Ιβάν Σαββίδης : Επίσκεψη στο Πατριαρχείο

Ιβάν Σαββίδης : Επίσκεψη στο Πατριαρχείο

Ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης παραμονές της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19/5).

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την εκκλησία. Κάνει τακτικές επισκέψεις στο Άγιον Όρος (στηρίζοντας οικονομικά και κάποιες μονές), έχει κτίσει μια εκκλησία στο Πρόχωμα στη μνήμη των γονιών του, χρηματοδοτεί την ανέγερση ορθόδοξων ναών στο Ροστόφ (και όχι μόνο), πρόσφατα μετέφερε το άγιο φως από το Ιεροσόλυμα στο Ρόστοφ, ενώ κάνει τακτικές επισκέψεις και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τώρα βρέθηκε ξανά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου συναντήθηκε και με τον Οικονομικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον οποίο διατηρεί προσωπικές σχέσεις.

Άλλωστε με ενέργειες του Ιβάν Σαββίδη λειτούργησε πριν λίγα χρόνια η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα και τώρα προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια για να λειτουργήσει και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας.

Η επίσκεψή του στο Πατριαρχείο είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς έγινε παραμονές της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19/5). Ο Ιβάν Σαββίδης φωτογραφήθηκε μέσα στον ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και στην κεντρική πύλη, η οποία παραμένει σφραγισμένη (ένδειξη τιμής) από τότε που απαγχονίστηκε ο Γρηγόριος Ε΄, στις 10 Απριλίου 1821, ως αντίποινα των Τούρκων για την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ