Το ραντεβού του ΠΑΟΚ με την ιστορία, σε μια σπουδαία συγκυρία

Το ραντεβού του ΠΑΟΚ με την ιστορία, σε μια σπουδαία συγκυρία

Η επόμενη σεζόν θα είναι ίσως η πρώτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην οποία ο Δικέφαλος θα ξεκινήσει έχοντας εξ αρχής και τον καλύτερο προπονητή, και το καλύτερο ρόστερ και τον πιο ισχυρό οικονομικό παράγοντα

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν που πέρασε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του και θα ξεκινήσει την επόμενη με τον Ρουμάνο στο τιμόνι του, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την καλύτερη συνέχεια της ομάδας και το καλύτερο κτίσιμο ενός ακόμη πιο δυνατού συνόλου. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν είναι πολλές οι φορές που ο Δικέφαλος μπήκε στην καινούρια αγωνιστική χρόνια έχοντας τον ίδιο προπονητή με την προηγούμενη.

Αυτό έγινε με τον Φερνάντο Σάντος δύο φορές (2008 και 2009), με τον Βλάνταν Ίβιτς (2016) άλλη μία και τώρα με τον Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος (εκτός ότι ξέρει καλά πλέον την ομάδα και το υλικό που διαθέτει, άρα και που χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις) έδωσε τα διαπιστευτήριά του σε μια χρονιά που δεν ξεκίνησε ο ίδιος στο τιμόνι, δεν έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και δεν ήταν δικές του όλες οι επιλογές του ρόστερ, αλλά τα πήγε περίφημα. Αυτό ήταν μεγάλη του μαγκιά.

Και τα στατιστικά νούμερα του ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακά από τα τέλη Νοεμβρίου έως το τέλος των αγώνων, και η ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, και πήγε τρένο για 5,5 μήνες κάνοντας 24 νίκες σε 25 ματς (μαζί με το 1-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα και μόνο χωρίς το ματς με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ) χάνοντας μόνο στην Τρίπολη, και το πρωτάθλημα κατέκτησε μέσα στα γήπεδα αλλά του το έκλεψαν (και από όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ) στα δικαστήρια, και πήρε το Κύπελλο με 10Χ10 νίκες σε όλα τα ματς του θεσμού, και μια σειρά από ιστορικά ρεκόρ έκανε και, και, και…

Ο Λουτσέσκου ανέλαβε τον ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας δυσπιστία από ένα μεγάλο (αν όχι το μεγαλύτερο…) κομμάτι του κόσμου, αλλά στο τέλος κέρδισε όλον τον κόσμο της ομάδας με τη δουλειά του και την εικόνα των παικτών του μέσα στο γήπεδο.

Σίγουρα είχε και εξαιρετικά υλικά στα χέρια του (το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα) αλλά αυτό από μόνο του δεν αποτελεί δεδομένο επιτυχίας.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έπαιξε το πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο που έχουμε δει από τον Δικέφαλο τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο παράσημο για τον Ρουμάνο «Στρατηγό».
Με προσθήκες 3-4 καλύτερων και πιο ποιοτικών «όπλων», με άλλες 3-4 επιστροφές ανεβασμένων δανεικών και με βάση τον εξαιρετικό κορμό που έχει από τη χρονιά που πέρασε, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει ακόμη περισσότερα. Η προσδοκία για την επόμενη σεζόν δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την είσοδο (επιτέλους) στους ομίλους του Champions League, την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου.

Το πρώτο (όμιλοι Champions League) δεν το έχει πετύχει ποτέ. Το δεύτερο (πρωτάθλημα) του λείπει από το 1985. Το τρίτο (νταμπλ) επίσης δεν το έχει καταφέρει ποτέ. Ίσως ήρθε η ώρα για να γίνουν όλα μαζί!

Κάθε χρόνο (τουλάχιστον επί Ιβάν Σαββίδη), λίγο έως πολύ, οι στόχοι είναι οι ίδιοι αλλά τώρα ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μάλλον στην καλύτερη συγκυρία της ιστορίας του, έχοντας και τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα, και το καλύτερο ρόστερ στη χώρα μας και τον ισχυρότερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο του ποδοσφαίρου (ή τουλάχιστον εφάμιλλο με τον Μαρινάκη του Ολυμπιακού). Αυτά και τα τρία μαζί εξ αρχής ίσως δεν τα είχε ποτέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ