Βίνος: «Το μοντέλο προπόνησης που έφερε επιτυχία στον Άρη»

Βίνος: «Το μοντέλο προπόνησης που έφερε επιτυχία στον Άρη»

Όλα όσα ανέφερε ο συνεργάτης του Δημήτρη Σπανού για τη φετινή χρονιά και το προπονητικό πλάνο του ποδοσφαιρικού Αρη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Όλα όσα ανέφερε για την φετινή χρονιά και το προπονητικό πλάνο του ποδοσφαιρικού Αρη
Ο Σωτήρης Βίνος, συνεργάτης του Δημήτρη Σπανού, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στον οποίο μίλησε για την δουλειά που έγινε φέτος στους κιτρινόμαυρους.

Ο βοηθός του Σπανού ανέλυσε τον τρόπο των προπόνησης που ακολούθησαν οι παίκτες και εξήγησε ότι η ομάδα δούλεψε πολύ καλά και πολλές ώρες καθημερινά. Επίσης δήλωσε περήφανος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Libero 107,4 FM

Για την επιτυχία της ανόδου: Η διαδρομή ήταν ονειρική. Από την αρχή ξεκινήσαμε πολύ καλα. Ήμασταν από την αρχη μπορστά. Είχαμε μια μικρή πίεση όλα όμως πήγαν καλά. Περιμέναμε να ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα το καλοκαίρι.Κάθε μέρα το απολαμβάναμε, και εμείς και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό πιστεύω φάνηκε και στο γήπεδο.

Η Θεσσαλονίκη δεν μας είδε καθόλου. Δεν έχω βγει πολλές φορές στην Θεσσαλονίκη. Δουλέψαμε πολύ φέτος. Καθημερινά και ο κόουτς και όλοι δουλέψαμε πολύ. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Η δουλειά μας είναι απαιτητική. Και οι ποδοσφαιριστές ακόμη δουλεύουν όλη μέρα. Βελτιωνόμαστε συνεχώς. Σε συνεργασία με τον Βαγγέλλη Πανταζή, τον Βουτσελά και Γκρουσέκο δουλέψαμε και βοηθήσαμε όλους τους αθλητές μας να είναι σε ετοιμότητα, να επανέλθουν από τραυματισμούς κλπ. Σε καθημερινή βάση δουλεύαμε για το κάθε παιχνίδι.

Ο Σπανός δεν με άφηνε και ήσυχο, με την καλή έννοια. Ασταμάτητες οι ώρες που μιλάμε, οι ώρες που συζητούμε για την δουλειά μας. Σε προσωπικό χρόνο είχα ελάχιστο. Όμως άξιζε. Όλα φέτος κύλησαν ομαλά. Η λειτουργία της ΠΑΕ ήταν σε εξαιρετικό επίπεδο. Από τους παίκτες, αρκετοί αξίζουν να βρίσκονται και στην πρώτη κατηγορία. Είχα άριστη συνεργασία με όλους. Τα παιδιά φέτος, από την προετοιμασία ακόμη, ήταν 100% επαγγελματίες. Αυτό βγήκε και στο πρωτάθλημα πιστεύω και πήγαν όλα τέλεια.

Για το μοντέλο προπόνησης που ακολουθήθηκε: Το μοντέλο που ακολουθείται είναι ένα και συγκεκριμένο. Είναι ατομικό, βήμα βήμα, μετρώντας τους παίκτες, ξεχωριστά και αναλύοντας τις αντοχές τους. Πρέπει ο κάθε παίκτης να προπονείται όσο αντέχει και όσο πρέπει. Η ομάδα πρέπει να είναι προπονημένη και ξεκούραστη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό δουλέψαμε φέτος, σε συνεργασία και με τον κόουτς και μας βγήκε στο γήπεδο. Συνεννόηση, προπόνηση και αποτέλεσμα. Και του χρόνου όπου πάμε, αν είμαι εδώ, θα είναι βελτιωμένο. Αυτός είναι ο στόχος. Κάθε χρόνο πρέπει να εξελισσόμαστε και να είμαστε καλύτεροι.

Για το Ρύσιο: Το ρύσιο είναι ευλογία. Παρόλο που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε. Όμως ο προπονητής έχει ανάγκη τέτοιους χώρους. Ειναι πολύ σημαντικό να έχει η ομάδα έναν τέτοιο χώρο εκγύμνασης.

Για το παιχνίδι με την Μπόκα: Αισθάνομαι τυχερός που έζησα το φιλικό με την Μπόκα. Ήταν τρομακτικό αυτό που ζήσαμε. Ευχαριστώ την διοίκηση που έκανε αυτο το παιχνίδι και κάποτε θα δείχνουμε στα παιδιά μας αυτόν τον κόσμο και θα λέμε ότι ήμασταν εκεί. Αισθάνομαι δέος για όλο αυτό που έζησα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ