Τσιώλης: «Μόνο η Λάρισα μπορεί να πετύχει ξανά τέτοιο θαύμα» (pic+vids)

Τσιώλης: «Μόνο η Λάρισα μπορεί να πετύχει ξανά τέτοιο θαύμα» (pic+vids)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια (1988) η Λάρισα κατέκτησε το μοναδικό της πρωτάθλημα και ανάγκασε τις υπόλοιπες ομάδες να υποκλιθούν. Ο Σάκης Τσιώλης μιλάει στο to10.gr για την ιστορική στιγμή και δηλώνει ότι μόνο η Λάρισα μπορεί να σπάσει το μονοπώλιο των «μεγάλων».

Ηταν η «σταχτοπούτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα, η οποία το 1988 κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στους μεγάλους και να κατακτήσει το πρωτάθλημα! Ο λόγος φυσικά για τη Λάρισα, η οποία σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια έβγαλε νοκ-άουτ τα εγχώρια μεγαθήρια και με… θράσος έκατσε στο θρόνο του πρωταθλητή! Μια επιτυχία που μνημονεύεται μέχρι σήμερα, καθώς η Λάρισα είναι η μοναδική ομάδα που εδρεύει εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Ενας από τους βασικούς συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας ήταν ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος αγωνίστηκε στο σύλλογο του κάμπου από το 1982-1989. Ο Τσιώλης ήταν από τους παίκτες-κλειδιά εκείνης της ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου η Λάρισα να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει συνδέσει το όνομά του με την ιστορία του θεσσαλικού συλλόγου, καθώς τίμησε τα χρώματά του τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

To10.gr επικοινώνησε με τον 58χρονο προπονητή και συνομίλησε μαζί του για τις ιστορικές στιγμές που έζησε το 1988, όταν η Λάρισα «τρέλανε» την Ελλάδα και έστειλε στον 7ο ουρανό τους «βυσσινί» φιλάθλους.

Κύριε Τσιώλη σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια η Λάρισα κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ησασταν ένας από τους παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να πάρει τον τίτλο. Πώς κατάφερε η θεσσαλική ομάδα να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

«Όλα ξεκίνησαν 6-7 χρόνια πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα χτιζόταν και ανέβαινε βήμα-βήμα. Τη σεζόν 1984-1985 κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Την επόμενη σεζόν φτάσαμε και πάλι στον τελικό, όμως, χάσαμε από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα βελτιωνόταν συνεχώς και το 1988 καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Ποιο ήταν το μεγάλο όπλο της Λάρισας;

«Η ομοιογένεια και η ομαδικότητα ήταν τα μεγάλα μας όπλα. Ημασταν όλοι μαζί για αρκετά χρόνια. Θυμάμαι τον συγχωρεμένο Γιώργο Μητσιμπόνα. Ηταν μια σπουδαία επιτυχία για όλους μας».

Εχετε περάσει από τη θεσσαλική ομάδα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Είστε κομμάτι της ιστορίας της Λάρισας.

«Ναι αγωνίστηκα στην ομάδα από το 1982 έως το 1989. Στα μέσα της σεζόν 2015-2016 γύρισα στην ομάδα ως προπονητής, με το σύλλογο να ανεβαίνει στη Σούπερ Λίγκα. Εκατσα στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν για μερικούς μήνες».

Στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει πλέον μια νέα Λάρισα; Στην Αγγλία είδαμε τη Λέστερ. Μπορεί κάποια ομάδα να μπει σφήνα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Εχω συνδεθεί τόσο πολύ με αυτή την ομάδα, που πιστεύω ότι μόνο η Λάρισα μπορεί να καταφέρει ξανά τέτοιο θαύμα».

Κλείνοντας, θα θέλαμε το σχόλιό σας για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για το τελικό του Κυπέλλου.

«Φέτος πιστεύω ότι το πρωτάθλημα είναι πιο ποιοτικό και πιο ανταγωνιστικό. Ηταν πιο ενδιαφέρον από άλλες χρονιές. Βέβαια, τα όσα έγιναν στην Τούμπα στους αγώνες του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό χάλασαν τη συνολική εικόνα. Πέρσι είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τον τελικό και μάλιστα ήμουν σχολιαστής στο συνδρομητικό κανάλι. Παρά τα όσα θλιβερά συνέβησαν ανάμεσα στους φιλάθλους, οι παίκτες έδειξαν πολύ καλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ηταν ένα ποιοτικό παιχνίδι. Πιστεύω και φέτος ότι μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ