ΑΕΚ : Από τον Μανόλο στον Μαρίνο

ΑΕΚ : Από τον Μανόλο στον Μαρίνο

Τι αλλάζει στην ΑΕΚ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Ουζουνίδη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ, με την Ένωση να ανακοινώνει επισήμως την πρόσληψη του Μαρίνου Ουζουνίδη. Που αναλαμβάνει πλέον τις τύχες της ομάδας με στόχο να χαράξει τη δική του πορεία στον σύλλογο. Αντίθετα, το κεφάλαιο Χιμένεθ κλείνει για τους Κιτρινόμαυρους, με τον Ισπανό τεχνικό να φεύγει αφήνοντας την Ένωση πρωταθλήτρια.

Η επιλογή του Ουζουνίδη μοιάζει απολύτως λογική για την ΑΕΚ και σε μεγάλο βαθμό καλύπτει και τα «θέλω» του κόσμου για την επόμενη μέρα της ομάδας, ωστόσο είναι σαφές πως μιλάμε για έναν εντελώς διαφορετικό τεχνικό σε σχέση με τον Χιμένεθ. Που με τα συν και τα πλην του παρουσίασε ένα σύνολο με ομοιογένεια, που ήταν μακράν του δεύτερου το πιο σταθερό στο πρωτάθλημα. Φτάνοντας στο φινάλε στην κατάκτησή του.

Χαρακτήρας και αποδυτήρια
Ο Χιμένεθ είναι ένας ιδιαίτερα εκρηκτικός χαρακτήρας, δημιουργώντας πολλές φορές εντάσεις εντός της ομάδας. Κάτι που είδαμε να συμβαίνει πολλάκις στην ΑΕΚ, έχοντας έρθει σε ρήξη με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Αντίθετα, ο Ουζουνίδης είναι ένας πολύ πιο πράος χαρακτήρας, που έχει ως δυνατό του χαρτί την ισορροπία εντός των αποδυτηρίων. Στοιχείο που έδειξε κυρίως στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό, όταν κατόρθωσε να κρατήσει όρθια μια ομάδα που βρισκόταν υπό διάλυση.

Βεβαίως από την άλλη αυτό το ταπεραμέντο του Ισπανού τεχνικού αποτέλεσε μία από τις αιτίες της «ζωντάνιας» που χαρακτήριζε την φετινή ΑΕΚ, η οποία ήταν μια ομάδα «refuse to lose», έχοντας τρομερό τσαμπουκά και ψυχικές δυνάμεις. Έργο σαφέστατα Χιμένεθ, που είχε μεταδώσει στους Κιτρινόμαυρους κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα του.

Τακτική και κοουτσάρισμα
Ένας τομέας στον οποίο ο Χιμένεθ έδειχνε να έχει αδυναμία ήταν η τακτική προσέγγιση των αγώνων και κυρίως το κοουτσάρισμα κατά τη διάρκεια του ματς. Κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις… περίεργες επιλογές, που άλλες έβγαιναν, αλλά άλλες όχι. Σε αυτόν τον τομέα η ΑΕΚ αναμένεται, τουλάχιστον βάσει των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, να βγει κερδισμένη.

Ο Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ τα παιχνίδια, ξέρει να διαβάζει τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος και να παίρνει αυτό που θέλει. Θυσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το θέαμα, για χάρη του αποτελέσματος.

Αξιοποίηση του ρόστερ
Ένα από τα μυστικά επιτυχίας της ΑΕΚ φέτος ήταν πως ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να πάρει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή. Βγάζοντας εις πέρας ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο συνδυάστηκε με μπόλικους τραυματισμούς και ατυχίες.

Το παραπάνω επίτευγμα του Ισπανού τεχνικού βαραίνει σίγουρα τις πλάτες του Ουζουνίδη, που έρχεται να αναλάβει μια ομάδα πρωταθλήτρια, που έκανε τις δικές της υπερβάσεις μέσα στη χρονιά. Και τις οποίες ίσως χρειαστεί να κάνει και πάλι του χρόνου, για να διατηρηθεί στην κορυφή. Κάτι που ο Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να πετύχει, κάνοντας σε έναν βαθμό ότι έκανε με απόλυτη επιτυχία ο προκάτοχός του.

Μεταγραφικοί ορίζοντες
Αν ο Μανόλο Χιμένεθ παρέμενε στην ΑΕΚ ήταν βέβαιο πως οι περισσότερες μεταγραφές θα είχαν τη δική του υπογραφή. Ο Ισπανός τεχνικός έχει τις επαφές και τις διασυνδέσεις που του επιτρέπουν να φέρει στα μέτρα του συλλόγου δύσκολες υποθέσεις, ειδικά στην Ισπανία. Μια αγορά που η ΑΕΚ σκόπευε να εκμεταλλευτεί ιδιαιτέρως φέτος.

Πλέον ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν και μαζί όπως φαίνεται και ο μεταγραφικός χάρτης. Που ξεκινά από μια νέα βάση, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει τις δικές του εισηγήσεις για την επόμενη μέρα. Που μένει να δούμε τι κατεύθυνση θα έχουν και κυρίως τι… ορίζοντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ