Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-2

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης 0-2

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του και μετά από απουσία δύο χρόνων ο Αστέρας επιστρέφει στην Ευρώπη. Η ομάδα της Τρίπολης νίκησε με 2-0 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό και πλέον αδιαφορεί για το τι θα κάνει η Ξάνθη στη Λεωφόρο, στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό που διακόπηκε.

Ο Ματίας Ιγκλέσιας στο 24′ πέτυχε το καθοριστικό γκολ. Ο Αστέρας έδιωξε το άγχος, ήλεγξε τον αγώνα, απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις και έφτασε σε μία νίκη που σφραγίζει τους κόπους μιας χρονιάς, κατακτώντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο που τον στέλνει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα της Τρίπολης έτσι κι αλλιώς είχε μπει στο γήπεδο για να ξεκαθαρίσει ότι αυτό είναι ένας ματς που ανήκει σε εκείνη. Στο 12′ το σουτ του Μανιά έξω από την περιοχή πέρασε λίγο έξω. Μέχρι το 22′ είχε κερδίσει πέντε κόρνερ. Στο έκτο, βρήκε και το γκολ.

Σε δεύτερο χρόνο, με μπαλιά στην περιοχή, η μπάλα να φτάνει στον Ιγκλέσιας, ο οποίος με κοντρόλ και τελείωμα που θα ζήλευε ο πιο ικανός φορ, πέτυχε το γκολ. Για τον Αστέρα σημασία είχε πια το 0-2 που θα καθάριζε το ματς. Στο 34′ το άγγιξε, αλλά στην μπαλιά του Τόνσο, ο Ντίαζ έδιωξε την μπάλα πριν ο Μανιάς την σπρώξει στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 45′ ο Μανιάς πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά ο Χαντάκιας έδιωξε πάνω στη γραμμή, στην επαναφορά ο Τσοκάνης έκανε το ίδιο στο σουτ του Τόνσο. Ήταν η απάντηση του Αστέρα στη μοναδική καλή στιγμή του Παναιτωλικού στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Αθανασιάδης έκανε γρήγορη έξοδο και σταμάτησε το τετ α τετ του Μοράρ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ αγχωμένος. Δημιουργούσε ελάχιστα, αλλά τουλάχιστον κατάφερνε να μην απειλείται. Σοτ 61′ ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σελίν δεν πρόλαβε εξ’ επαφή. Στο 78′, όμως, όλα έγιναν όπως έπρεπε. Τόνσο την ασίστ, Μανιάς το πλασέ και 0-2. Ή αλλιώς, Ευρώπη ερχόμαστε, για τους παίκτες του Αστέρα.

Το κλειδί: Ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο. Στο 44′, όμως, απειλήθηκε στο τετ α τετ. Δεν έγινε το 1-1, δεν έγινε το 0-2 στην επόμενη διπλή ευκαιρία στο πιο έντονο δίλεπτο στον αγώνα του Αγρινίου.

Το 10άρι: Ματίας Ιγκλέσιας. Ο σκόρερ στο 1-1 με τον Ολυμπιακό. Ο σκόρερ στη νίκη με 3-2 επί του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ. Σκόρερ και στο ματς που τελικά έστειλε τον Αστέρα στην Ευρώπη.

Στον πάγκο: Άγνωστο γιατί, αλλά οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στους αντιπάλους. Οι κίτρινες κάρτες ήταν τέσσερις, αλλά όλες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Τραϊανός Δέλλας πάντως, αν μείνει, έχει πολλή δουλειά.

Γιατί κόουτς: Σάββας Παντελίδης. Πήρε τον Αστέρα προτελευταίο. Τον Ιανουάριο δεν πήρε μεταγραφικές βοήθειες. Είχε ίσως το πιο μικρό ρόστερ της κατηγορίας. Εκείνος, όμως, τον βγάζει στην Ευρώπη. Σίγουρα το πρόσωπο της χρονιάς στην Τρίπολη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 0-2
Γήπεδο: Αγρίνιο
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Λάζαρος Δημητριάδης
Τέταρτος: Νικόλαος Μακρυπόδης
Γκολ: 24′ Ιγκλέσιας, 78′ Μανιάς
Κίτρινες: Χαντάκιας, Άργκους, Μπεχαράνο, Μοράρ / Τόνσο, Ιγκλέσιας, Μανιάς
Κόκκινες: 90’+3′ Μοράρ

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μπεχαράνο (82′ Βακράκος), Τσοκάνης, Ρότσα, Χαντάκιας (72′ Βασιλούδης), Μαρινάκης, Μοράρ, Άργκους (62′ Μιχάι)

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τόνσο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μανιάς (90’+2′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης (75′ Ντουντού), Καλτσάς (86′ Ισνάλντο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ