Γόγολος : «Ο Αρης μπορεί να φτάσει ψηλά στη Σούπερ Λίγκα»

Γόγολος : «Ο Αρης μπορεί να φτάσει ψηλά στη Σούπερ Λίγκα»

Ο πρώην παίκτης των κίτρινων αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του Άρη, εκτιμώντας πως ο «Θεός του πολέμου» μπορεί να πρωταγωνιστήσει άμεσα κιόλας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Σπύρος Γόγολος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στην επάνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας, σημειώνοντας όλα όσα πρέπει να κάνει ώστε να παρουσιαστεί ισχυρή.

Συγκεκριμένα είπε ότι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν το πλάνο της ομάδας απαιτείται να κάνουν προσεγμένες κινήσεις, μίλησε για τις αλλαγές στο ρόστερ και την διατήρηση του κορμού, θυμήθηκε την σεζόν με τους Όγιος-Ερνάντεθ, ενώ μίλησε και για την εμπειρία του με την ομάδα Βετεράνων του Αρη

Αναλυτικά όσα είπε στον  Libero 107,4

Για τα όσα πέρασε με την φανέλα του Αρη: Ζήσαμε μια πραγματικά δύσκολη χρονιά. Εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή μας έχει στιγματίσει. Ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε ποτέ, όπως τώρα που δεν τελειώνουν και πάλι. Είναι πραγματικά κρίμα να μην κρίνονται στο «χορτάρι» και να κρίνονται στα δικαστήρια. Αυτό το έχουμε πληρώσει και εμείς. Ήταν μια δύσκολη χρονιά τότε στην Β’ Εθνική, όμως μετά ήρθαν ευχάριστα πράγματα. Ανεβήκαμε και κατευθείαν βγήκαμε τέταρτοι και παίξαμε στο Europa League. Εύχομαι και πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ έχει την δυναμική και τον κόσμο για να γίνει ξανά το ίδιο και τώρα.

Για το αν ο Αρης πρέπει να στοχεύει ψηλά τη νέα σεζόν: Σίγουρα οι άνθρωποι που βρίσκονται στην διοίκηση, θα θέσουν τους στόχους και θα κάνουν τον προγραμματισμό. Δεν ξέρουμε ακόμα τι μπάτζετ θα έχει η ομάδα. Έτσι όπως είναι η Superleague, o Αρης θα μπορέσει και με χαμηλό μπάτζετ -και τον κόσμο και την φανέλα, να φτάσει στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίες. Αρκεί να γίνει πολύ καλή δουλειά και ένα σωστό πλάνο. Θα πρέπει να υπάρξει χημεία με τον προπονητή που θα έρθει όπως και πολύ μεγάλη προσοχή με τους ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώσουν την ομάδα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνει ένας κορμός, όπως παιδιά που έχουν ματώσει την φανέλα και θέλουν να μείνουν. Θα πρέπει να γίνουν προσεκτικές επιλογές και να υπάρχει οικονομική συνέπεια. Είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα.

Για την επιλογή προπονητή: Για εμάς τότε ήταν πρωτόγνωρα και ευχάριστα. Ο κ. Όγιος ήρθε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα. Έφερε καινούρια πράγματα στην ομάδα και πήραμε πολλά από αυτόν. Ασχολήθηκε πολύ με τα νεαρά παιδιά Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Αρης ήταν πάρα πολύ όμορφο αλλά δυστυχώς δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και στην συνέχεια έγινε αλλαγή προπονητή και ήρθε ο κ. Ερνάντεθ.

Πολλές φορές η επιλογή προπονητή και το πόσο θα δέσει, είναι και θέμα τύχης. Είδαμε και προπονητές που δεν είχαν καμία γνώση από Ελλάδα και βγήκε ο Αρης τέταρτος. Άλλοι θα πουν καλύτερα για την πρώτη χρονιά να έρθει ένας προπονητής με γνώση από Ελληνικό πρωτάθλημα και από Αρη. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν μπορεί να κάνει, κανένας. Οι άνθρωποι του Αρη θα τα βάλουν κάτω και θα αποφασίσουν. Δεν πρέπει να προδικάσουμε κάτι γιατί μπορεί και να πετύχει.

Για την παραμονή ενός κορμού στο ρόστερ: Όπως διαβάζω και μαθαίνω, ορθά θα παραμείνει ένας κορμός. Δεν μπορεί μια ομάδα που ανέβηκε και έκανε πρωταθλητισμό, να ξηλώσει και τους 25 ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να παραμείνουν κάποια παιδιά και να έρθουν και να πλαισιωθούν από κάποιους ξένους. Δεν βλέπω ομάδες-φόβητρα. Βλέπω ομάδες και με πολύ χαμηλά μπάτζετ, όπως πχ η Λαμία που σώθηκε σχετικά εύκολα. Όλα ξεκινάνε από τους στόχους της διοίκησης και το που μπορούν να φτάσουν οικονομικά.

Για τις αλλαγές στο ρόστερ, τις προηγούμενες δύο επιστροφές της ομάδας στην SuperLeague: Αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μια ομάδα. Μια ομάδα η οποία πετυχαίνει, δεν γίνεται να την ξηλώσεις όλοι. Άλλωστε υπάρχουν και νεαρά παιδιά με την εμπειρία της SuperLeague. Το θέμα είναι να διατηρηθεί ένας κορμός με παίκτες που έδειξαν με την προσπάθεια τους μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι οι επιλογές που θα έρθουν. Μερικές φορές είναι και θέμα τύχης, αλλά θα πρέπει να τα βάλουν κάτω και με ένα πλάνο. Όλα ξεκινούν από την διοίκηση και τον προπονητή. Όταν υπάρχει χημεία μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο κόσμος που θέλω να πιστεύω ότι είναι διψασμένος, πρέπει να βοηθήσει. Τότε, παίξαμε καλή μπάλα ώστε να γεμίσει το γήπεδο. Φέτος πρέπει να στηρίξει από την αρχή. Είναι τέσσερα χρόνια μακριά η ομάδα και πρέπει να υπάρξει μεγάλη συσπείρωση. Με ηρεμία πάνω απ’ όλα για να φτάσει η ομάδα εκεί που θέλει.

Για τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά τα τελευταία έτη: Δεν έχουν τον κόσμο και την δυναμική του Αρη. Ο κόσμος του Αρη ξέρουμε ότι μπορεί να εκτοξεύσει τους ποδοσφαιριστές με την ψυχολογία που θα έχουν. Όταν ένας παίκτης φοράει την φανέλα της ομάδας, νιώθει ότι παίζει σε μεγάλη ομάδα. Η ατμόσφαιρα και το Κλεάνθης Βικελίδης θα δώσουν ώθηση στην ομάδα. Δεν χρειάζονται κινήσεις εντυπωσιασμού. Οι άνθρωποι του Αρη θα πρέπει να δώσουν βάση στην ουσία.

Για το αν χρειάζεται ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει την αγορά: Όταν λέμε για επιλογές, εννοούμε όχι μόνο παικτών. Εννοούμε και επιλογές προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Η ομάδα χρειάζεται κοινή φιλοσοφία και πλάνο. Όλα αυτά, παίζουν ρόλο. Ο καθένας θα πρέπει να έχει γνώση του αντικειμένου και να πορευτούν ως μια οικογένεια για να φτάσει ο Αρης εκεί που πρέπει γιατί ο κόσμος διψάει να δει τον Αρη σε μεγάλα πράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ