Πανιώνιος – Λεβαδειακός 2-0

Πανιώνιος – Λεβαδειακός 2-0

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έκλεισε τη χρονιά ο Πανιώνιος που επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να δίνει την σκυτάλη στον... Ζοσέ Ανιγκό.

Βαθμολογικά αδιάφορο το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, με την βροχή να είναι μάλλον η βασική πρωταγωνίστρια στο ματς. Πολλές οι απουσίες για τον φιλοξενούμενο Λεβαδειακό, που ήταν μεν πιο επιθετικός από τον Πανιώνιο, αλλά δεν είχε το γκολ. Πιο αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι έφθασαν στη νίκη με το επαγγελματικό 2-0. Στην 7η θέση κλείνουν τη σεζόν οι Κυανέρυθροι. Εν αναμονή του Παναθηναϊκός – Ξάνθη οι Βοιωτοί για να δουν την τελική τους θέση στη βαθμολογία.

Πιο δυναμικά μπήκαν στην αναμέτρηση οι Βοιωτοί, με τον πάντα επικίνδυνο Πέτρο Γιακουμάκη να απειλεί μόλις στο τρίτο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 6′, ο Κότνκικ δήλωσε παρών σε κεφαλιά του Μαρκόφσκι. Ο Πανιώνιος έκανε αισθητή την παρουσία του στο 16ο λεπτό, όταν και άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, ο Κόρμπος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ζαραδούκας απομάκρυνε πάνω στην γραμμή και ο Μπανανά προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για τον Ιστορικό (1-0).

Ο Λεβαδειακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, συνέχισε να κινείται με μεγαλύτερη άνεση στο χώρο και να απειλεί την εστία του Κότνικ. Δράστες οι Μαρκόφσκι (19′) Σουμπίνιο (33′). Οι δύο ομάδες ωστόσο πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Πανιωνίου.

Στην επανάληψη, ο Ιστορικός ανέβασε στροφές για κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά. Ήταν αρκετά, για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να «κλειδώσει» τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα, στο 52′ μετά από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, ο Βουκελάτος πήρε την κεφαλιά με τον Επασί να απομακρύνει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μακρύλλος βρέθηκε σε θέση βολής, «τροφοδότησε» τον Γεσίλ ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 2-0.

Οι Βοιωτοί δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και έψαξαν το γκολ με τον Καραχάλιο στο 66′ να αστοχεί σε τετ-α-τετ απέναντι στον Κότνικ, τον Ομπιόρα στο 69′, τον Καθάριο στο 83′ (δοκάρι) και τον Γιακουμάκη στο 86′. Το τελικό 2-0 οδηγεί τον Πανιώνιο στην 7η θέση και αφήνει το Λεβαδειακό στην αναμονή…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Γεσίλ, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μπανανά, Μακρύλλος (64′ Οικονομίδης), Ουάσινγκτον, Σταυρόπουλος, Βουκελάτος (84′ Μπραχίμι), Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς (89′ Πινιώτης)

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Νίκας (71′ Σαβαντογκό), Καραχάλιος, Ζαραδούκας, Ομπιόρα, Καλτσάς, Σουμπίνιο (80′ Καθάριος), Μαρκόφσκι (90′ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

Κίτρινες κάρτες: 71′ Αμαράλ, Σαβαντογκό

Το κλειδί: Η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων. Στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι, αντίθετα με τη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ.

Το 10άρι: Ο Γεσίλ εκτός από το δεύτερο τέρμα που σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του, ήταν μια συνεχής απειλή για τα καρέ του Επασί.

Στον πάγκο: Η ασθενική άμυνα του Λεβαδειακού, με τις πολύ κακές αντιδράσεις, άφησε πολλές φορές εκτεθειμένο τον γκολκίπερ.

Γιατί κόουτς: Ο Ζοσέ Ανιγκό άφησε ελλιπέστατη την ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ενώ κάλλιστα οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ