Κόντε: «Επίσημα, δεν έχω καμία πρόταση από καμία ομάδα»

Κόντε: «Επίσημα, δεν έχω καμία πρόταση από καμία ομάδα»

Μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ισπανός στράικερ του ΠΑΣ Γιάννινα Πέδρο Κόντε καθιστώντας σαφές ότι επίσημα δεν έχει καμία πρόταση από καμία ομάδα.

Ο τρίτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, Πέδρο Κόντε, μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM για τα μεταγραφικά σενάρια που τον θέλουν να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, για τις πιθανότητες παραμονής του στα Ιωάννινα, για την απόφασή του να αφήσει την Ισπανία. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι προς το παρών δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση από καμία ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός επιθετικός:

Για το τι θα μετρήσει στην απόφασή του σε ενδεχόμενη μεταγραφή: «Πρώτα θα κοιτάξω να είναι ομάδα με προοπτική να παίξει στην Ευρώπη, μια ομάδα που θα σκοράρει πολύ και θα φέρνει καλά αποτελέσματα. Αν είμαι σε μια τέτοια ομάδα θα μπορώ κι εγώ να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες, να πετύχω περισσότερα γκολ και να εξελιχθώ περισσότερο ως ποδοσφαιριστής. Μετράει το να βρεθώ σ’ ένα καλό περιβάλλον που θα με βοηθήσει να δείξω αυτό που είμαι και να εξελιχθώ».

Για το αν τον πλησίασαν ομάδες εντός ή εκτός Ελλάδας και που προτιμάει να πάει σε ενδεχόμενο που υπάρξουν προτάσεις: «Όλοι μιλάνε για προτάσεις, αλλά εγώ επίσημα δεν έχω καμία πρόταση από καμία ομάδα. Δεν έχω προτίμηση αν θα μείνω στην Ελλάδα ή αν θα πάω κάπου αλλού στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό το περιβάλλον που θα βρεθώ, γιατί θα με βοηθήσει να αποκτήσω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και να προσαρμοστώ καλύτερα».

Για τη ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του και αν θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ίδιος με την ομάδα που θα δείξει ενδιαφέρον: «Αν δύο ομάδες πληρώνουν τη ρήτρα, θα επιλέξω εγώ που θα πάω. Αν πληρώνει μία ομάδα, θα πρέπει να θέλω κι εγώ να πάω, δεν φτάνει να πληρώνει τη ρήτρα. Για παράδειγμα, αν έρθει μία ομάδα από την Αίγυπτο, εγώ δεν θα ήθελα να πάω εκεί. Η τελική απόφαση θα είναι και δική μου».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα τελικά να μείνει στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Υπάρχει η πίεση εδώ και καιρό σε πολλές συνεντεύξεις και το έχω πει. Θέλω να εξελιχθώ, να προχωρήσω παραπάνω από τη στιγμή που έχω ως ποδοσφαιριστής την ποιότητα. Αυτό που ζητάω είναι καταλάβει ο κόσμος την εσωτερική ανάγκη μου να εξελιχθώ και να παίξω σε άλλο επίπεδο και να ανταγωνιστώ κι άλλους παίκτες. Μετά από μερικά χρόνια, πάντως, θα ήθελα να επέστρεφα εδώ στην πόλη που μ’ έχει αγαπήσει πολύ και να παίξω εδώ. Στην πόλη έχω δεσμούς και έχω νιώσει την αγάπη όλων. Πάντως αν δεν πληρώσει καμία ομάδα τη ρήτρα θα συνεχίσω να δουλεύω, να βρίσκομαι εδώ και να παίζω. Θα περιμένουμε όμως».

Για το πώς θα ένιωθε αν έφευγε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και επέστρεφε ως αντίπαλος: «Έχω μεγάλο σεβασμό προς την ομάδα και τον κόσμο. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά όταν έχεις ήθος δεν πανηγυρίζεις εναντίον της πρώην ομάδας σου κάποιο γκολ».

Για το ποιο είναι το «μυστικό» που η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα εξελίσσει τόσο γρήγορα ποδοσφαιριστές και γίνονται περιζήτητοι από μεγάλες ομάδες, με αποκορύφωμα τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ, αλλά και άλλους όπως τους Πασχαλάκη, Κούτρη, Χαρίση, Οικονόμου κτλ: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μυστικό. Μάλλον είναι η όλη ατμόσφαιρα στην ομάδα, όλη η πόλη, οι άνθρωποι, οι συμπαίκτες, το προσωπικό της ομάδας, που όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μια οικογένεια. Η αίσθηση της οικογένειας στην πόλη είναι διάχυτη. Μάλλον αυτό βοηθάει που κάθε παίκτης εξελίσσεται».

Για τον λόγο που έφυγε από την Ισπανία και ήρθε στα Γιάννενα: «Δεν μπορώ να δώσω λογική εξήγηση. Το οφείλω όμως στην Ισαβέλλα (σ.σ. τη σύντροφό του). Οι γυναίκες έχουν ένα ένστικτο να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα και μου είπε ‘χάνεις τον καιρό σου μένοντας στη Γρανάδα’. Είναι ευκαιρία να φύγεις, να πας κάπου αλλού να δείξεις αυτό που αξίζεις. Στη Γρανάδα απλώς έπαιζα, δεν αξιολογούταν η ποιότητά μου. Οπότε η Ισαβέλλα με βοήθησε να πάρω την απόφαση να φύγω, ώστε να με γνωρίσουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι καλύτερα».

Για το αν τον τρόμαξε το άγνωστο: «Το σκεφτόμουν, αλλά δεν είχα περιθώριο, έπρεπε να αποφασίσω σε 3 ημέρες και έγιναν όλα πολύ γρήγορα».

Για τον λόγο που αδικήθηκε στην Ισπανία: «Είναι γενικό φαινόμενο στην Ισπανία να μη δίνονται ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές. Είναι λίγες οι ομάδες που δίνουν ευκαιρίες, γι’ αυτό κι ένας μεγάλος αριθμός Ισπανών φεύγει σε άλλα πρωταθλήματα. Προτιμούν ονόματα στην Ισπανία και υποτιμούν τους ντόπιους. Η Ελλάδα πιστεύω ότι είναι καλύτερη σ’ αυτόν τον τομέα. Συγκριτικά με την Ισπανία στην Ελλάδα έχουν περισσότερες ευκαιρίες οι παίκτες».

Για την πρώτη του εντύπωση από τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν ήρθε: «Ήταν παράξενο το συναίσθημα. Μου έκανε έκπληξη που μιλούσαν μια άλλη γλώσσα. Ήταν μια παράξενη αίσθηση. Δεν καταλάβαινα πολλά και ήταν περίεργο το συναίσθημα. Όλα τα παιδιά με δέχτηκαν εξαιρετικά στα αποδυτήρια και με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Αν δεν με βοηθούσαν θα ήταν δύσκολο για έμενα. Όλα τα παιδιά ήταν και είναι εξαιρετικά. Οι Ναδάλες και Ακόστα μιλούσαν την ίδια γλώσσα και με βοήθησαν στην αρχή. Διατηρούμε πολύ φιλικές σχέσεις ακόμα».

Για την πρώτη λέξη που έμαθε στα ελληνικά: «Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ποια ήταν (σ.σ. γέλια)».

Για το συναίσθημα που του αφήνει η φετινή σεζόν του ΠΑΣ Γιάννινα: «Η σεζόν ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά η τελική εικόνα έχει να κάνει με κάποιες λεπτομέρειες και με τον παράγοντα τύχη, που παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Με Λεβαδειακό, Λαμία, Ατρόμητο, Κέρκυρα, αν τα βάζαμε κάτω μας κόστισαν πολλούς βαθμούς οι ισοπαλίες. Μ’ ένα σουτ δεχόμασταν γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς και καλύτερα στατιστικά. Θα πρέπει να το δεχτούμε, όμως, είναι νόμος του ποδοσφαίρου κι αυτό».

Για την ψυχολογία και το αν χάθηκε το ενδιαφέρον στο τέλος: «Ίσως στο β’ γύρο, όχι στην αρχή. Στα τελευταία ματς, αφού χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί και δεν πηγαίναμε Ευρώπη, δεν θα έλεγα ότι χάσαμε ακριβώς το ενδιαφέρον, αλλά σίγουρα επηρεαστήκαμε ψυχολογικά».

Για το ματς που τον στεναχώρησε ή χάρηκε περισσότερο: «Με τη Λάρισα στο κύπελλο ο αποκλεισμός με θύμωσε, δεν με στεναχώρησε απλά. Υπήρξαν κι άλλα ματς που με στενοχώρησαν, όπως με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που πηγαίναμε καλά. Χαρά μου έδωσαν οι νίκες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Είναι μεγάλες ομάδες και είναι διπλή η χαρά σε τέτοιες νίκες».

Για το πώς βλέπει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο μέλλον: «Πολύ δύσκολη ερώτηση. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, αλλά κινδυνεύει. Ο Ατρόμητος κινδύνευσε πέρυσι, αλλά φέτος κατέληξε 4ος. Το ίδιο και η Τρίπολη».

Για το αν πρέπει να αποφασίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τι μέλλον θέλει: «Κάθε ομάδα έχει ένα σχέδιο να ανεβαίνει ψηλότερα. Αυτός είναι και ο δικός μου τρόπος σκέψης, πως θα ανεβαίνω ψηλότερα, πως θα γίνομαι καλύτερος. Το σχέδιο, όμως, είναι στο τέλος να πηγαίνεις προς τα πάνω».

Για τους Χριστοβασίλη, Πετράκη και τη συνεργασία τους: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουν έναν ήρεμο χαρακτήρα πρόεδρος και προπονητής. Ο κ. Πετράκης με βοήθησε πάρα πολύ, με στήριξε και το θεωρώ σημαντικό. Όλο το πνεύμα στην ομάδα, τεχνικό τιμ, πρόεδρος, βγάζουν μια ατμόσφαιρα οικογενειακή. Αυτό σε βοηθάει στην απόδοση και την ηρεμία».

Για το πώς βλέπει το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και δεν είναι κακό, όπως λένε κάποιοι. Είναι δύσκολο για τους επιθετικούς να βάλουν γκολ. Στην Ισπανία οι επιθετικοί έχουν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, στην Ελλάδα όχι τόσες πολλές. Αυτό είναι που το κάνει πιο δύσκολο. Οι άμυνες είναι οι πιο σκληρές. Θα έλεγα ότι το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε στο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν πολλοί. Στην ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ. Κάθε ομάδα έχει τους δικούς της. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω, μ’ αρέσουν πολλοί σ’ αυτές τις ομάδες. Η δουλειά είναι ομαδική, γι’ αυτό δεν μπορώ να ξεχωρίσω».

Για τον αγαπημένο του ξένο παίκτη: «Ο Μέσι. Μ’ αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο γενικώς. Είμαι οπαδός του θεάματος περισσότερο».

Για το αν θα πάρει η Ρεάλ ή η Λίβερπουλ το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει, αλλά το σκορ θα είναι 5-4 (σ.σ. γέλια). Και οι δύο ομάδες σκοράρουν πολύ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ