Η «μάχη» Αστέρα και Ξάνθης για μια θέση στο Γιουρόπα

Η «μάχη» Αστέρα και Ξάνθης για μια θέση στο Γιουρόπα

Η ομάδα της Τρίπολης θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό και η Ξάνθη θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ισοβαθμία που βολεύει τους Αρκάδες και το χθεσινό φινάλε που «έσπασε καρδιές».

Αρκετές ομάδες διεκδικούσαν πριν από δύο – τρεις αγωνιστικές την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «μνηστήρες» έμειναν δύο και η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη. Οι Αρκάδες ισοβαθμούν με την ακριτική ομάδα στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα με 42 βαθμούς, με την ομάδα της Τρίπολης να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η «μάχη» του Αστέρα με την Ξάνθη συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει σε ότι αφορά τον τίτλο, την τρίτη θέση αλλά και τον υποβιβασμό. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τόσο ο Αστέρας όσο και η Ξάνθη έχουν εκτός έδρας αποστολές την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Τρίπολης θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό ενώ η Ξάνθη θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Σαφώς και η Ξάνθη έχει πιο δύσκολη αποστολή καθώς θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι σίγουρο πως η ομάδα της Θράκης δεν έχει τίποτε να χάσει και θα ρισκάρει. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης θέλει τη νίκη στο Αγρίνιο για να μην έχει την σκέψη του στην αναμέτρηση της Λεωφόρου. Αν λοιπόν η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πάρει την εκτός έδρας νίκη στο ματς με τον Παναιτωλικό, τότε «σφραγίζει» την κατάκτηση της πέμπτης θέσης και την συμμετοχή στην Ευρώπη.

Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι στο χέρι των παικτών του Αστέρα αν και οι Αρκάδες έπαιξαν χθες με την «φωτιά» στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Τη στιγμή που η Ξάνθη προηγούνταν της Λάρισας ο Αστέρας ήταν πίσω στο σκορ στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Αρκάδες θα έχαναν το πλεονέκτημα που είχαν απέναντι στην Ξάνθη, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Ο Αστέρας επικράτησε τελικά του Απόλλωνα με 2-1, έφτασε τους 42 βαθμούς (όσους έχει και η Ξάνθη) και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όπως προαναφέραμε η ομάδα της Τρίπολης είναι αυτή που έχει το προβάδισμα για την εξασφάλιση της θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ