Η σύμβαση ΑΕΚ-ΟΑΚΑ με έκπτωση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Η σύμβαση ΑΕΚ-ΟΑΚΑ με έκπτωση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μια μέρα πριν τη συνάντηση Τσίπρα-Γιαννακόπουλου για την επένδυση 1δισ Athens Alive, η περίεργη «συμφωνία» του ζημιογόνου ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και η... έκπτωση, στην έκπτωση που προκαλεί. Το10.gr αποκαλύπτει.

Τα είπε χθες. Και όπως συνηθίζει μιλά με στοιχεία. Με αριθμούς που όπως φαίνεται όχι μόνο εδραιώνουν την επιχειρηματολογία του αλλά και δικαιολογούν απολύτως τους ισχυρισμούς του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε χθες σε αποκαλύψεις αναφορικά με το τι συμβαίνει στο (κρατικό) ΟΑΚΑ, αλλά και πως ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από την Κυβέρνηση, που η αλήθεια είναι πως γενικότερα έχει καταθέσει διαπιστευτήρια σε τέτοιες τακτικές. Εξήγησε πως ενώ περιμένει να μιλήσει με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το Athens Alive, μια ιδιωτική επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, την ίδια στιγμή το ΟΑΚΑ με συνοπτικές διαδικασίες ανανέωσε τη συνεργασία του με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ για την διετία 2018-2020, βάζοντας βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας του. Δευτέρα θα συναντούσε τον Πρωθυπουργό, Κυριακή έπεσαν οι υπογραφές του σταδίου με την ΑΕΚ. Τρομερό… timing.

Και να ήταν μόνο αυτό; Θα το συζητούσαμε προφανώς σε διαφορετική βάση. Εδώ όπως φαίνεται κατά κάποιο μαγικό τρόπο ενώ η ΑΕΚ πλήρωνε (για το σαφώς ποιο πολυέξοδο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ) λιγότερα από τα μισά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό (και το κλειστό του μπάσκετ), τώρα στη νέα συμφωνία παίρνει το εθνικό αυτό στάδιο με ακόμη μικρότερο αντίτιμο. Αν ήταν σκάνδαλο μια φορά, τώρα είναι σκάνδαλο και σε… εκπτώσεις. Την διετία 2016-18 πλήρωνε 311.000 ευρώ ετησίως για την χρήση (που με καθεστώς έκπτωσης κατέβαινε ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα στα 280.000 ευρώ), τώρα η νέα συμφωνία είναι στις 273.000 ευρώ και αν προβλέπει την ίδια έκπτωση (10%) που αφορά στον τρόπο καταβολής των χρημάτων, αυτομάτως ρίχνει το ποσό κάτω από τις 250.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η συμφωνία του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, σε ετήσια βάση είναι 660.000 ευρώ! Είναι εξωφρενική η «διαφορά» στα τιμολόγια ανάλογα με τα χρώματα. Σε σημείο που να αναγκάζει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μιλά ευθέως για σκάνδαλο «Είμαι εδώ για να κάνω επένδυση πάνω από 1 δισ. ευρώ με τους συνεργάτες μου. Νόμιμα. Κι όμως αυτή τη στιγμή γίνονται συμφωνίες κάτω από τα τραπέζια, κατά του δημοσίου και του ελληνικού λαού, ενώ υποθηκεύουν την επένδυση που πάμε να κάνουμε» δήλωσε το αφεντικό του Τριφυλλιού. Για να προσθέσει με νόημα πως «αν όντως αποδειχτεί ότι υπάρχει σύμβαση της ΠΑΕ ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ για 273.000 ευρώ, σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πάψει να σέβεται τη σύμβασή της με το ΟΑΚΑ. Δεν είμαστε οι μαλάκες της παρέας».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε ανοιχτά στην ΑΕΚ στην ίδια συνέντευξη λέγοντας πως «Της χαριστήκανε όλα τα χρέη στη Γ’ Εθνική, όταν της βγήκε ένα κονδύλι 20 εκατομμυρίων ευρώ κοιτά πώς θα βγάλει από τη μύγα ξύγκι για τα επόμενα δύο χρόνια κι ενώ ήδη ετοιμάζει γήπεδο; Δεν της έφταναν όλα αυτά; Προσπαθεί να δυσκολέψει ένα έργο από μία εξίσου μεγάλη ομάδα, μην πω μεγαλύτερη; Μόνο για να γλιτώσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;».

Και για να το κάνουμε ακόμη πιο κατανοητό: Η πρόταση Γιαννακόπουλου αφορά συνολικά στο ΟΑΚΑ. Για αυτή την επένδυση περιμένει να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και να δει αν όντως υπάρχει περιθώριο να προκύψει μια κίνηση που θα φέρει από ιδιωτικά κεφάλαια ένα δισεκατομμύριο. Το συμβόλαιο που είχε η ΑΕΚ με το γήπεδο ποδοσφαίρου, έληγε τέλη Ιουλίου. Ξαφνικά λοιπόν σχεδόν εβδομήντα μέρες νωρίτερα, υπεγράφη μια σύμβαση που παραχωρεί για άλλα δύο χρόνια με την ΑΕΚ, πριν καν η Κυβέρνηση μιλήσει για το Athens Alive το οποίο προφανώς δεν θα μπορεί να προχωρήσει έχοντας την ΑΕΚ… συγκάτοικο.

«Ο κόσμος ξέρει, έχει κρίση και καταλαβαίνει. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευτούν, υπεγράφη μία σύμβαση και διερωτώμαι: Όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε κάποια εταιρεία ένα ακίνητο του ελληνικού δημοσίου πώς υπογράφεται μία συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα αυτής της προσπάθειας; Δεν φτάνουν τα χρήματα που δώσανε δώρο στην ΑΕΚ όταν έπεσε στη Γ’ Εθνική με το σβήσιμο των χρεών αλλά και το κονδύλι 20 εκατομμυρίων που πήρε στη συνέχεια; Η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο τι σημαίνει;» πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ποιος λοιπόν συμμετείχε σε αυτή την διαβούλευση; Τι ξέρει άραγε για όλο αυτό ο Αλέκος Φλαμπουράρης και οι άλλοι Υπουργοί της Κυβέρνησης που έχουν… στασίδι στα επίσημα του ΟΑΚΑ δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τι ξέρει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάζει στο τραπέζι το θέμα «κάθαρση στο ποδόσφαιρο»; Ποιος κρύβεται πίσω από το… Σαββατοκύριακο που κατά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πέρα από υπογραφές είχε τρομοκρατία και απειλές; Και άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί, όταν το ΟΑΚΑ ως επιχείρηση είναι κάθε χρόνο ζημιογόνα. Όταν με δύο λόγια μπαίνει μέσα! Πως ενώ ήδη το Κράτος χάνει χρήματα από την προηγούμενη συμφωνία, γυρίζει την πλάτη σε κουβέντα για ένα δισεκατομμύριο και νοικιάζει στην ΑΕΚ με ακόμη λιγότερα χρήματα από ότι έδινε;

Το10.gr έχει στα χέρια του την προηγούμενη σύμβαση της ΑΕΚ με το Ολυμπιακό στάδιο. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που τον Μάρτη του 2017 και αφορά στην μίσθωση του γηπέδου ως τον Ιούλη του 2018. Εκεί όπου αποδεικνύεται πως η συμφωνία ήταν 311.000 ευρώ και με την έκπτωση 280.000 ευρώ. Εκείνη που προφανώς αποδεικνύει πως με βάση τη δήλωση του Γιαννακόπουλου, η Κυβέρνηση κάνει και νέα έκπτωση στην ΑΕΚ σε μια περίοδο μάλιστα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και έσοδα 35.000.000 ευρώ. Η «Εξυγίανση» όπως φαίνεται είναι παντού! Στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και… σία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ