Ανάλυση: Αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός 2018-2019 με… Αλαφούζο

Ανάλυση: Αυτός θα είναι ο Παναθηναϊκός 2018-2019 με… Αλαφούζο

Ο Νίκος Νταμπίζας προανήγγειλε μικρό μπάτζετ αν δεν αλλάξει η ιδιοκτησία και to10.gr αναλύει τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν σε περίπτωση που την 1η Ιουλίου ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού με ειλικρίνεια. Τους είπε πως το μπάτζετ θα μειωθεί, διότι δεν γίνεται αλλιώς με την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση στον σύλλογο, τους είπε πως δεν πρόκειται ποτέ να τους υποσχεθεί μεγάλα λόγια και τους κατέστησε σαφές πως όσοι μείνουν πρέπει να το θέλουν πραγματικά.

Ο Νταμπίζας μίλησε με την προοπτική του… Αλαφούζου. Με την προοπτική δηλαδή πως δεν θα υπάρξει διοικητική αλλαγή. Αυτό έπρεπε να κάνει, αφού ο ίδιος ήρθε με αυτές τις συνθήκες. Δηλαδή με διοικητικό ηγέτη τον Αλαφούζο και κανέναν άλλον. Άρα οι κουβέντες του – πρέπει να – έχουν ως βάση τα δεδομένα… μνημονίου. Χαμηλά συμβόλαια, χαμηλό μπάτζετ παιδιά από τις ακαδημίες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

To10.gr αναλύει πως θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που και μετά την 30η Ιουνίου ο Αλαφούζος παραμείνει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, τι μπάτζετ θα έχει και τι κινήσεις σκοπεύει να κάνει, με βάση φυσικά τους περιορισμούς που θα έχει.

1) Μπάτζετ μικρότερο των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την περσινή σεζόν με ένα μπάτζετ περίπου 12 – 12,5 εκατομμύρια όσον αφορά το ρόστερ. Σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεζόν το έριξε, σε σημείο να πέσει κάτω από τα μισά τον περασμένο Γενάρη, δηλαδή περίπου 5,5 εκατομμύρια. Πλέον το… ψαλίδι θα αγγίξει νούμερα μικρομεσαίας ομάδας. Κυριολεκτικά. Ο στόχος είναι το μπάτζετ να πέσει στα 4 εκατομμύρια ευρώ όσον αφορά τα μεικτά. Κάτι που σημαίνει πως στα καθαρά λεφτά το μπάτζετ του ρόστερ δεν θα ξεπερνάει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να γίνουν προτάσεις σε παίκτες του ρόστερ για να μειώσουν τις αποδοχές τους, αφού πλέον το… ταβάνι στα συμβόλαια θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

2) Επιθετικός ετών… άνω των 23

Ο Παναθηναϊκός με τους περιορισμούς που θα του επιβληθούν στις μεταγραφές θα έχει το δικαίωμα μόνο μίας μεταγραφής άνω των 23 ετών. Είτε ελεύθερου ποδοσφαιριστή, είτε δανεικού (ο δανεισμός θεωρείται μεταγραφή και δεν θα έχει το δικαίωμα να κάνει άλλη). Ως εκ τούτου, αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η συγκεκριμένη μεταγραφή να αφορά τον βασικό επιθετικό της ομάδας, αφού εκεί εντοπίστηκε το πιο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα την περσινή σεζόν. Βεβαίως, θα έχει άποψη και ο νέος προπονητής, αλλά δύσκολα θα έχει άλλη άποψη. Ιδιαίτερα αν είναι ο Δώνης.

3) Προσπάθεια διατήρησης βασικού κορμού

Ο Νταμπίζας θα ξεκινήσει άμεσα την προσπάθεια να κρατήσει στην ομάδα τον βασικό κορμό που έκλεισε την περσινή χρονιά. Κουρμπέλη, Ινσούα, Γιόχανσον, Τζανδάρη, Μουνιέ, Δώνη, Λουντ (πολύ δύσκολα θα παραμείνει), Κολοβέτσιο. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν… ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο έφεραν την αποψίλωση του ρόστερ. Μάλιστα, αν ο προπονητής είναι τελικά ο Δώνης, το έχει θέσει ως προτεραιότητα στον Αλαφούζο. Να μείνουν τουλάχιστον αυτοί που έβγαλαν τη χρονιά, για να έχει έστω η ομάδα κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Και ο Νταμπίζας θα προσπαθήσει να τους πείσει να μην προχωρήσουν σε προσφυγές.

4) Σύσκεψη με Φύσσα για παιδιά των Ακαδημιών

Άμεσα ο Νίκος Νταμπίζας θα συναντηθεί με τον Τάκη Φύσσα για να συζητήσουν πόσοι και ποιοι από τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών είναι έτοιμοι – όχι μόνο να προωθηθούν, αλλά και – να δώσουν βοήθειες με το… καλημέρα στην πρώτη ομάδα. Στην προετοιμασία θα δούμε σίγουρα πολλά παιδιά των ακαδημιών και ο Φύσσας θα κληθεί να δώσει τις κατευθύνσεις για το ποιοι είναι εκείνοι που θα πέσουν κατευθείαν στα βαθιά.

5) Ξεψαχνισμα της αγοράς κάτω των 23 ετών

Ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικαίωμα να κάνει όσες μεταγραφές θέλει κάτω των 23 ετών. Όμως αυτές οι μεταγραφές πρέπει να αφορούν ΜΟΝΟ ελεύθερους παίκτες, καθώς δεν έχει το δικαίωμα να αγοράσει ποδοσφαιριστή (ούτε και την οικονομική δυνατότητα). Αυτόματα, από τη στιγμή που μιλάμε για ελεύθερους, η αγορά… μικραίνει και μαζί μειώνεται και η ποιότητα των επιλογών. Όλοι οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες συνήθως αγωνίζονται σε κάποια ομάδα. Ο Νταμπίζας ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με ατζέντηδες για να βρεθούν παίκτες ικανοί να προσφέρουν και όταν θα κλείσει και το θέμα προπονητή θα μπουν μαζί σε διαδικασία αναζήτησης και υλοποίησης του σχεδιασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ