Αλεξανδρής 1994 – Λάζαρος 2018: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Αλεξανδρής 1994 – Λάζαρος 2018: Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ του 1994, στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος σκόρερ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ 2018; Τι αναφέρουν τα εξώδικα του Χριστοδουλόπουλου αλλά και των Ερυθρόλευκων προς την Ένωση;

Σε ρυθμούς Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες ώρες και όχι άδικα, μιας και οι σχέσεις του φετινού MVP της ΑΕΚ με την νυν ομάδα του θα έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Ιουνίου. Την ημέρα που ολοκληρώνεται και τυπικά το συμβόλαιο του με την Ένωση.

Βεβαίως υπάρχει η παράμετρος του +1 και η διάθεση της πρωταθλήτριας να κυνηγήσει ως τα δικαστήρια τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά αυτό λήγει σημασία έχει. Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ χάνει τον διεθνή επιθετικό διότι δεν μπορούσε να τον ικανοποιήσει οικονομικά (αλλά και χρονικά) μετά από μια σεζόν που ο ίδιος ήταν αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στη διαδρομή ως τον τίτλο. Με αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο έπαιξε ο Λάζαρος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ… μονοπάτι την έφτασε την ΑΕΚ, σε έναν ορίζοντα που το βάθος κρύβει 35 εκατ ευρώ. Προφανώς λοιπόν και θα μπορούσε για αυτό να τον ανταμείψει.

Τέλος πάντων όλες αυτές είναι υποθέσεις… εσωτερικές. Το σίγουρο είναι πως αν ο Χριστοδουλόπουλος βρεθεί να φορά τα Ερυθρόλευκα, αν δηλαδή συμφωνήσει και υπογράψει στον Ολυμπιακό θα προκύψει μια κίνηση από εκείνες που… δεν τις λες ακριβώς και συνηθισμένες στη μικρή λίμνη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια υπόθεση που θυμίζει Αλέκο Αλεξανδρή και μας ταξιδεύει νοητά στο καλοκαίρι του 1994! Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν ο Αλεξανδρής τότε, έχοντας οδηγήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Της ΑΕΚ που είχε και τότε στο διοικητικό της τιμόνι τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν θεμέλιος λίθος προκειμένου η Ένωση να πανηγυρίσει ξανά ένα πρωτάθλημα. Από το 1994 είχε να το κατακτήσει. Από την εποχή του Αλεξανδρή. Και το κατάφερε με 16 γκολ του Χριστοδουλόπουλου σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων τα 7 στην Σούπερ Λιγκ και το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Τα 2 κόντρα στον Ολυμπιακό, στην ανατροπή 3-2 του πρώτου γύρου. Ένα με τη Λαμία στο 1-0 της 4ης αγωνιστικής, 1 στην 1-0 νίκη επί του Αστέρα, 1 στο «μπλόκο» που έστησε ο Πλατανιάς (0-1). Γκολ και βαθμοί χρυσάφι.

https://www.youtube.com/watch?v=py72Cp6GDGY

Πρώτος σκόρερ τότε ο Αλέκος Αλεξανδρής, για την ΑΕΚ. Πρώτος σκόρερ τώρα για την ΑΕΚ ο Λάζαρος. Αν είναι ίδιος και ο επόμενος προορισμός πρόκειται για… καρμπόν. Βεβαίως ο Αλεξανδρής ήταν πιο μικρός σε ηλικία (26 ετών ενώ ο Χριστοδουλόπουλος είναι στα 31) αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός εάν και εφόσον στο πρόσωπο του Λάζαρου διεκδικεί την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα επιθετικού του φετινού πρωταθλήματος, θέλοντας να σχηματίσει και πάλι μια ομάδα που θα τον επαναφέρει στον τίτλο.  Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει εύκολα και στα δύο «φτερά» αλλά και σαν δεύτερος επιθετικός σε 4-4-2 σχηματισμούς.

O Αλεξανδρής όχι απλά «έπιασε» στο λιμάνι αλλά ήταν ένας από τους μύθους της ομάδας που κατέκτησε τα επτά διαδοχικά πρωταθλήματα της περιόδου 1997-2003. Με 277 συμμετοχές και 135 γκολ! Ο Χριστοδουλόπουλος μόλις σήμερα δήλωσε πως  «Πιστεύω ότι έχω τρία με τέσσερα χρόνια ποδόσφαιρο στο επίπεδο που είμαι σήμερα». Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του στον Ολυμπιακό λοιπόν ταράζει τα νερά, αλλά εν μέρει αλλάζει και συσχετισμούς ανάμεσα σε δύο ομάδες από εκείνες που θα διεκδικήσουν και το επόμενο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ διέρρευσε πριν από λίγο πως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της έστειλε εξώδικο μέσω του οποίο της επεσήμανε ότι θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο. Σύμφωνα πάντα με την Ένωση στα γραφεία της το απόγευμα έφτασε ένα ακόμη εξώδικο. Αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό(!), ο οποίος την ενημέρωσε επίσημα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή, από τη στιγμή που λήγει το συμβόλαιό του. Η επόμενη μέρα… ξημερώνει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ