ θα κυμαίνεται μεταξύ των 400.000-500.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ