Ολυμπιακός: Μασούρας στο «κόκκινο ραντάρ»

Ολυμπιακός: Μασούρας στο «κόκκινο ραντάρ»

Τι γίνεται με τον νεαρό μπακ της ΑΕΛ, που παραμένει ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού

Σε καλό σημείο. Σε καλύτερο από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, κοιτάζοντας το ημερολόγιο. Μέσα Μάη και ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχει συμφωνήσει με το νέο του προπονητή, αλλά επί της ουσίας και έχει ήδη καταλήξει στο «σχέδιο» αναδόμησης εν όψει της νέας σεζόν. Στην διαδικασία επανεκκίνησης που θα αλλάξει πολλά στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ταξιδέψει ήδη δύο φορές στην Ελλάδα, έχει δουλέψει και αρκετά πάνω στα βασικά δεδομένα. Αξιολόγησε το υπάρχον υλικό, έδωσε κατευθύνσεις για την «εκκαθάριση» του ρόστερ, σχημάτισε άποψη για τα τμήματα υποδομής κλπ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ένα μήνα και κάτι μπροστά του. Ένα μήνα και κάτι μέχρι την ημέρα που θα ταξιδέψει με τελικό προορισμό στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τότε θέλει να έχει σχηματίσει το 70%-80% της ομάδας του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι απλό καθώς αυτό θα προκύψει από μπόλικες αποχωρήσεις, αλλά και από αρκετές μεταγραφές αλλά δεν είναι τέλος πάντων και τόσο δύσκολο. Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι πιο «μπροστά» από τους βασικούς ανταγωνιστές τους για τη μάχη του επόμενου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μέχρι χθες έπαιζαν. Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν τον χρόνο που τους προέκυψε να πάει χαμένος. Έχουν λοιπόν ήδη κάνει μια σειρά από κινήσεις που προσεχώς θα έρθουν στο προσκήνιο ακόμη πιο εμφατικά.

Φυσικά οι περισσότεροι πλέον συζητούν για τα μεταγραφικά. Εκεί όπου ο δρόμος θα είναι μακρύς. Από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν όλα και ας είναι λόγο προπονητή στο προσκήνιο οι… αναζητήσεις εξωτερικού. Από την εγχώρια αγορά σε μια εποχή που όλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που όπως όλα δείχνουν κλείνει τον κύκλο του στην ΑΕΚ, και μαζί κλείνει και το… μάτι στον Ολυμπιακό στην προοπτική να φορέσει τα δικά του χρώματα εάν και εφόσον. Η συγκεκριμένη υπόθεση βεβαίως δεν είναι η μοναδική «ελληνική». Υπάρχει τουλάχιστον μια ακόμη, η οποία και σασπένς εμπεριέχει καθώς ασχολούνται πολλοί και διάφοροι, και κυρίως αφορά σε ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μασούρας της ΑΕΛ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των σκέψεων που γίνονται στο λιμάνι για την επόμενη σεζόν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ξανά «στιλ ελληνικό».

Χρονιά με 30 συμμετοχές (3 γκολ) σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δυνατότητες που εξελίσσονται σε ολόκληρο τον δεξιό διάδρομο, αλλά κυρίως η αίσθηση πως είναι έτοιμος για το παραπάνω επίπεδο, ο 22άχρονος άσος που απασχολεί και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και ομάδες του εξωτερικού. Δεν έχει ολοκληρωθεί φυσικά η μεταγραφή του. Το ενδιαφέρον όμως είναι υπαρκτό. Και οι εξελίξεις μπορεί να προκύψουν άμεσα.  Διότι είπαμε: Οι Πειραιώτες τον χρόνο τον θέλουν σύμμαχο τους αυτό το καλοκαίρι. Τώρα που αποφάσισαν restart.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ