ΠΑΟΚ : Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη

ΠΑΟΚ : Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Ποικιλίδη

Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια, ο ελληνικός αθλητισμός και ο ΠΑΟΚ, πενθούν για τον αδόκητο χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη, καθώς έφυγε πρόωρα από την ζωή.

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα μνήμης. Πριν από 4 χρόνια ο Παναγιώτης Ποικιλίδης, άφησε την τελευταία πνοή του. Ο Ολυμπιονίκης της πάλης απεβίωσε στα 49 του χρόνια, μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του. Το πρωί εκείνης της Παρασκευής (23/5) άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές στην υγεία του ανεβάζοντας πυρετό και έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Το βράδυ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που έδειξαν ανεπανόρθωτες βλάβες και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Πόντιος πρωταθλητής συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες. Το 1984 στο Λος Άντζελες ήταν τέταρτος, το 1992 στη Βαρκελώνη όγδοος στα βαρέα και το 1996 στην Ατλάντα ήταν πέμπτος Ολυμπιονίκης στα 130κ. Στη συλλογή του έχει και δύο μετάλλια, χάλκινο το 1987 και χρυσό το 1991, από Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης, κατέλαβε την τέταρτη θέση δύο φορές (1991, 1993) σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και την έκτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (1986). Το 1983 κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην ελευθέρα και ελληνορωμαϊκή πάλη.

Ήταν αθλητής του ΒΑΟ, όπως κι ο αδελφός του Γιώργος, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος του. Αυτός τον μύησε στα ταπί, από νωρίς, από το 1981. Με ύψος 1,88, δύναμη και μακριά χέρια, η κλίση του δεν του έδινε περιθώρια για άλλες επιλογές. Ασχολήθηκε με τα κοινά στο δήμο Καλαμαριάς (αντιδήμαρχος το 1999 και το 2005), λάτρευε το μπάσκετ και το ψάρεμα και όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, το έκανε ψυχή τε και σώματι.

Το 2000 μάλιστα, επανίδρυσε το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ το οποίο είχε καταργηθεί από την περίοδο της Κατοχής. Από το 2007 βρισκόταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ