Ολυμπιακός : Μια χρονιά να πάει και να μη γυρίσει…

Ολυμπιακός : Μια χρονιά να πάει και να μη γυρίσει…

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν απογοητευτική για τον Ολυμπιακό, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Η σεζόν τελείωσε για τον Ολυμπιακό και στο μεγάλο λιμάνι έχουν ήδη ξεκινήσει τις κινήσεις για την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Οι ερυθρόλευκοι θα «χτίσουν» από την αρχή με προφανή στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν ήταν καλή για τους πειραιώτες. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για την ομάδα του Πειραιά καθώς από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν οι δυνάμεις της «εξυγίανσης» έδειξαν τις εχθρικές τους διαθέσεις απέναντι στον Ολυμπιακό. Διαιτητικές αποφάσεις που έβαλαν μπλόκα στους ερυθρόλευκους ολοκλήρωσαν ένα παζλ μιας κακής αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα του λιμανιού.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν τελικά τρίτοι στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα με 57 βαθμούς και θα παίξουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την σεζόν με προπονητή τον Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος είχε οδηγήσει τους πειραιώτες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο στο μεγάλο λιμάνι αποφάσισαν την αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία μετά την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ με 3-2.

Ο Τάκης Λεμονής κάθισε ξανά στον πάγκο των ερυθρόλευκων με τους πειραιώτες ν’ αποφασίζουν αρχές Γενάρη την πρόσληψη του Όσκαρ Γκαρθία στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Ισπανός δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και πριν τελειώσει η σεζόν έλυσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Ο Χρήστος Κόντης ήταν αυτός που κάθισε στον πάγκο των ερυθρόλευκων στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν.

Όπως προαναφέραμε ήταν μια χρονιά κάτι παραπάνω από δύσκολη για την ομάδα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν σε «ρηχά νερά» σε πολλά παιχνίδια της σεζόν και οι περισσότεροι παίκτες δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά για τους πειραιώτες. Η αγωνιστική εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή και δεν είναι τυχαίο πως τα αποτελέσματα σε αρκετά παιχνίδια της σεζόν ήταν αρνητικά. Υπήρχαν βέβαια όπως αναφέραμε και στον πρόλογο πολλές διαιτητικές αποφάσεις που έβαλαν «φρένο» στον Ολυμπιακό αλλά από την άλλη πλευρά υπήρξαν πολλά αγωνιστικά θέματα για την ομάδα του Πειραιά.

Οι πειραιώτες δεν είχαν καλά αποτελέσματα στα περισσότερα ντέρμπι ενώ έχασαν πολλούς βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδια, γεγονός που στοίχισε ακριβά στους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης, σε διαδικασία δημιουργίας μιας νέας ομάδας. Τα νέα πρόσωπα θα είναι πολλά για τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά το ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Τι σημαίνει αυτό για τους παίκτες που ήταν στην ομάδα του λιμανιού την σεζόν που ολοκληρώθηκε; Ότι οι περισσότεροι εξ αυτών τα έκαναν θάλασσα και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε δεν πρόκειται να συνεχίσουν στο μεγάλο λιμάνι.

Σε μια σεζόν που μόνο καλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους ερυθρόλευκους, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν υπήρξαν πολλοί παίκτες που να ξεχώρισαν, που να κατάφεραν να κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού. Ίσως ο Ανσαριφάρντ  που πέτυχε 17 γκολ αλλά το σίγουρο είναι πως σε μια τέτοια χρονιά δεν μπορείς να βρεις διακριθέντες.

Η αγωνιστική αδυναμία του Ολυμπιακού, οι κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα αποδεικνύουν πως οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Υπήρξαν φαινόμενα που δεν είναι αποδεκτά και είχαν να κάνουν με αδιαφορία παικτών για την εικόνα της ομάδας του λιμανιού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ