Ολυμπιακός : Μόνο η Λαμία και ο… ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός : Μόνο η Λαμία και ο… ΠΑΟΚ!

Δεκατρείς από τις δεκαπέντε αντιπάλους στην Σούπερ Λιγκ βρήκαν ερυθρόλευκα δίχτυα σε μια χρονιά για τον Ολυμπιακό που χαρακτηρίζεται αγωνιστικά για την «τρύπα» στα μετόπισθεν. Μόνο η Λαμία δεν σκόραρε στους ερυθρόλευκους και ο ΠΑΟΚ σε ένα όμως ματς.

Μόνο τυχαίο δεν είναι πως το πρώτο πράγμα που ξεχώρισε ο Πέδρο Μαρτίνς ως άμεση ανάγκη για «επέμβαση» στον Ολυμπιακό που θέλει να δημιουργήσει ήταν η άμυνα. Η ενίσχυση με ποδοσφαιριστές που θα του εγγυηθούν την κατά πολύ καλύτερη ανασταλτική λειτουργία της ομάδας σε σχέση με αυτή που είχε στο πρωτάθλημα που τελείωσε.

Τα 28 γκολ άλλωστε που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει την χειρότερη άμυνα στην πρώτη 5αδα του πρωταθλήματος σε αντίθεση με όσα έκανε στα προηγούμενα εφτά χρόνια που κατακτούσε το πρωτάθλημα (και είχε πάντα και με διαφορά την καλύτερη άμυνα), ακόμη και την σεζόν 2009-10 που τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο έχοντας παθητικό 18 γκολ!

Ένα σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει το πόσο μεγάλο πρόβλημα ήταν για τον Ολυμπιακό η αδυναμία έως και ανικανότητα των παικτών του να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν είναι και το γεγονός ότι μόλις μια ομάδα δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει έστω ένα γκολ απέναντι στους Πειραιώτες!

Μόνο η νεοφώτιστη Λαμία σε δύο ματς πρωταθλήματος δεν σκόραρε στον Ολυμπιακό (0-1, 2-0)! Πρόκειται για αναμφίβολα για ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ των Πειραιωτών. Στην ίδια κατηγορία αλλά με σημαντικό αστερίσκο βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στο Καραϊσκάκη με 1-0 στο ματς του πρώτου γύρου.

Ο αγώνας της Τούμπας όμως δεν έγινε ποτέ για τα γνωστά θλιβερά γεγονότα, και το 0-3 που γράφτηκε στην ιστορία προήλθε απλά από την εφαρμογή των κανονισμών εξαιτίας της τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα γκολ στον Ολυμπιακό, πέντε συνολικά, στο φετινό πρωτάθλημα τα πέτυχε η ΑΕΚ, που ναι μεν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, αλλά έχοντας ως δύναμη της την άμυνα της (12 γκολ δέχθηκε) και όχι την επίθεση με 47 γκολ (+3 αυτά με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο ματς που πήρε στα χαρτιά).

Από εκεί και πέρα τρείς ομάδες (Ατρόμητος, Πανιώνιος, Γιάννενα) σκόραραν τρεις φορές ενώ από δύο οι Παναθηναϊκός, Αστέρας, Κέρκυρα και Απόλλων. Τέλος από τα 29 ματς πρωταθλήματος (αυτός της Τούμπας δεν έγινε) μόνο στα 9 ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ