Χιμένεθ: «Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και είμαστε άξιοι πρωταθλητές»

Χιμένεθ: «Παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και είμαστε άξιοι πρωταθλητές»

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι η ομάδα του κατέκτησε δίκαια το φετινό πρωτάθλημα.

Περήφανος που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ και την οδήγησε μετά από 24 χρόνια και πάλι στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της φετινή σεζόν, τόνισε ότι η Ενωση έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και άξιζε τον τίτλο του πρωταθλητή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, τονίζοντας ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε εξαντλημένη και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική. Επίσης, μίλησε για τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν και έκανε ειδική μνεία στους τραυματισμούς των Μάνταλου και Γιόχανσον.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανάδειξή του ως κορυφαίος προπονητής της Σούπερ Λίγκας: «Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Είναι τεράστια ικανοποίηση για το βραβείο όταν έρχεται από την πλευρά των φιλάθλων και ειδικά όταν βρισκόμουν ανάμεσα σε τόσο ικανούς συναδέλφους».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Υπήρχαν δύο ομάδες που ήταν φαβορί ως το τέλος. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι διοικούντες την ομάδα έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και από παιχνίδι σε παιχνίδι πιστεύαμε ότι θα κατακτήσαμε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμού κι έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις σε κάποιους παίκτες. Η δουλειά που έγινε όμως από όλους ήταν υποδειγματική τόσο εντός όσο και εκτός ομάδας από τους φιλάθλους».

Για τους σοβαρούς τραυματισμούς των Μάνταλου και Γιόχανσον κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλές αντιξοότητες. Ο Μάνταλος είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο μέσα στα αποδυτήρια, αλλά γενικά στην ομάδα αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο. Υπήρχαν κι άλλοι σημαντικοί ποδοσφαιριστές που τραυματίστηκαν όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Τσόσιτς και ο Γιόχανοσν που είχε αυτή την ατυχία. Έπρεπε να περάσουν από το χειρουργείο και ήταν ένα χάντικαπ που ενδεχομένως να μας έφερε πίσω για το στόχο μας, αλλά η πίστη όλων μας ήταν ο λόγος που κατακτήσαμε τον τίτλο».

Για το τι θα άλλαζε από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσα να αλλάξω γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και η ΑΕΚ έπρεπε να μπει δυνατά σε κάθε παιχνίδι για να πάρει τους βαθμούς. Με χαροποιεί η καλή πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, ενώ συνεχίζαμε και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν κατακτήσαμε και τον δεύτερο τίτλο της χώρας, το κύπελλο».

Για το τι δεν πήγε καλά στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι άξιζε να κερδίσει. Ήταν όμως τόσο μεγάλη η προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλλει η ομάδα σε σύνολο 52 αγώνων και είναι αλήθεια ότι στις δύο τελευταίες αγωνιστικές κατέβασε τα χέρια κι αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για όλους μας. Η ομάδα έφτασε εξαντλημένη στον τελικό γιατί τα είχε δώσει όλα στο Europa League και στο πρωτάθλημα. Απ’ όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το τσιπ και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον τελικό. Πρέπει να μάθουμε απ’ αυτό αλλά είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου γιατί στην αρχή ήταν λίγοι όσοι τους πίστευαν ότι θα κατακτήσουν τον τίτλο. Αισθάνομαι περήφανος που κατακτήσαμε αυτό το πρωτάθλημα γιατί εκτός από τον τίτλο, το ρόστερ της ΑΕΚ έχει πλέον μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν»

Για τα παράπονα των αντιπάλων για τον τίτλο της ΑΕΚ: «Εμείς έπρεπε να υπομένουμε συγκεκριμένα πράγματα που προερχόντουσαν από εκτός. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να χάνεις, αλλά και να είσαι ευγενής όταν κερδίζεις. Εγώ εκπροσωπώ την ΑΕΚ και αισθάνομαι πολύ περήφανος που η ΑΕΚ έπαιξε δύο φορές με κάθε αντίπαλο και κατέκτησε αυτό το πρωτάθλημα. Επίσης αισθάνομαι πολύ περήφανος που βρέθηκα μέχρι τα τέλη Φλεβάρη με την ΑΕΚ στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας και την Ελλάδα χωρίς η ομάδα μας να έχει χάσει. Αισθάνομαι περήφανος και επειδή σε κάθε ματς η ΑΕΚ είχε 5-6 Έλληνες ποδοσφαιριστές που βοηθούν και την Εθνική ομάδα. Για τους παραπάνω λόγους αλλά κι επειδή παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο πιστεύω ότι είμαστε άξιοι πρωταθλητές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ