Ντέιβερσον : Το διαμάντι που τσεκάρει ο Μαρτίνς

Ντέιβερσον : Το διαμάντι που τσεκάρει ο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ντέιβερσον για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής και to10.gr παρουσιάζει ποιος είναι ο Βραζιλιάνος που αποτελεί προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Το όνομα του Μπρουμ Σίλβα Ακόστα της Παλμέιρας, πιο γνωστού κι ως Ντέιβερσον «παίζει» τις τελευταίες ώρες στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού όσον αφορά την ενίσχυση του στην επίθεση.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου τεχνικού των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον γνωρίζει από το πέρασμα του σε Μπενφίκα και Μπελενένσες. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον 27χρονο επιθετικό (αγωνίζεται με την ίδια άνεση και ως εξτρέμ) και σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιβηρική χερσόνησο δεν αποκλείεται να κινηθεί για να τον αποκτήσει στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως ο Ολυμπιακός δεν «παίζει» μόνος του για τον ποδοσφαιριστή της Παλμέιρας, καθώς βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο της Μπράγκα όσο και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μεγάλο «αγκάθι» για όποια ομάδα ασχοληθεί με την περίπτωση του βραζιλιάνου επιθετικού αποτελεί το γεγονός πως είναι δεσμευμένος με την Παλμέιρας μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ και ο Βραζιλιάνικος σύλλογος δεν σκοπεύει να τον αφήσει να φύγει.

Ποιος είναι ο Ντέιβερσον 

Ο Ντέιβερσον γεννήθηκε στις 8 Μαϊου του 1991 στη Σάντα Μαργκαρίντα της Βραζιλίας κι έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα σε μικρή ηλικία σε τοπική ομάδα της περιοχής του. Η θέση που έπαιζε από πολύ μικρή ηλικία ήταν επιθετικός, ενώ πλέον μπορεί με ιδιαίτερη άνεση να αγωνιστεί τόσο στα πλάγια, όσο και στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ο 27χρονος επιθετικός το υπέγραψε με τη βραζιλιάνικη Ρίο Μπράνκο το 2012, ενώ μεσούσης της σεζόν μεταγράφηκε στη δεύτερη ομάδα της Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Εκεί τον πρωτογνώρισε και ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Στην Μπενφίκα αγωνίστηκε μια σεζόν και συνολικά 29 παιχνίδια σημειώνοντας παράλληλα 8 τέρματα, με την Μπελενένσες να εντυπωσιάζεται με τις επιθετικές του αρετές και να τον κάνει δικό της.

Στην Μπελενένσες ο Ντέιβερσον έμεινε δύο χρόνια. Την πρώτη του σεζόν δεν αγωνίστηκε ιδιαίτερα (έπαιξε μόλις 8 παιχνίδια και σημείωσε 3 γκολ), ενώ τη δεύτερη χρονιά του στην πορτογαλική ομάδα έπαιξε σε 16 ματς και πέτυχε 8 γκολ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-2015 έπαιξε στην Κολωνία, όπου σε 8 συμμετοχές πέτυχε μόλις 1 γκολ.

https://www.youtube.com/watch?v=-WGamSS6GTs

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Ντέιβερσον στην Ισπανία και τη Λεβάντε, όπου πραγματοποίησε καταπληκτική χρονιά κι αγωνίστηκε σε συνολικά 33 ματς και σκόραρε 9 τέρματα, όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να μείνει στη La Liga και υποβιβάστηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα και να μετακομίσει με τη μορφή δανεισμού στην Αλαβές. Εκεί ο 26χρονος τότε ποδοσφαιριστής έπαιξε σε 32 ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ. Εκείνη τη περίοδο ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του για τον Ολυμπιακό, με τη Λεβάντε όπου είχε τα δικαιώματα του να κοστολογεί τον βραζιλιάνο στα 7 εκατ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τον Ντέιβερσον τότε και αυτός επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό της Παλμέιρας, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Στην Παλμέιρας έχει αγωνιστεί συνολικά σε 22 ματς, έχοντας σκοράρει 7 φορές, ενώ φέτος από τότε που ξεκίνησε η σεζόν μετράει 5 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κόπα Λιμπερταδόρες. Η περίπτωση του Ντέιβερσον πάντως μόνο εύκολη δεν είναι για τον Ολυμπιακό, καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και η Παλμέιρας δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει διότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λατινική Αμερική.

https://www.youtube.com/watch?v=SBGTWNQLdvo

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ