Λάζαρος… δέκα χρόνια μετά!

Λάζαρος… δέκα χρόνια μετά!

Το καλοκαίρι του 2008 έφτασε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό αλλά η πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού «χρύσωσε» τον ΠΑΟΚ και τον «άρπαξε». Δέκα χρόνια μετά η ιστορία αλλάζει…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται προ των πυλών του Ολυμπιακού. Είναι σίγουρα η τελευταία και αναμένεται να επικυρωθεί πολύ σύντομα. Το τέλος του Χριστοδουλόπουλου από την ΑΕΚ ήταν προδιαγεγραμμένο από εκείνο το πρώτο ραντεβού που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα όσα του είπε τότε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, και είχε αποκαλύψει to10.gr, τον έκαναν να καταλάβει πως ο κύκλος του στους κιτρινόμαυρους είχε κλείσει.

Ο Ολυμπιακός όπως σας είχαμε τονίσει επανηλλειμένως ήταν και είναι αποφασισμένος να πάρει ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά. Στην επανεκκίνηση που επιχειρεί άλλωστε θέλει να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο με ποδοσφαιριστές όμως που είναι ικανοί να κάνουν την διαφορά.

Και ο Λάζαρος προφανώς και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις. Ο Λάζαρος που πλέον από την στιγμή που βρήκε «τοίχο» στην ΑΕΚ ετοιμάζεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει και με τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Δέκα χρόνια πριν ήταν έτοιμος να πιάσει και πάλι λιμάνι. Ήταν έτοιμος να φορέσει την φανέλα που λάτρευε μικρός. Προφανώς και η επιλογή του τώρα, δεν έχει να κάνει με τα συναισθήματα που είχε πιτσιρικάς, επαγγελματίας είναι και με αυτό τον τρόπο αποφασίζει για το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Συμβόλαιο που καλύπτει και με το παραπάνω ο Ολυμπιακός. Προσφέροντας του πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για συμβόλαιο 2+1.

Τότε λοιπόν, το μακρινό πια 2008 ως παίκτης του ΠΑΟΚ και έχοντας ήδη κοντραριστεί με τους ανθρώπους της τότε διοίκησης του δικεφάλου του βορρά με αφορμή την προσπάθεια του να πάει στη Λίβερπουλ του Μπενίτεθ, ο Λάζαρος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Πειραιωτών.

Ο Γενικός Αρχηγός τότε των Πειραιωτών, Γιάννης Χρυσικόπουλος, είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ, είχε φτάσει πολύ κοντά στην τελική συμφωνία με τον Λάζαρο να ετοιμάζεται για τις υπογραφές όμως η «σφήνα» του Παναθηναϊκού που εκείνη την περίοδο ζούσε στις «δάφνες» της πολυμετοχικότητας (ήταν μάλιστα το ξεκίνημα, η πρώτη χρονιά) και τα «τρελά» λεφτά που έδωσε στον ΠΑΟΚ άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε 2,5 εκατ. ευρώ από τους πράσινους και ο Λάζαρος 4ετες συμβόλαιο με συνολικές απολαβές στα 2 εκατ. ευρώ!

Η πρώτη προσπάθεια να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Λάζαρος είχε αποτύχει οικτρά, με τον Χρυσικόπουλο τότε να δέχεται τα «πυρά» για τους χειρισμούς και να παίρνει λίγο καιρό μετά ρεβάνς από τους πράσινους με την υπόθεση του Αβραάμ.

Από την στιγμή που ο Λάζαρος αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να παίξει στο παρελθόν, συχνά-πυκνά το όνομα του «μπλεκόταν» σε μεταγραφικά σενάρια για τους ερυθρόλευκους.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, δύο χρόνια πριν έδειχνε πως τελικά ποτέ δεν θα μπορούσε να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ μην λες ποτέ. Έχοντας πάρει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ως ο MVP της χρονιάς ο Λάζαρος ετοιμάζεται τώρα να κάνει το βήμα που δεν μπόρεσε να κάνει δέκα χρόνια πριν.

Και να αποτελέσει μια ισχυρή προσθήκη στο ερυθρόλευκο ρόστερ στην προσπάθεια για επιστροφή άμεσα στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ