ΑΕΚ : Όταν «μίλησε» ο Λιβάγια

ΑΕΚ : Όταν «μίλησε» ο Λιβάγια

Με αφορμή την απόφαση της ΑΕΚ για την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Μάρκο Λιβάγια από τη Λας Πάλμας, to10.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες στιγμές του Κροάτη επιθετικού με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Προχθές το απόγευμα η «Ένωση» ενημέρωσε επίσημα την ομάδα από τα Κανάρια Νησιά ότι θα κάνει χρήση της ρήτρας αγοράς του 24χρονου ποδοσφαιριστή που αντιστοιχεί σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ, «δένοντας» τον έτσι στο έμψυχο δυναμικό της μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Κάτι που συνέβη αρκετές μέρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (15 Ιουνίου), δείγμα της εξαιρετικής παρουσίας που είχε ο παίκτης του «δικεφάλου» κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν (42 συμμετοχές, 10 γκολ και 7 ασίστ), γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση της ομάδας να δώσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσό για την απόκτησή του.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν ρόδινα εξ’ αρχής… Ο δανεικός από τη Λας Πάλμας, Μάρκο Λιβάγια, δέχθηκε έντονη κριτική για τα «άσφαιρα» παιχνίδια του στην αρχή της περιόδου, αλλά πλέον όλοι παραδέχονται πως πήρε στην… πλάτη του την ΑΕΚ σε ουκ ολίγα ματς!

Λαμία – ΑΕΚ 0 – 1

Το πρώτο παιχνίδι στο οποίο άφησε το στίγμα του, ήταν εκείνο με τη Λαμία στο «Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου» στα μέσα Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Ο ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 25λεπτο και έδωσε πνοή στην ομάδα του. Βέβαια, η ΑΕΚ είχε κερδίσει το παιχνίδι με πέναλτι που δεν υπήρχε ποτέ, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής πάνω στον Κροάτη επιθετικό.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3 – 2

Πολύ σημαντική, όμως, ήταν η συνεισφορά του και στο ντέρμπι της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της Super League.  Ήταν η βραδιά που ο Κροάτης μπήκε στο ματς και αποτέλεσε έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες της  ανατροπής από 0-2 σε 3-2, με το σλάλομ και την ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο στο 90ο λεπτό του αγώνα!

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης 1 – 1

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Europa League η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Αούστρια Βιέννης, με την ελληνική ομάδα να είναι ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Λιβάγια άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1. Ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 90ο λεπτό με τον Κροάτη άσο να δίνει έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του ενόψει της ευρωπαϊκής συνέχειας.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1 – 0

Με γκολ του Μάρκο Λιβάγια, ύστερα από ασίστ του Ροντρίγκο Γκάλο, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League σ’ ένα ματς γεμάτο ένταση, το οποίο συνοδεύτηκε από τρεις αποβολές (Αραούχο, Ζαμπράνο και Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1 – 1

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10′ με τον Ροντρίγκο Μολέδο, απειλήθηκε ελάχιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα οι αμυντικοί των «πρασίνων» ξέχασαν τον Λιβάγια, ο οποίος ισοφάρισε με δυνατό σουτ που κόντραρε στον Νίκλας Χουλτ σε 1-1 στο 95′!

ΑΕΚ – Πλατανιάς 3 – 0

Με τον Λιβάγια πρωταγωνιστή, η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο και έμεινε μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας με τη συμπλήρωση 12 αγωνιστικών στη Super League. Ο Κροάτης πέτυχε δύο γκολ και πήρε την ομάδα του από το χέρι για να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στη νίκη με 3-0.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ 0 – 2

Ένα ακόμη βήμα τίτλου έκανε η ΑΕΚ στις 3 Δεκεμβρίου, φεύγοντας με το «διπλό» από τη Λιβαδειά. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 52΄ με τον «συνήθη ύποπτο» στους τελευταίους αγώνες τους, Μάρκο Λιβάγια. Ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» άλλαξε τη μπάλα με τον Αραούχο και κατάφερε να βγει μόνος προ του Ντεβί Επασί, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά για να κάνει το 0-1. Το άλλο τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε ο Αργεντινός φορ στο 66΄.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3 – 1

Με το φονικό δίδυμο Λιβάγια – Αραούχο να «καθαρίζει» στην επίθεση, η ΑΕΚ πήρε μία ακόμη σημαντική νίκη, αυτή τη φορά επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Το σκορ για τον «δικέφαλο» άνοιξε ο πρώτος, αφού υποδέχθηκε μια μπαλιά αρκετά έξω από την περιοχή, προχώρησε με κάποιες προσποιήσεις και σούταρε εξαιρετικά, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

ΑΕΚ – Λαμία 2 – 0

Λίγες μέρες μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο «AEL FC Arena», η επιστροφή στις νίκες ήταν μονόδρομος για την ΑΕΚ. Και πράγματι, η «Ένωση» έκανε αυτό που έπρεπε. Με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 40’ και τον Μάρκο Λιβάγια να σφραγίζει τη νίκη επί της Λαμίας στο 63′, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εύκολα με 2-0 της ομάδας της Φθιώτιδας.

ΑΕΚ – Πανιώνιος 1 – 0

Με ένα ακόμη γκολ του Κροάτη επιθετικού η ΑΕΚ «καθάρισε» και τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 3-2. Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λιβάγια πέτυχε το γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για την «Ένωση», η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στους «κυανέρυθρους» μία εβδομάδα πριν το επεισοδιακό ντέρμπι «δικεφάλων» στην «Τούμπα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ