Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη χρονιά με ήττα (1-2) εντός έδρας από την Ξάνθη, η οποία με γκολ των Κασάδο και Ντουρίτσκοβιτς έφτασε στην ανατροπή του εκπληκτικού γκολ του Λουτσιάνο και έχασε την Ευρώπη στην ισοβαθμία με τον Αστέρα. Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης Το κλίμα στο γήπεδο της Λεωφόρου θύμιζε φιλικό προετοιμασίας σε κάποιο […]

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη χρονιά με ήττα (1-2) εντός έδρας από την Ξάνθη, η οποία με γκολ των Κασάδο και Ντουρίτσκοβιτς έφτασε στην ανατροπή του εκπληκτικού γκολ του Λουτσιάνο και έχασε την Ευρώπη στην ισοβαθμία με τον Αστέρα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Το κλίμα στο γήπεδο της Λεωφόρου θύμιζε φιλικό προετοιμασίας σε κάποιο βουνό του εξωτερικού. Μυρωδιά βρεγμένου χόρτου από τη βροχή, εναλλαγή ήλιου και συννεφιάς, ελάχιστος κόσμος στις εξέδρες και ένα ματς που δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ούτε για τον Παναθηναϊκό, ούτε για την Ξάνθη.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός μόνο ως αγγαρεία δεν είδε το τελευταίο παιχνίδι μιας μαρτυρικής χρονιάς. Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει απλό ποδόσφαιρο, να πιέσει, να τρέξει. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη από το ξεκίνημα έδειξε διάθεση να αμυνθεί με διπλή άμυνα ζώνης, κλείνοντας τους χώρους στους γηπεδούχους.

Ο ορεξάτος Λουτσιάνο προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες και με το… καλημέρα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, όταν στο 11′ με ένα καταπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Γκαραβέλη, ανοίγοντας το σκορ. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι επιθετικός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, με τους Μυστακίδη, Λουντ, Λουτσιάνο και Δώνη να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης και τους Κάτσε και Τζανδάρη να προσπαθούν να απειλήσουν από μακριά.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη ήταν εκείνη που… μίλησε τελευταία στο πρώτο ημίχρονο. Ένα λεπτό πριν από το φινάλε, ο Κασάδο σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τον Διούδη και ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα.

Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η ομάδα που φλέρταρε περισσότερο με ένα δεύτερο γκολ, αλλά η Ξάνθη στην κόντρα επίθεση ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα, στην πρώτη επί της ουσίας ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 66′ ο Κάστρο με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε σε θέση τετ α τετ τον Ντπουρίτσκοβιτς κι εκείνος με το… μυτάκι την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λουτσιάνο με ένα δυνατό σουτ από τα 20 μέτρα βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκαραβέλη, που απομάκρυνε εντυπωσιακά. Η Ξάνθη αντέδρασε και μέσα σε ένα λεπτό στο 73′ και στο 74′ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Διούδη να διώχνει σε κόρνερ την εντυπωσιακή κεφαλιά του Σβάρνα και από το κόρνερ τον Κάστρο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Το κλειδί: Η αποτελεσματικότητα της Ξάνθης ήταν εκείνη που έκρινε την αναμέτρηση. Οι Ακρίτες τις δύο πρώτες φορές που πάτησαν απειλητικά στην εστία του Διούδη, ευτύχησαν να σκοράρουν και να μετατρέψουν το 1-0 σε 1-2. Με την ενέργεια του Παναθηναϊκού να χάνεται όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη έκλεισε τη χρονιά με θετικό πρόσημο και θα έχει να λέει πως έχασε την Ευρώπη στην ισοβαθμία.

Το 10άρι: Ο Κάσα Καμαρά δεν είναι ένα χαφ που σε εντυπωσιάζει με την τεχνική του κατάρτιση. Δεν θα βγάλει την κάθετη πάσα που θα ενθουσιάσει την εξέδρα. Είναι όμως παντού. Σε όλο το γήπεδο. Τρέχει, κόβει, μαζεύει σαν… σκούπα. Το ίδιο έκανε και στη Λεωφόρο, που ήταν ο κορυφαίος.

Στον πάγκο: Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν αντέδρασε σωστά σε καμία οργανωμένη ενέργεια της Ξάνθης. Ιδιαίτερα στη φάση του δεύτερου γκολ, η κάθετη πάσα του Κάστρο… σμπαράλιασε το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού και έβγαλε μόνο του τον σκόρερ Κασάδο.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πάλεψε και σε αυτό το ματς, όπως και σε όλα της σεζόν, με ότι… όπλα μπορούσε να έχει στη φαρέτρα του. Λίγα. Όχι με μεγάλη ποιότητα. Μια μαχητική ομάδα, που τουλάχιστον πάλευε. Το κοινό τον αποθέωσε. Πάλι. Όπως κάθε Κυριακή. Ίσως για να του αλλάξει τη γνώμη.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Γκολ: 11′ Λουτσιάνο – 44′ Κασάδο, 66′ Ντουρίτσκοβιτς
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νιας)
Κίτρινες κάρτες: Κολοβέτσιος / Καμαρά

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσο, Κάτσε, Δώνης (60′ Χατζηγιοβάννης), Μυστακίδης, Λουντ (77′ Μπουζούκης), Λουτσιάνο, Οικονόμου, Τζανδάρης (60′ Στάικος), Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου.
Πανιώνιος (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Βάρνας, Μπαξεβανίδης (64′ Ορφανίδης), Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Γέντρισεκ, Σιλά, Κασάδο (79′ Μεχία), Φασίδης, Καμαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ