Πορτογαλικό σενάριο για Ντιέγκο Σόουζα (vid)

Πορτογαλικό σενάριο για Ντιέγκο Σόουζα (vid)

Ο 28χρονος επιθετικός της Μπράγκα, Ντιέγκο Σόουζα προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Οι περσινές επαφές με τον Πέδρο Μαρτίνς, για τον κύριο «1 γκολ ανά 94 λεπτά»!

Οι μεταγραφικές διεργασίες του Ολυμπιακού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οι Ερυθρόλευκοι «τρέχουν» πολλές υποθέσεις παράλληλα, επιθυμώντας να κλείσουν το συντομότερο δυνατό όλες τις «τρύπες» του ρόστερ και να αποκτήσουν τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει ο προπονητής και το τμήμα σκάουτινγκ. Με τις προσθήκες στην επίθεση να είναι ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τον Πέδρο Μαρτίνς. Με ένα νέο όνομα να προστίθεται στη λίστα των σέντερ φορ που έχουν προταθεί στους Πειραιώτες.

Ο λόγος για τον Ντιέγκο Σόουζα. Εναν 28χρονο (14/09/1989) Βραζιλιάνο επιθετικό, ο οποίος βγάζει το ψωμί του από το 2010 στην Πορτογαλία και από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Μπράγκα. Η οποία την απέκτησε έναντι μόλις 300.000 ευρώ από τη Μαρίτιμο, κάνοντας χρήση σχετικής οψιόν που υπήρχε στο συμβόλαιο του παίκτη και του επέτρεπε να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Ο θηριώδης (1.9 μ.) επιθετικός της Μπράγκα, λοιπόν, έχει προταθεί στον Ολυμπιακό και φέρεται να είναι μία από τις εναλλακτικές περιπτώσεις που έχει στη λίστα του ο Πέδρο Μαρτίνς για την επίθεση του Ολυμπιακού. Με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να ολοκληρώνει τη φετινή χρονιά με 27 συμμετοχές, 12 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ντιέγκο Σόουζα είναι ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν δεν ήταν βασικός στην Μπράγκα, ωστόσο, αποτελεί τον πιο εύστοχο επιθετικό του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη χρονιά που πέρασε πετύχαινε ένα γκολ ανά 94 λεπτά συμμετοχής! Ποσοστό που τον έφερε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας!

Συνολικά ο Σόουζα ήταν 2ος σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον βασικό επιθετικό Παουλίνιο (17 γκολ) και μαζί με τον διεθνή ακραίο επιθετικό, Ρικάρντο Ορτα, που επίσης πέτυχε 12 τέρματα! Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2021, ωστόσο ήδη από τον Ιανουάριο ο ίδιος ίδιος είχε εκφράσει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, βάσει των αριθμών του. Με τη μετακίνησή του να θεωρείται πολύ πιθανή από τους Πορτογάλους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και τι μπορεί να προσφέρει. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε δώσει… μάχη για να τον εντάξει στο δυναμικό της Βιτόρια Γκιμαράες, ωστόσο, η Μπράγκα του έκανε καλύτερη πρόταση και τον «έκλεψε», προς μεγάλη απογοήτευση του Μαρτίνς.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός και η Μπράγκα έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας τον τελευταίο χρόνο, κάτι που μπορεί να διευκολύνει πιθανές επαφές για τον Σόουζα ή άλλον παίκτη του συλλόγου. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τον Ιανουάριο πήρε μεταγραφή για τους Πορτογάλους ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, ενώ επίσης οριστιποιήθηκε η μεταγραφή του Μπρούνο Βιάνα, με τους «πολεμιστές» να κάνουν χρήση της σχετικής οψιόν αγοράς που υπήρχε στη συμφωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ