Nα είναι κανονικός Αρης για να γουστάρουμε…

Nα είναι κανονικός Αρης για να γουστάρουμε…

Αν ο Αρης μεταβληθεί γρήγορα σε κομπάρσο, αντί για πρωταγωνιστή που θα παλέψει για να βγει στην Ευρώπη, το στοίχημα θα έχει χαθεί και θα το έχει χάσει ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Στο γραφείο, το έχω ομολογήσει στον ένα και φανατικό οπαδό του Αρη. Όταν ήμουν μικρός ο Αρης ήταν η δεύτερη ομάδα που υποστήριζα. Ηξερα για τον Σπυρίδωνα και τον Αλεξιάδη και είδα να παίζουν ο Χρηστίδης, ο Φοιρός, ο Βένος, ο Δράμπης, ο Παπαφλωράτος, ο Μόκαλης, ο Πάλλας. Από εκεί και πέρα οι αναμνήσεις μου είναι ζωηρότερες.

Και τότε και τώρα θεωρώ πέντε τις μεγάλες ομάδες της χώρας και φυσικά σε αυτές συμπεριλαμβάνω τον Αρη. Σε αυτό φαντάζομαι ότι ελάχιστοι μπορεί να έχουν αντίρρηση. Ακόμα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να αρνηθούν αυτή την πραγματικότητα. Την επιβεβαιώνει άλλωστε η αιώνια κόντρα τους. Μόνο με ένα αντίστοιχο μέγεθος μπορεί να έχεις τέτοια κόντρα.

Η περιπλάνησή του στις μικρές κατηγορίες ολοκληρώθηκε. Πίκρανε τους οπαδούς του και φτώχυνε την Σούπερ Λίγκα. Το πρωτάθλημα έχανε της αίγλη του όταν έλλειπε από αυτό μια από τις μεγάλες ομάδες του. Ο Αρης έχει χρόνια ολόκληρα, σχεδόν πενήντα, μείνει μακριά από τους τίτλους. Αφορμή για να γίνουν Αρης τα μικρά παιδιά δεν έχουν. Είναι τόσο βαθιές και ιστορικές οι ρίζες της ομάδας στην Θεσσαλονίκη που ο κόσμος ανανεώνεται. Ο Αρης συνεχίζει να σαγηνεύει νέα παιδιά και να τα φέρνει στο γήπεδό του. Η επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα επιβάλλεται να είναι αφετηρία αντεπίθεσης κι όχι τελικός σκοπός.

Τώρα είναι που βρίσκεται ο σύλλογος μπροστά στο πιο δύσκολο στοίχημα. Αρης που θα βαλτώνει προσπαθώντας να μην υποβιβαστεί, που θα αγκομαχάει για να νικήσει στο γήπεδό του και θα προσπαθεί απλά να κλέψει βαθμούς στην επαρχία απλά δεν θα είναι Αρης. Θα είναι μια ομάδα με τα χρώματά και το έμβλημά του αλλά δεν θα είναι Αρης για να γουστάρεις. Ο ταλαιπωρημένος αλλά περήφανος κόσμος του, δικαιούται να δει στο γήπεδο μια ομάδα που θα βάλει τον πήχη ψηλά και θα επιχειρήσει να πρωταγωνιστήσει.

Ο κ. Καρυπίδης αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη. Υποθέτω πως αντιλαμβάνεται πως η ομάδα που ανέβηκε κατηγορία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες απαιτήσεις. Χρειάζεται στελέχωση με παίκτες υψηλής ποιότητας και πλούσιου βιογραφικού. Χρειάζεται επενδύσεις.

Αν ο Αρης μεταβληθεί γρήγορα σε κομπάρσο αντί για πρωταγωνιστή που θα παλέψει για να βγει στην Ευρώπη, το στοίχημα θα έχει χαθεί και θα το έχει χάσει ο Θόδωρος Καρυπίδης. Αν ο ίδιος δεν μπορεί να επενδύσει, αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει ισχυρούς οικονομικά συμπαίκτες, οφείλει τώρα που είναι ακόμα καιρός να καθαρίσει το πιάτο του και να πει την αλήθεια.

Αρης που θα παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στην καρδιά της ιστορικής ομάδας και του κόσμου της. Θα είναι πρόβλημα και για το ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα. Εφόσον γύρισε ο Αρης, επιβάλλεται να γυρίσει ως πρωταγωνιστής. Για να γουστάρουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ