Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κόντρα στη Λάρισα και εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Γκόλια στο 62', πήρε τελικά τη νίκη με γκολ του Κασάδο και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για την κατάληψη της 5ης θέσης.

Η Ξάνθη υποδέχτηκε στα Πηγάδια τη Λάρισα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι… μονόπλευρο. Η Ξάνθη που οδηγεί την κούρσα για την κατάκτηση της 5ης θέσης, ήθελε τη νίκη κόντρα σε μια Λάρισα που ούτε απειλούσε ούτε απειλούνταν.

Όλο αυτό φάνηκε σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους με τους Ακρτίτες να είναι καλύτεροι και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Τριάδης (4’) και Μεχία (8’) ήταν άστοχοι στις φάσεις που τους έλαχαν Μέχρι το 30’ οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης αλλά κόντρα στη ροή του ματς, η Λάρισα έχασε στο 38’ την ευκαιρία του ματς, με τον Κριζμάν να νικιέται σε τετ α τετ από τον Ζίφκοβιτς. Κάπως έτσι το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Ζίφκοβιτς να λέει τρεις φορές «όχι» στους Θεσσαλούς στο 52’ (Κάστρο), στο 58’ (Κριζμάν) και στο 60’ (Κριζμάν). Κάπου εκεί όμως και με τη Λάρισα να βρίσκεται στο προσκήνιο, έγινε η φάση που άλλαξε το αφήγημα της αναμέτρησης.

Ο Γκόλιας πήρε κίτρινη κάρτα στο 62’ και συνέχισε να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή με αποτέλεσμα στιγμές αργότερα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι… οσμίστηκαν αίμα. Έκλεισαν τη Λαρισα στα καρέ της και πίεσαν για τη νίκη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 80’, όταν μετά από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ και τραγική έξοδο του Θεοδωρόπουλου, ο Κασάδο με κεφαλιά έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το κλειδί: Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης. Σε τέσσερις φάσης και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου, όταν η Λάρισα ήταν καλύτερη, ο Ζίφκοβιτς ήταν ο φύλακας άγγελος της Ξάνθης και κράτησε το «μηδέν» όπου χρειάστηκε.

Το 10άρι: Αν ο Ζίφκοβιτς ήταν ο παίκτης κλειδί του ματς, ο Κασάδο είναι το 10άρι μιας και ολοκλήρωσε τη δουλειά για τους παίκτες του Ράσταβατς με το γκολ της νίκης που πέτυχε στο 80’.

Στον πάγκο: Ο Γκόλιας της Λάρισας. Ακόμα και δίκιο να είχε για την πρώτη κίτρινη κάρτα που δέχτηκε, ήταν μεγάλο λάθος του να ξεφύγει και να πάρει τη δεύτερη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας στον διαιτητή, την ώρα μάλιστα που η ομάδα του ήταν καλύτερη και πίεζε για ένα γκολ.

Ξάνθη – Λάρισα 1-0

Γήπεδο: Πηγάδια
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Νικόλαος Σάββας
Τέταρτος: Ανανίας Φωτιάδης
Γκολ: Κασάδο 80’
Κίτρινες κάρτες: Μπάλλας 57’, Γκόλιας 61’, Γκόλιας 62’, Κριζμάν 90+1’
Κόκκινες κάρτες: Γκόλιας 62’

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69′ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (46′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας (42′ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο

Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο (65′ Καρατάσιος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ