Η μεγάλη του Θρύλου σχολή!

Η μεγάλη του Θρύλου σχολή!

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού παράγει παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι διαπρέπουν με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας – Οι 14 περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη αποδίδει καρπούς.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής του. Η διοίκηση των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα την Ακαδημία του συλλόγου και τα αποτέλεσμα δικαιώνουν απόλυτα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του.

Οι Πειραιώτες έχουν αναγάγει σε επιστήμη την ανάδειξη νέων ταλέντων, τα οποία μαθαίνουν σωστά τα μυστικά του ποδοσφαίρου και γαλουχούνται με τη νοοτροπία του νικητή. Οι ομάδες της Ερυθρόλευκης Ακαδημίας σηκώνουν τη μία κούπα μετά την άλλη και δημιουργούνται σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, που διαφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Τα τελευταία 8 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα τμήματα της Ακαδημίας έχουν κατακτήσει 12 τρόπαια και έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών επένδυσε 42 εκατομμύρια, προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και οι μικροί ποδοσφαιριστές να έχουν όσα χρειάζονται για να γίνουν σπουδαίοι παίκτες.  Το ετήσιο μπάτζετ για τις «υποδομές» φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αποτελούν το βασικό μπάτζετ για πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας! Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας απλός σύλλογος για τα παιδιά που βρίσκονται στην Ακαδημία του, αλλά η οικογένειά τους. Σήμερα, περισσότερα από 52 παιδιά που προέρχονται από την επαρχία φιλοξενούνται στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να έχει αναλάβει τη στέγαση, τη σίτιση, την ποδοσφαιρική τους βελτίωση, αλλά και την εκπαίδευσή τους.

Ο Ολυμπιακός, παρά την οικονομική κρίση και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, γιγαντώνεται συνεχώς και έχει φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι γκρέμισαν το μύθο ότι δεν δημιουργούν ποδοσφαιριστές και πλέον αποτελούν το βασικό αιμοδότη των Εθνικών ομάδων. Στην τελευταία κλήση του Μίκαελ Σκίμπε για το φιλικό της Γαλανόλευκης, βρίσκονται 4 ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τους Δημήτρη Νικολάου, Κώστα Φορτούνη και Θανάση Ανδούτσο, οι οποίοι αγωνίζονται ακόμα στους Πειραιώτες, αλλά και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος πλέον ανήκει στην ΑΕΚ. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν την καριέρα του από την Ακαδημία των Πειραιωτών και πλέον διαπρέπουν.

Εκτός από τους τέσσερις προαναφερθέντες, υπάρχουν αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και θεωρούνται βασικά στελέχη της Γαλανόλευκης. Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Γερμανία με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται επίσης οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Μπάμπης Λυκογιάννης, οι οποίοι τη φετινή σεζόν αγωνίστηκαν σε Αμβούργο και Κάλιαρι αντίστοιχα.

Από την ακαδημία του Ολυμπιακού ως την Εθνική Ανδρών έφτασαν επίσης ο Παναγιώτης Κονέ (ΑΕΚ), ο Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ Αχλί), ο Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη), ο Άνταμ Τζανετόπουλος (ΑΕΚ), αλλά και οι Γιώργος Μανθάτης και Μανώλης Σιώπης, που φέτος δόθηκαν δανεικοί σε ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιο αντίστοιχα. Σε αυτούς θα μπορούσε να προστεθεί επίσης ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος ως ότου προσαρμοσθεί στις ανάγκες της πρώτης ομάδας, αγωνίστηκε με τους Νέους των Πειραιωτών.

Από τους 30-40 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που αποτελούν την δεξαμενή της Εθνικής ομάδας, κάτι λιγότερο από τους μισούς αποτελούν προϊόν των υποδομών του Ολυμπιακού, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στην Ερυθρόλευκη Ακαδημία αποδίδει καρπούς. Πριν από λίγα χρόνια η ανάδειξη νέων ταλέντων από τον Ολυμπιακό ακουγόταν ως… ανέκδοτο, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός είχε επενδύσει στην Παιανία, δημιουργώντας ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών.

Παίκτες όπως ο Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Γκούμας και Κώστας Χαλκιάς, οι οποίοι το 2004 κατέκτησαν το Euro με την Εθνική. Οι Πειραιώτες είχαν να επιδείξουν μόνο τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, ο οποίος ήταν το πρώτο κερδισμένο στοίχημα της Ερυθρόλευκης Ακαδημίας. Οι Πειραιώτες και ο τρόπος λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ