Αυτοί ενέπνευσαν τον Λουτσέσκου

Αυτοί ενέπνευσαν τον Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για τους προπονητές που τον ενέπνευσαν και αναφέρθηκε στους Tζένγκα, Ολαρόιου και Μάντζια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Digi Sport» αναφέρθηκε στους προπονητές που τον ενέπνευσαν περισσότερο στην προπονητική του καριέρα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τον ίδιο ήταν ο Βάλτερ Τζένγκα και ο Κοσμίν Ολαρόιου, αλλά εξύμνησε και τον Ντέβις Μάντζια.

«Ο Μάντζια είναι ένας πολύ καλός προπονητής στην τακτική και έφερε ένα νέα σύστημα στη Ρουμανία. Ήξερε πολύ καλά πως να στήσει την ομάδα του μέσα στο γήπεδο. Κέρδισε από την πρώτη του χρονιά ένα τρόπαιο, το Κύπελλο Ρουμανίας, κάτι που δείχνει ότι έκανε πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι η Κραϊόβα έπαιξε συχνά πολύ καλό ποδόσφαιρο, καθώς στηρίχθηκε στο να βρίσκει κάθε φορά ένα πολύ καλό αγωνιστικό πλάνο. Είμαι χαρούμενος όταν τεχνικοί από το εξωτερικό μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Υπάρχουν κι άλλοι. Ο Μαντορλίνι στην Κλουζ, που πήρε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Ο Τζένγκα είναι ένας σπουδαίος τεχνικός, ο οποίος άλλαξε κάπως τη νοοτροπία των προπονητών στη Ρουμανία. Ήταν ο πρώτος τεχνικός που έδωσε μια άλλη αντίληψη για την οργάνωση των ομάδων που προπονούσε. Επίσης ο Κοσμίν Ολαρόιου έδειξε πολλά στη Νασιονάλ. Αυτοί οι δύο προπονητές άνοιξαν νέους δρόμους στο ρουμανικό ποδόσφαιρο. Αυτοί οι δύο με ενέπνευσαν πάρα πολύ και αυτό το λέω και δημόσια».

Ακόμη ο Λουτσέσκου αναφερόμενος στην πρώτη παρουσία του Τζένγκα στον πάγκο της Στεάουα είπε: «Ο Τζένγκα ήταν ο πρώτος που έφερε τη Στεάουα στην Ευρώπη και την Άνοιξη μετά από πολύ καιρό, ξεπερνώντας και τη Βαλένθια. Τότε είχα μια κουβέντα με τους παίκτες μου στην ομάδα. Ήμουν στον πρώτο μου χρόνο στη Ραπίντ και παλεύαμε και εμείς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τους είπα: ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να παλέψουμε μαζί με τη Στεάουα που άνοιξε τον ευρωπαϊκά δρόμο. Την επόμενη σεζόν κάναμε κι εμείς μια εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη, η οποία τελείωσε με έναν προημιτελικό στο Europa League μεταξύ της Στεάουα και της Ραπίντ που κρίθηκε στα εκτός έδρας γκολ και αποκλειστήκαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ