Συνάντηση Σαββίδη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Παναγία Σουμελά (pic)

Συνάντηση Σαββίδη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Παναγία Σουμελά (pic)

Ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είχε για πολλοστή φορά συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και είχε για πολλοστή φορά συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία.

Άλλωστε με δικές του ενέργειες λειτούργησε πριν λίγα χρόνια η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και τώρα προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια για να λειτουργήσει και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας.

Αυτή τη φορά στην επίσκεψή του στο Φανάρι συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι προσήλθε στο Πατριαρχείο προκειμένου να λάβει την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου προς πνευματική ενίσχυση και ευόδωση των μελλοντικών έργων του. Ανέφερε επίσης ότι αντιπροσωπεία ελληνικής νεολαίας θα εκκλησιαστεί κατά την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου στη Μονή Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου.

Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2015 που θα τελεστεί η πανήγυρις της Μονής, καθώς στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν αναστηλωτικές και ανακαινιστικές εργασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ