Η πρώτη δικαίωση για τον Πέδρο Μαρτίνς

Η πρώτη δικαίωση για τον Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού είδε την απογοητευτική εμφάνιση των ερυθρόλευκων στα Γιάννενα. Τι έλεγε μετά το ματς για το μεγάλο πρόβλημα των πειραιωτών σε δύο συγκεκριμένες θέσεις. Η σύγκριση με τα όσα είχε παρακολουθήσει σε dvd και η επιμονή του για στόπερ και κόφτη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να πάει στα Γιάννενα. Ήθελε να δει από κοντά και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Λογικό από την πλευρά του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς άλλη εικόνα σχηματίζει κάποιος βλέποντας ένα παιχνίδι από το γήπεδο και άλλη από την τηλεόραση. Πήγε λοιπόν ο νέος κόουτς των ερυθρόλευκων και τι είδε; Είδε τα μαύρα χάλια των παικτών του Ολυμπιακού, που έκαναν αγγαρεία ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Είδε φαινόμενα αδιαφορίας στα οποίο πρέπει να βάλει τέλος η ομάδα του λιμανιού, ώστε να αποφευχθούν τη νέα σεζόν εικόνες όπως αυτή στα Γιάννενα.

Είδε όμως και ορισμένα πολύ σημαντικά θέματα που αν μη τι άλλο δικαίωσαν την αρχική εικόνα που είχε σχηματίσει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, για τους λόγους που οι πειραιώτες δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν φέτος τους στόχους τους. Τι είχε πει λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς στους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας; To10.gr σας είχε αποκαλύψει πως ο Πορτογάλος έχει εστιάσει στην απόκτηση στόπερ και αμυντικού μέσου, καθώς εκεί εντόπισε το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού.

Το ίδιο ακριβώς ζήτημα είδε (και) στα Γιάννενα ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού. Είδε τους ερυθρόλευκους να έχουν πολύ κακή αμυντική λειτουργία με πρόβλημα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αλλά και στο κέντρο της άμυνας. Αυτό ακριβώς έλεγε ο Μαρτίνς στους ανθρώπους του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα στα Γιάννενα, τονίζοντας μάλιστα πως οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλά ζητήματα, χωρίς να υπάρχει μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο. Κι αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο που προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό.

Υπήρξαν μάλιστα και συγκεκριμένα πράγματα που δεν άρεσαν στον Μαρτίνς, όπως για παράδειγμα η άνεση με την οποία σκόραρε ο Τζημόπουλος από στατική φάση, καθώς ο αμυντικός του ΠΑΣ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά. Δεν του άρεσε επίσης ότι κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού σταμάτησαν να παίζουν για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή, στην φάση που έκανε το 3-0 η ομάδα των Ιωαννίνων.

Βέβαια θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Πέδτο Μαρτίνς είδε και άλλα πράγματα που δεν του άρεσαν και τα οποία δεν αφορούν το κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός ούτε στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Ωστόσο τα πολλά λάθη στα μετόπισθεν είναι αυτά που οδηγούν τον Πέδρο Μαρτίνς στην απόφαση, να ξεκινήσει από την απόκτηση στόπερ και αμυντικού μέσου το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού.

Αυτό λοιπόν που θέλει να πετύχει πρώτα απ’ όλα ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων, είναι η αλλαγή της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως εκεί την «πάτησε» σε πολύ μεγάλο βαθμό φέτος η ομάδα του λιμανιού. Και τι σημαίνει αυτό; Ασφαλώς και θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην αμυντική γραμμή των πειραιωτών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αλλά και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη μιλήσει (με ονόματα) στην διοίκηση των ερυθρόλευκων και για την θέση του στόπερ και για την θέση του αμυντικού χαφ.

Προτεραιότητα λοιπόν των πειραιωτών είναι να προχωρήσουν άμεσα στην απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού κι ενός αμυντικού μέσου, ώστε πάνω σ’αυτές τις δύο θέσεις να βάλει τα «θεμέλια» για τον νέο Ολυμπιακό, ο Πέδρο Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ