ΠΑΟΚ : Κυριάκος Παπαδόπουλος ή Χατσερίδης;

ΠΑΟΚ : Κυριάκος Παπαδόπουλος ή Χατσερίδης;

Ο ΠΑΟΚ θα κλείσει σύντομα έναν κεντρικό αμυντικό και οι δύο βασικοί του στόχοι είναι ο Ευγένιος Χατσερίδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό υψηλού επιπέδου ενόψει της επόμενης σεζόν. Τα δύο βασικά ονόματα που παίζουν δυνατά για τη θέση, είναι αυτά του Ευγένιου Χατσερίδη και του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Ποια είναι τα δεδομένα που υπάρχουν για τους δύο; Ποιος είναι πιο πιθανό να γίνει κάτοικος Τούμπας; Ποιος ταιριάζει καλύτερα στον ΠΑΟΚ; Ποιον θέλει περισσότερο ο κόσμος; Εδώ έχουμε όλες τις απαντήσεις…

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΑΤΣΕΡΙΔΗΣ

Είναι γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1987. Έχει ύψος 1,98μ. Μετράει 51 συμμετοχές στην Εθνική Ουκρανίας (με τρία γκολ) και από το 2008 αγωνίζονταν στην Ντιναμό Κιέβου (237 επίσημα παιχνίδια και 8 γκολ), αλλά φέτος αποφάσισε να μην υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ τον ήθελε από τον Ιανουάριο, αλλά η ουκρανική ομάδα δεν τον έδωσε παρότι έληγε το συμβόλαιό του σε έξι μήνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει προφορική συμφωνία του Δικέφαλου με τον παίκτη, τον οποίο ήθελε εδώ και 2-3 χρόνια να φέρει στην Τούμπα ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς και ο Χατσερίδης είναι ποντιακής καταγωγής. Έχει μεγάλη εμπειρία με πάνω από 65 ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκ των οποίων τα περίπου 30 στο Champions League.

Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι (άλλωστε είναι σχεδόν δύο μέτρα!), έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις υψηλού επιπέδου, είναι αρκετά καλός και με την μπάλα στα πόδια (παρά το ύψος του), αλλά του λείπει η ταχύτητα. Η ηλικία του (κλείνει τα 31 τον Ιούλιο) δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά στα μάτια πολύ κόσμου (όσο παράδοξο κι αν ακούγεται) δε φαντάζει ως επιλογή πρώτης γραμμής, παρά τη σπουδαία καριέρα που τον συνοδεύει, καθώς μέχρι και τον χειμώνα που μας πέρασε ήταν ο βασικός κεντρικός αμυντικός στην Ντιναμό Κιέβου.

Από τη στιγμή που μένει ελεύθερος, ο ΠΑΟΚ θα επιβαρυνθεί μόνο με το συμβόλαιό του το οποίο θα είναι κοντά στα 3 εκ. ευρώ για τρία χρόνια. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το «transfermarkt» είναι στα 3 εκ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 1992. Έχει ύψος 1,87μ. Μετράει 29 συμμετοχές και 4 γκολ στην Εθνική Ελλάδας, αλλά εδώ και 8 χρόνια, από το 2010, αγωνίζεται στη Γερμανία. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα με το «transfermarkt» είναι στα 7 εκ. ευρώ, αλλά κάποια στιγμή το 2013 και το 2014 είχε φτάσει πάνω από τα 20 εκ. ευρώ!

Αποτελεί διακαή πόθο του κόσμου του ΠΑΟΚ, καθώς άλλωστε ο διεθνής αμυντικός έχει δηλώσει ότι είναι και οπαδός του Δικέφαλου! Επίσης έχει πει ότι σίγουρα στο μέλλον θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα το κάνει αυτό. Ο υποβιβασμός του Αμβούργου, όπου αγωνίστηκε φέτος, άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρησή του από εκεί, αλλά μοιάζει πολύ δύσκολο να έρθει τώρα στον ΠΑΟΚ, καθώς έχει πολλές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Πριν λίγο καιρό όταν ο Γιώργος Σαββίδης προανήγγειλε μια «μεταγραφάρα», πολύς κόσμος πίστεψε ότι αυτή θα ήταν ο Παπαδόπουλος, αλλά ο γιος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ το διέψευσε. Όπως και να το κάνουμε το αγωνιστικό πάθος και ο δυναμισμός του παίκτη είναι στοιχεία που ταιριάζουν γάντι στον Δικέφαλο, όπως και η εμπειρία που έχει από ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου έχοντας παίξει στην Μπουντεσλίγκα σε Σάλκε, Λεβερκούζεν, Λειψία και Αμβούργο και μετρώντας περίπου 200 επίσημα ματς στη μεγάλη κατηγορία της Γερμανίας.

Ίσως το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι είχε ορισμένους τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο μιλάμε για έναν «ταύρο» μέσα στο γήπεδο, ο οποίος παίζει με απίστευτη δύναμη και πάθος και αν έρθει στον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με ακόμη μεγαλύτερη θέληση καθώς είναι η ομάδα της καρδιάς του. Η περίπτωση του δείχνει δύσκολη, αλλά όχι απίθανη. Και του Βιεϊρίνια το θέμα έμοιαζε πέρυσι πολύ δύσκολο, αλλά τελικά ο Πορτογάλος επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Μην ξεχνάμε, ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει λευκή επιταγή για τις φετινές μεταγραφές. Για να τον πάρει ο ΠΑΟΚ πάντως, θα πρέπει να πληρώσει και αρκετά χρήματα στο Αμβούργο (όπου έχει συμβόλαιο), δίνοντας κοντά στα 5 εκ. ευρώ, ενώ και ο ίδιος θέλει ένα συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ