ΑΕΚ : Η απλή μέθοδος των τριών

ΑΕΚ : Η απλή μέθοδος των τριών

Ο Χιμένεθ για κάθε θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συνήθως είχε τρεις εναλλακτικές λύσεις. Και όταν δεν είχε, δημιουργούσε.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε φέτος 52 επίσημους αγώνες. Ένα δεκάμηνο παιχνιδιών με πολύ μεγάλη ένταση και τελικά, με επιτυχία, αφού η ολοκλήρωση της σεζόν την βρίσκει πρωταθλήτρια, στους 32 του Europa League και φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου.

Η Ένωση στην αρχή της χρονιάς είχε κατηγορηθεί για μικρό ρόστερ, που δεν θα άντεχε. Πώς, λοιπόν, ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να δημιουργήσει όλη αυτή την αγωνιστική περίοδο, που τελικά ανεξάρτητα από την απώλεια του Κυπέλλου, έφτασε σε μερικές καταπληκτικές στιγμές και τελικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια;

Με μαθηματικό τρόπο. Την απλή μέθοδο των τριών. Σε γενικές γραμμές αυτό έκανε ο Ισπανός τεχνικός. Για κάθε θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συνήθως είχε τρεις εναλλακτικές λύσεις. Και όταν δεν είχε, δημιουργούσε.

Δεν θα μετρήσουμε συμμετοχές. Θα μετρήσουμε επιλογές. Και μάλιστα, κυρίως εκείνων που αποτέλεσαν μέλη του βασικού κορμού της ομάδας σε αυτή τη διαδρομή της στις τρεις διοργανώσεις.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Ανέστης, Μπάρκας, Τσιντώτας: Έπαιξαν και οι τρεις. Ο Ανέστης λιγότερο και μόνο στο ξεκίνημα, λόγω συμβολαίου. Οι άλλοι δύο μοίρασαν στην αρχή τις διοργανώσεις και τελικά δημιούργησαν ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο. Τρεις, λοιπόν…

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ
Ίσως η μοναδική θέση που οι παίκτες στους οποίους κατά βάση στηρίχθηκε ο Χιμένεθ ήταν δύο. Μπακάκης και Γκάλο. Παίκτες μάλιστα, που αξιοποιήθηκαν σε περισσότερες από δύο θέσεις. Θα δούμε τα ονόματά τους και στη συνέχεια.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ
Τρεις κι εδώ. Λόπες, Μπακάκης, Χουλτ. Ξεκίνησε ο πρώτος, συνέχισε ο δεύτερος όταν ο Πορτογάλος τραυματίστηκε και τελείωσε ο τρίτος, απόκτημα του Ιανουαρίου.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Για να είναι τρεις σε κάθε θέση, πρέπει συνολικά να είναι έξι. Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (σε τριάδα), Τζανετόπουλος (πολύ λίγο, βασική συμμετοχή στο Μιλάνο με την Μίλαν). Η απλήξ μέθοδος των τριών συνεχίζεται.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ
Κι εδώ το ίδιο. Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον (μέχρι να τραυματιστεί), Κονέ (όταν ετοιμάστηκε), Μοράν (από Ιανουάριο), Αϊντάρεβιτς.

ΕΞΤΡΕΜ
Ας βάλουμε τα φτερά όλα μαζί, διότι μαζεύονται πολλοί. Βασικά, όμως, είναι οι εξής: Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος (και πριν τον τραυματισμό έπαιξε κάποια ματς εκεί και μετά, όπως στον τελικό), Γκάλο και Λόπες που βαφτίστηκαν από τον Μανόλο, προσθέστε και τα λίγα ματς του Κλωναρίδη. Έξι, λοιπόν. Υπήρχε και ο Τρίστασον, αλλά έπαιξε λίγο και έφυγε νωρίς.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ
Ο Μάνταλος ξεκίνησε. Στη συνέχεια, Μπακασέτας, Μασούντ, Λιβάγια. Εδώ είναι τέσσερις. Κάποια στιγμή μπήκε μέχρι και ο Χριστοδουλόπουλος…

ΦΟΡ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Αραούχο. Ο βασικός. Στη θέση έπαιξε επίσης ο Γιακουμάκης και κάποια ματς, κυρίως στην αρχή, ο Λιβάγια.

Ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε τις εναλλακτικές του στη διάρκεια της σεζόν. Οι τουλάχιστον τρεις, έκαναν μια χρονιά που όπως και να έχει, ήταν τελικά ιστορική για την ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ