Double υπάρχει μόνο σε burger,  στο ποδόσφαιρο μας τελείωσε για φέτος

Double υπάρχει μόνο σε burger,  στο ποδόσφαιρο μας τελείωσε για φέτος

Μόνη λύση, είναι να κριθεί τελικός στα χαρτιά, να αποφασίσουν οι εφέτες ποιος είναι ο κυπελλούχος, για να γραφτούν στην ιστορία ως οι «χάρτινοι νταμπλούχοι 2017-18».

Με τις ημέρες μέχρι την έναρξη του τελικού να λιγοστεύουν και τον πυρετό να ανεβαίνει, είναι δεδομένο πως οι αναλύσεις και οι πάσης φύσεως προσεγγίσεις ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας, θα δίνουν και θα παίρνουν.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σιναφιού μου, είναι η χρήση λέξεων-εκφράσεων κλισέ για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα, κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, με την προϋπόθεση να μιλάμε για το ίδιο πράγμα και στην πραγματικότητα.

Το να αποτυπώνεις πχ σκέψεις του τύπου «μπλα-μπλα-μπλα, να κάνει το νταμπλ, μπλα-μπλα-μπλα», είναι πέρα από κάθε λογική. Σα να νοικιάζεις κανό στις καλοκαιρινές διακοπές και να λες στους φίλους  ότι έκανες κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Μπορείς να το πεις για να πουλήσεις μούρη, το πρόβλημα είναι να το πιστέψεις κι εσύ ο ίδιος, ότι επειδή έκανες δυο κουπιές, διέσχισες θάλασσες.

H λέξη «νταμπλ» εννοιολογικά, παραπέμπει στην επανάληψη του ίδιου πράγματος, είτε πρόκειται για κατάσταση είτε για αντικείμενο, μπορείς ας πούμε να παραγγείλεις για να φας ένα double burger, που σημαίνει πως αν το κανονικό χάμπουργκερ περιέχει ένα μπιφτέκι, το double θα έχει δυο. Όπως υπάρχει και το double play των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, που σου παρέχουν πακέτο ίντερνετ και χρόνο ομιλίας, αμφότερα αφορούν το κομμάτι της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Το νταμπλ στο ποδόσφαιρο περιγράφει την κατάκτηση δυο τροπαίων την ίδια χρονιά, όπως υπάρχει και το λεγόμενο τρεμπλ για εκείνες που εκτός από τους δυο εγχώριους τίτλους, σήκωσαν και το C.L. Τα τρόπαια αυτά πρέπει να είναι φτιαγμένά από το ίδιο υλικό, όπως και τα μπιφτέκια στο double burger, αν το ένα είναι από χοιρινό και το άλλο από λαχανικά, δεν το λες νταμπλ.

Γι αυτό δε σερβίρεται πουθενά έτσι, αν το ζητήσεις το μόνο που θα φας είναι ο δίσκος στο κεφάλι. Υπάρχει όμως το double vegan burger που αφορά διπλή μερίδα και απευθύνεται σε χορτοφάγους, είναι διαφορετικό πιάτο όμως, οπότε διαλέγεις και παίρνεις.

Για τους χαρτοφάγους-οπαδούς της paper champion δε γίνεται να υπάρξει νταμπλ, τη στιγμή που το πρώτο τρόπαιο της σεζόν που κατέκτησαν, είναι από χαρτί, αφού δυο αγώνες κρίθηκαν στα χαρτιά και ο πρωταθλητής προέκυψε από την αναδιανομή -είτε και σκέτη διανομή- δώδεκα βαθμών συνολικά.

Όσο και να ωρύονται, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φάνε το δίσκο στο κεφάλι και να μείνουν νηστικοί. Όντας άνθρωπος του διαλόγου κι επειδή τους χαλάει όταν διαβάζουν την αλήθεια, έχω προκαλέσει πολλές φορές να μου εξηγήσουν πως αλλιώς θα μπορούσαμε να το βαφτίσουμε, αν όχι χάρτινο, απάντηση όμως δεν πήρα. Αντ΄ αυτού, παθαίνουν κρίσεις επιληψίας, δυστυχώς γι αυτούς όμως είναι αργά για δάκρυα.

Ας έβγαιναν να αγωνιστούν, ας μην πρωταγωνιστούσαν στην σκηνοθετημένη κωμωδία, ή τουλάχιστον ας ήταν περισσότερο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της παράστασης, για να μη γίνουν ρόμπες με απόψεις που υποστήριξαν οι ίδιοι, όπως ο Κονέ που το είπε ξεκάθαρα πως «ο διαιτητής μας είπε να βγούμε, αλλά εμείς θέλαμε να μας ενημερώσει αν μέτρησε το γκολ για να επιστρέψουμε και πιο μετά είχαμε κρυώσει».

Όταν τα ομολογούν από μόνοι τους, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι, απλώς τα επικαλούμαστε… Σε περίπτωση που η χάρτινη κερδίσει τον τελικό της 12ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, η ιστορία θα γράψει πως σήκωσε ένα χάρτινο πρωτάθλημα και ένα κανονικό κύπελλο, άρα δεν υφίσταται νταμπλ.

Θα υπάρχει ένα burger με κρέας κι ένα άλλο από λαχανικά, που κατανάλωσαν όμως σε άλλο εστιατόριο. Αν το σηκώσει ο ΠΑΟΚ, θα είναι η ομάδα που θα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς επί χόρτου στο πρωτάθλημα και αυτή που κατέκτησε το κύπελλο. Τελεία και παύλα, άπαξ και η μια διοργάνωση μεταλλάχθηκε από τη χαρτούρα και τις δικαστικές παρεμβάσεις ως προς την ολοκλήρωση της, είναι μια ξεχωριστή κατηγορία, δε μπορεί να έχει συγγένεια με καμμία άλλη και καμμία άλλη δε γίνεται να θεωρηθεί ως προέκτασή-συνέχειά της. Πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικά υλικά, που δε γίνεται να μπουν στο ίδιο κάδρο.

Πόσο δε όταν η επιλογή του υλικού αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας, δεν έτυχε δηλαδή,
Η μόνη περίπτωση να γίνει πραγματικότητα ο διακαής πόθος της paper champion και να κάνει το νταμπλ, είναι να κλειδωθεί στα αποδυτήρια πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, επικαλούμενη τρόμο από την εικόνα χιλιάδων ανθρωποφάγων Μάο-Μάο στις κερκίδες, ενδεχομένως και την πληροφορία πως είδαν φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη να έχει βγει για κυνήγι μπεκάτσας στον Παρνασσό και φοβούνται πως είναι ακροβολισμένος σε βουνοκορφή  σημαδεύοντας τους, γιατί όχι και πως ο Πούτιν σκοπεύει να εκτοξεύσει συστοιχίες πυραύλων νέας γενιάς στο ΟΑΚΑ.

Όλα να τα περιμένεις από αυτούς. Εν κατακλείδι, η μόνη λύση είναι να βρούνε τρόπο ώστε ο τελικός να κριθεί επίσης στα χαρτιά, να αποφασίσουν οι εφέτες ποιος θα είναι ο κυπελλούχος και τότε ναι, θα έχουν κάνει το πολυπόθητο νταμπλ και θα γραφτούν στην ιστορία ως οι «χάρτινοι νταμπλούχοι 2017-18»….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ