Μπορεί ο Κόντε σε ομάδα πρωταθλητισμού;

Μπορεί ο Κόντε σε ομάδα πρωταθλητισμού;

Ο Γιώργος Χελάκης επιχειρεί μια αξιολόγηση της χρησιμότητας του Πέντρο Κόντε και στις τρεις ομάδες που (θεωρητικά) θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Όταν μιλάμε για τον Πέδρο Κόντε που ξεχώρισε φέτος στον ΠΑΣ πετυχαίνοντας ορισμένα γκολ σπάνιας ομορφιάς το ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με την ικανότητά του να σταθεί σε μια από τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αν μπορεί δηλαδή να πάρει την θέση στην κορυφή της επίθεσης και να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά, Αν έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει, τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ, τον Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό, τον Αραούχο στην ΑΕΚ.

Νομίζω ότι αυτά είναι με ακρίβεια τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με την μεταγραφή του 29χρονου ισπανού σε κάθε μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου. Να απαντηθούν αυτόνομα κι όχι σε σχέση με τα οχτακόσια χιλιάρικα που απαιτούνται για την αποδέσμευσή του από την ομάδα του προέδρου Χριστοβασίλη που μέσω του 10.gr μας ενημέρωσε ότι και οι τρεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του.

Ανάλογα με την τσέπη και τους προϋπολογισμούς των ομάδων μπορεί κανείς να αντικρύσει διαφορετικά την περίπτωση του Κόντε. Με βάση αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα  κυρίως ο Ολυμπιακός αλλά και ο ΠΑΟΚ θα ξόδευαν το συγκεκριμένο ποσό για να έχουν στο ρόστερ έναν ακόμα αξιόλογο φορ. Στην ΑΕΚ το ποσό αυτό μέχρι τώρα, θα ξοδευόταν για παίκτη που προοριζόταν για βασικός. Ας επιστέψουμε στην πρώτη συζήτηση.

Ο Κόντε δεν μπορεί να είναι η σίγουρη λύση για τον ΠΑΟΚ στην περίπτωση που πουληθεί ο Πρίγιοβιτς. Ο σέρβος φορ είναι καλύτερος παίκτης από τον ισπανό μέσα στο «κουτί». Υπερέχει πολύ στον αέρα και είναι πιο δυνατός για να αντέχει στα μαρκαρίσματα. Να έρθει ως εναλλακτική λύση ή για να παίξει ως δεύτερος επιθετικός σε σχήμα 4-4-2, σε ορισμένα παιχνίδια, γίνεται.

Ο Ανσαριφάρντ είναι παίκτης που θέλει την μπάλα στην κίνηση. Αποδίδει καλύτερα όταν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι. Στο ελληνικό πρωτάθλημα τέτοιοι για τον Ολυμπιακό υπάρχουν σε σχετικά λίγα παιχνίδια. Ο Κόντε σε καταστάσεις πολιορκίας ίσως είναι καλύτερος από τον Ιρανό. Τοποθετείται καλύτερα και μπορεί να σκοράρει με μια επιθετική. Επίσης παίζει καλύτερα από τον Καρίμ με την πλάτη γυρισμένη στο τέρμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Σε παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός θα δίνει χώρο στον αντίπαλο ο ιρανός είναι καλύτερος (πιο γρήγορος) από τον ισπανό.

Ο Αραούχο είναι ο πιο πληθωρικός από όλους τους σέντερ φορ για τους οποίους συζητάμε. Μπορεί και μέσα στην περιοχή και έξω από αυτή. Δέχεται την τελική πάσα αλλά μπορεί να την προσφέρει ο ίδιος στους συμπαίκτες του. Ο Κόντε κινείται κυρίως στον άξονα. Ποιοτικά ο αργεντινός υπερέχει του ισπανού σε κάθε περίπτωση. Επειδή η Ενωση έβρισκε φέτος τρόπους να φέρνει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ίσως η παρουσία ενός παίκτη συνεχώς μέσα σε αυτή να αποδειχτεί ευεργετική.

Ο φορ του ΠΑΣ έρχεται από τις μικρές κατηγορίες του ισπανικού πρωταθλήματος και παρά την ηλικία του όλες οι ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες του είναι ανεκπλήρωτες. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα διάθεσης αλλά ούτε και υπερβολικής γκρίνιας στην περίπτωση που δεν γίνει βασικός. Οπου κι αν καταλήξει είναι σε θέση να αποδειχτεί από χρήσιμος ως σημαντικός.

Με βάση τον τρόπο του παιχνιδιού του σε συνδυασμό με τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων που ίσως τον διεκδικήσουν τελικά, φαίνεται ότι στην ΑΕΚ μπορεί να σταθεί περισσότερο ως αντικαταστάτης του Αραούχο. Ο Ολυμπιακός αν κινηθεί για σέντερ φορ, θα ψάξει για κάτι πολύ καλύτερο από τον Ανσαριφάρντ και ο ΠΑΟΚ να φύγει ο Πρίγιοβιτς για κάποιον εφάμιλλό του. Ωστόσο ο Πέντρο Κόντε είναι ένα στοίχημα που δεν κοστίζει ιδιαίτερα και αξίζει να παιχτεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ