Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (δύο γκολ) πέρασε από τη Λεωφόρο με το εμφατικό 3-0 επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος προσπάθησε αρκετά, αλλά δεν μπορούσε.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση και επικράτησε με 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, σπάζοντας το αήττητο εντός έδρας σερί έξι αγώνων του «Τριφυλλιού».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που σημείωσε δύο γκολ (27′, 65′) και έφτασε τα 25 σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, όντας από σήμερα ο ρέκορντμαν στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά από την ίδρυση των επαγγελματικών κατηγοριών. Ο Σάκχοφ (84′) το άλλο γκολ κόντρα στους «πράσινους» που προσπάθησαν για 45′, αλλά δεν μπορούσαν…

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και ήταν πιεστικός απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να πρεσάρουν ψηλά και αποτελεσματικά τον αντίπαλό τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά λάθη από πλευράς δικεφάλου, κυρίως στο μεσοαμυντικό κομμάτι, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Στην πρώτη, στο 18′, ο Δώνης έκανε υπέροχο κατέβασμα με το στήθος μέσα στην περιοχή, πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στη συνέχεια τον Λουτσιάνο σε κενή εστία να τη στέλνει εκτός. Οι πράσινοι έχασαν τον Λουντ, λόγω τραυματισμού, με τον Μυστακίδη να παίρνει τη θέση του και να είναι πρωταγωνιστής στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία, αυτή του 21′, όταν ο Κάτσε σέντραρε, ο Μύστα πλάσαρε, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά.

Σαν να μην έφταναν οι ατυχίες (δοκάρι, αναγκαστική αλλαγή) στον Παναθηναϊκό, ήρθε το γκολ του Πρίγιοβιτς κόντρα στη ροή του αγώνα και μάλιστα από… κόντρα στο 27′. Ο Παναθηναϊκός θέλησε να βγάλει αντεπίθεση, ο Μουνιέ πήγε να δώσει πάσα, η μπάλα κόντραρε στον Μπίσεσβαρ και πήγε στον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς, ο οποίος με αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο ΠΑΟΚ θέλησε να βρει και δεύτερο γκολ πριν το φινάλε του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί στο τελευταίο δεκάλεπτο και το ημίχρονο να τελειώνει με 0-1.

Με το υπέρ του σκορ, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Έψαξε με υπομονή ένα δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα και κατάφερε να το βρει. Αφού… προειδοποίησε με τον Πέλκα στο 58′ και με τη μεγάλη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ στο 62′, κατάφερε να φτάσει στο 2-0 στο 65′, εκμεταλλευόμενος και το τραγικό λάθος του Τζήλου. Ο Έλληνας διαιτητής δεν είδε φάουλ πάνω στον Ινσούα, ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα, ο Πρίγιοβιτς… άδειασε δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού και με υπέροχο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του ίδιου και της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος μέχρι το φινάλε και λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο 84′ οι παίκτες του Λουτσέσκου άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, ο Σάκχοφ έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον ΠΑΟΚ.

Το «κλειδί»: Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε δώσει άλλη τροπή στο ματς, αλλά στάθηκε άτυχος τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο. Τις δύο στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε σε διάστημα τριών λεπτών (δοκάρι Δώνη, σουτ Μυστακίδη) και την τρίτη στη φάση του 0-1, που προέρχεται από… κόντρα. Από το 0-1 και έπειτα, ο ΠΑΟΚ έκανε υπέροχη διαχείριση και έφτασε σε θρίαμβο.

Το10άρι: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τα… βάζει και εκτός έδρας. Ο Σέρβος υπέγραψε με τα δύο του γκολ τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ιδιαίτερα το δεύτερο ήταν καταπληκτικό και σε δημιουργία και σε εκτέλεση.

Στον πάγκο: Ο Λουτσιάνο Νέβες στο 18′ βρέθηκε μόνος απέναντι σε κενή εστία, αλλά την έστειλε έξω. Αν ο Παναθηναϊκός άνοιγε το σκορ εκεί, τα πράγματα ίσως να εξελίσσονταν διαφορετικά. Δεν το έκανε και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε… περίπατο.

Γιατί κόουτς: Ο Ουζουνίδης έχασε νωρίς τον Λουντ και μαζί έχασε μπόλικα από τα τρεξίματά του και φυσικά την εμπειρία και το μυαλωμένο παιχνίδι του Φινλανδού. Η είσοδος του Μυστακίδη δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών)

Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Γκολ: Πρίγιοβιτς (27′, 65′), Σάκχοφ (84′)

Κίτρινες κάρτες: 56′ Ινσούα, 61′ Τζανδάρης, 65′ Λουτσιάνο – 38′ Μάτος

Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (74′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Μακ (69′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ