Nα γίνει η NOVA Στεγαστική Τράπεζα…

Nα γίνει η NOVA Στεγαστική Τράπεζα…

Ο Pressakias γράφει για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του τηλεοπτικού, με τις ομάδες που δεν έχουν βρει «στέγη» ουσιαστικά να εκβιάζουν τις υπόλοιπες, αλλά και το συνδρομητικό κανάλι.

Ετσι είναι φίλε αναγνώστη. Αν η συνδρομητική τηλεόραση που για είκοσι τόσα χρόνια τους πλήρωνε για να τους μεταδίδει, μετατραπεί σε στεγαστική Τράπεζα τότε θα μπορούν οι «άστεγοι» μνα πάρουν ένα δάνειο στεγαστικό και να την βγάλουν για μια χρονιά ακόμα.

Εχει μια δόση τρέλα το όλο σκηνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θυμίζω λίγο τα γεγονότα. Πριν η χρονιά φτάσει στο μέσον της το συνδρομητικό κανάλι κάλεσε όλες τις ομάδες, δηλαδή τον συνεταιρισμό τους προκειμένου να συμφωνήσουν για την επόμενη χρονιά. Η πρόταση, το γράφω χοντρικά, προέβλεπε μείωση του ποσού μόλις κατά ενάμιση εκατομμύριο. Στην αρχή η πρόταση έμενε αναπάντητη παρά τις εκκλήσεις της NOVA να υπάρξει μια απάντηση.

Τελικά η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική. Οι ΠΑΕ στο σύνολό τους αντί για μείωση ζήτησαν αύξηση. Προφανώς συνεπαρμένοι από το συναρπαστικό προϊόν που προσέφερε στους συνδρομητές και ίσως λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο και χιλιάδες νεοέλληνες με τα περισσευούμενα λεφτά στο χέρι έτρεχαν να γραφτούν συνδρομητές για να μην χάσουν στιγμή από το Λαμία-Πλατανιάς.

Η NOVA έκανε αυτό που είπε: Προχώρησε σε απευθείας επαφές με τις ομάδες που την ενδιέφεραν. Εκλεισε εννιά από αυτές και οι υπόλοιπες εφτά έμειναν να περιμένουν μήπως χτυπήσει το τηλέφωνο. Δεν χτύπησε όμως. Ετσι, έμειναν με τις υποσχέσεις του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη ότι θα βάλει στο κόλπο την ΕΡΤ. Κι αυτός όμως για να φτάσει στο σημείο να το κάνει ζητούσε κάποια πράγματα που οι ΠΑΕ δεν ήθελαν να το κάνουν.

Ετσι τώρα ούτε η πίτα είναι ολόκληρη και ο σκύλος είναι νηστικός. Συγκεντρώθηκαν λοιπόν έξι από τις εφτά «άστεγες» ΠΑΕ και έστειλαν μια επιστολή στο συνδρομητικό κανάλι κι ούτε λίγο ούτε πολύ του διαμηνύουν πως έτσι και δεν συμφωνήσει και μαζί τους δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος κι έτσι αυτό δεν πρόκειται να αρχίσει.

Ο εκβιασμός γίνεται και προς τη NOVA και προς τις ΠΑΕ που έχουν συμφωνήσει. Εδώ είναι που υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Η ΝΟVA δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα. Αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα τότε απλά και οι άλλες ΠΑΕ θα χάσουν τα λεφτά τους.

Τώρα αν θεωρούν πως η NOVA είναι Στεγαστική Τράπεζα που λύνει το πρόβλημα των άστεγων ΠΑΕ, δικαίωμά τους αλλά και πρόβλημά τους που δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα για το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ