ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 3-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ, στο τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Υπό καταρρακτώδη βροχή το πρώτο ημίχρονο. Τζημόπουλος (54') και Κόντε (61') και Βιδάλ (92') πέτυχαν τα τρία γκολ των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-0 στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ομάδα των Ιωαννίνων να ολοκληρώνει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι αποχαιρέτησαν με ήττα την φετινή σεζόν και έχουν ήδη ξεκινήσει τα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά. Οι πειραιώτες τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θα παίξουν την επόμενη σεζόν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και δεν είναι τυχαίο πως στην αποστολή των ερυθρόλευκων για το ματς στα Γιάννινα ήταν έντεκα παίκτες από την ακαδημία των πειραιωτών. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρει κάποιος και τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο πρώτο ημίχρονο.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στους παίκτες των δύο ομάδων και σίγουρα η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου μόνο κατάλληλη δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ειδικά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα και αυτό δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, να συνεχίσει την πίεση στην περιοχή του ΠΑΣ.

Οι μεγάλες ευκαιρίες του Καρίμ

Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλό ξεκίνημα και με την τριάδα Φορτούνη – Ανδρούτσου – Ανσαριφάρντ, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ιρανό στράικερ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Βελλίδης είπε «όχι» στον διεθνή επιθετικό του Ολυμπιακού.

Οι πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά όσο περνούσε η ώρα ο αγωνιστικός χώρος γίνονταν πολύ βαρύς και η μπάλα δεν κυλούσε στο χορτάρι. Αυτός ήταν ανασταλτικός παράγοντας για τον Ολυμπιακό που προσπαθούσε να δημιουργήσει, έχοντας σε καλή βραδιά τον Φορτούνη και τον Ανδρούτσο. Είναι σίγουρο πως αν δεν υπήρχε η βροχή οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα την άμυνα του ΠΑΣ.

Το δοκάρι του Νικολιά           

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη πλευρά προσπάθησε να περιορίσει την επιθετική δράση των ερυθρόλευκων, δίνοντας έμφαση στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως και αυτοί μια πολύ καλή στιγμή στο 38’, όταν ο Νικολιάς έκανε σέντρα σουτ που βρήκε το δοκάρι του Χουτεσιώτη και στη συνέχεια της φάσης ο Κόντε έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

Το γκολ του Τζημόπουλου

Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε καλό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στατική φάση στο 54’. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζημόπουλος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Μια φάση στην οποία ο Ένγκελς έχασε τον αντίπαλο του με αποτέλεσμα ο στόπερ των γηπεδούχων να πιάσει ανενόχλητος την κεφαλιά.

Το εντυπωσιακό γκολ του Κόντε

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Κόντε στο 61’. Ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα με ωραίο γυριστό σουτ, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο ΠΑΣ είχε και δεύτερο δοκάρι στο 86′ ενώ το 3-0 έγινε με γκολ του Βιντάλ στο 92′.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-0

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Κίτρινες κάρτες: 30’ Αποστολόπουλος, 79′ Τζημόπουλος – 64’ Ταχτσίδης, 79′ Σίλβα.

Το κλειδί: Οι δύο πολύ καλές αποκρούσεις του Βελλίδη στο ξεκίνημα του ματς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Το10άρι: Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε όσες φορές χρειάστηκε. Ο Βελλίδης έκανε πολύ καλό ματς και δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου.

Στον πάγκο: Ο Μπιόρν Ένγκελς είχε πολύ κακή αντίδραση στην φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΣ, επιτρέποντας στον Τζημόπουλο να σκοράρει.

Γιατί κόουτς: Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα και στο ματς με τον ΠΑΣ κι αυτό άλλωστε ήταν το μεγάλο πρόβλημα των πειραιωτών όλη την χρονιά.

ΠΑΣ Γιάννινα:  Βελλίδης, Ντόλοβατς, Τζημόπουλος (82′ Μπέριος), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Νικολιάς (88′ Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83′ Βιντάλ), Κόντε.

Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ίγκορ Σίλβα, Σισέ, Ένγκελς, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88′ Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67’ Βέργος), Ανσαριφάρντ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ