Τσιμίκας-Κούτρης: Ελληνικό δίδυμο στα αριστερά!

Τσιμίκας-Κούτρης: Ελληνικό δίδυμο στα αριστερά!

Ο (εορτάζων) Κώστας Τσιμίκας και ο Λεονάρντο Κούτρης έχουν «καπαρώσει» τις δύο θέσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά. Πώς μπορεί να «σπάσει» το δίδυμο, τι γίνεται με τον Χατζισαφί.

Η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι ειλημμένη. Το ρόστερ της νέας χρονιάς θα είναι ανανεωμένο. Ηλικιακά, ποσοτικά, ποιοτικά. Ενώ παράλληλα η προσπάθεια για όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές στο δυναμικό του συλλόγου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τον Κώστα Τσιμίκα να αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της «ελληνοποίησης» του ρόστερ. Αλλά και ένα σημαντικό «στοίχημα» για τους Πειραιώτες, καθώς δεν είναι μια τυχαία περίπτωση παίκτη, αλλά ένα «προϊόν» της ακαδημίας τους. Ενας παίκτης που αναδείχθηκε από τα σπλάχνα του συλλόγου και εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του.

Ο Τσιμίκα γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1996. Κάτι που σημαίνει ότι σήμερα κλείνει τα 22 του χρόνια. Μια ηλικία στην οποία δεν θεωρείται και (σε καμία περίπτωση) δεν είναι «παιδί». Ούτε κάποιος «εκκολαπτόμενος» νεαρός ποδοσφαιριστής. Μετά την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε στην Ολλανδία με τη φανέλα της Βίλεμ (37 ματς, 7 γκολ, 4 ασίστ), ο Τσιμίκας επιστρέφει στον Πειραιά για να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να πάρει θέση βασικού και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Ηδη η επιστροφή του έχει «κλειδώσει» και τυπικά (σ.σ. αναφέρθηκε στο θέμα και ο νέος προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς), ενώ πρόθεση της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου είναι να πάρει ευκαιρίες. Να αναλάβει ευθύνες και να δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει. Και μέσα από τον ανταγωνισμό να συνεχίσει να εξελίσσεται, να βελτιώνεται και να προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του.

Ποιον ανταγωνισμό; Η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι ιστορικής σημασίας. Καθώς η διάθεση που υπάρχει στην ΠΑΕ είναι τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας να τη μοιραστούν δύο Ελληνόπουλο. Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν του Τσιμίκα, υπάρχει και ο Λεονάρντο Κούτρης. Ο οποίος στη διάρκεια της χρονιάς που τελείωσε, άρπαξε την ευκαιρία του, καθιερώθηκε στην 11άδα των Ερυθρόλευκων και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Στον Πειραιά θεωρούν ότι το δίδυμο Κούτρης-Τσιμίκας είναι το ιδανικό για τον Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν. Διότι παρότι εμπεριέχει ένα μικρό ρίσκο, λόγω της έλλειψης εμπειρίας, ποιοτικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα «δίδυμα» που διέθετε ο σύλλογος στη συγκεκριμένη θέση. Και εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο στην προετοιμασία ή δεν φτάσει κάποια πολύ μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό, το ντουέτο των δύο Ελλήνων αριστερών μπακ δεν θα «σπάσει».

Οσο για τον Εσάν Χατζισαφί; Ο Ιρανός είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις. Πέραν αυτού, όμως, για τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου θεωρείται ότι μετά το Μουντιάλ θα βρεθεί πρόταση για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Με τον ατζέντη του να κάνει ήδη την προεργασία για το μέλλον του πελάτη του, ο οποίος δεσμεύεται με τους Ερυθρόλευκους, με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ