Κέρκυρα – ΑΕΚ 0-0

Κέρκυρα – ΑΕΚ 0-0

Οι «κιτρινόμαυροι», που έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έμειναν στο 0-0 με την Κέρκυρα, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Υποβιβάστηκε οριστικά ο ΑΟΚ.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ παρουσιάστηκε υποτονική στην Κέρκυρα και με το μυαλό μάλλον στον τελικό του κυπέλλου, μένοντας στο 0-0 με τους «Φαίακες». Οι οποίοι πάντως ακόμα και με αυτόν τον βαθμό αποχαιρέτησαν και μαθηματικά την κατηγορία, έπειτα από τη νίκη της Λαμίας. Η Ένωση δεν ήταν καλή και άργησε να πάρει… μπροστά, απειλώντας ουσιαστικά τους γηπεδούχους μονάχα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Εκεί όπου οι επεμβάσεις του Κουτζαβασίλη δεν της επέτρεψαν να σκοράρει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ «φρέσκαρε» σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του, αλλάζοντας πολλά σε σχέση με το ματς με τον Λεβαδειακό. Δίνοντας φανέλα βασικού στους Τζανετόπουλο, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ και διατηρώντας παράλληλα στο αρχικό σχήμα τον Γιακουμάκη, ελλείψει Αραούχο.

Από την άλλη, η Κέρκυρα επέλεξε μια συντηρητική τακτική, με πέντε παίκτες στην άμυνα. Προκειμένου να μην δώσει έτσι πολλούς χώρους στην Ένωση και να περιορίσει την επιθετική δράση της.

Η ΑΕΚ πήρε από νωρίς το… κουμάντο στο παιχνίδι όμως δεν κατάφερνε να γίνει απειλητική. Οι Μασούντ και Λιβάγια «ψάχνονταν» στα άκρα, ενώ ο Αϊντάρεβιτς γυρνούσε πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα. Με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να δείχνει αποκομμένος. Κάπως έτσι η πρώτη φάση στο ματς ήρθε στο 27’, όταν ο Έλληνας φορ της ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση για γκολ μέσα στην περιοχή, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά, άουτ. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Λιβάγια, τέσσερα λεπτά μετά.

Στο 38’ η Ένωση απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά μέσω στημένης μπάλας. Όμως η προβολή του Λαμπρόπουλου δεν βρήκε στόχο. Ενώ χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η προσπάθεια του Μασούντ στο 41’. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ αλλά και χωρίς κλασική ευκαιρία, με τις δύο ομάδες να έχουν «κολλήσει» στο 0-0.

Αλλαγές, πίεση και… Κουτζαβασίλης

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος να μην είναι καλή, ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σε εσωτερικές αλλαγές. Μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο και τον Μασούντ, πίσω από τους Λιβάγια-Γιακουμάκη. Η πρώτη φάση πάντως ήταν για την Κέρκυρα, καθώς στο 58’ ο Παυλίδης έπιασε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να διώξει εντυπωσιακά.

Στο 60’ ο Χιμένεθ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Μπακασέτα στη θέση του αρνητικού Αϊντάρεβιτς. Προκειμένου η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Ενώ λίγο αργότερα στο γήπεδο πέρασε και ο Μπακάκης, με τον Μασούντ να μένει εκτός. Και το σύστημα να γίνεται ξανά 4-2-3-1, αφού το «τρικ» του ρόμβου δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μπαίνοντας το τελευταίο τέταρτο και με την Ένωση να παραμένει υποτονική, στο παιχνίδι πέρασε και ο Μάνταλος αντί του Γκάλο, με τον Χιμένεθ να ρίχνει όλα τα δυνατά χαρτιά του στη μάχη.

Στην προσπάθεια να έρθει το γκολ. Τα παραπάνω έφεραν αποτέλεσμα στο 81’, όταν η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το 1-0. Ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, πέρασε τον Κουτζαβασίλη, γύρισε παράλληλα με την εστία, ο Μπακασέτας έπιασε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας πρόλαβε να πάρει σωστή θέση και να διώξει, απομακρύνοντας τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ενώ στο 83’ και πάλι ο Κουτζαβασίλης γλίτωσε την Κέρκυρα από βέβαιο γκολ, όταν απέκρουσε την εξ επαφής προβολή του Γιακουμάκη, μετά την κεφαλιά-πάσα του Λόπες! Το… σόου του τερματοφύλακα της Κέρκυρας συνεχίστηκε, μιας και ο Μπακασέτας δεν κατάφερε να τον νικήσει ούτε στο 87’, με το ωραίο σουτ που επιχείρησε.

Η Κέρκυρα «ξύπνησε» μετά από αυτές τις φάσεις της ΑΕΚ, βγήκε μπροστά και στο 92’ λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη! Όταν το σουτ του Κόντου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους και να στέλνει και μαθηματικά τους «Φαίακες» στην Φούτμπολ Λιγκ.

Το κλειδί: Οι μεγάλες επεμβάσεις του Κουτζαβασίλη στο διάστημα πίεσης της ΑΕΚ. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας ήταν εντυπωσιακός και αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο που η Ένωση δεν έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το νησί των Φαιάκων.

Το 10άρι: Ο Μάνταλος. Στο διάστημα που αγωνίστηκε κατάφερε να «γλυκάνει» το παιχνίδι της ΑΕΚ, με την Ένωση να δείχνει σαφέστατα πιο κινητική.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Χιμένεθ να… χαραμίσει για ένα ημίχρονο τους Λιβάγια και Μασούντ στα άκρα κόστισε σε δημιουργία και ανάπτυξη στην ΑΕΚ, που έμοιαζε μπλοκαρισμένη.

Στον πάγκο: Ο Αϊντάρεβιτς. Καθώς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε αυτή την ευκαιρία που πήρε από τον Χιμένεθ.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΕΚ 0-0

ΓΚΟΛ: –
ΔΟΚΑΡΙΑ: 92’ Κόντος
KΙΤΡΙΝΕΣ: Ζορμπάς 51’, Γρομητσάρης 77’, Μάνταλος 82’
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κέρκυρας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νεοφυτιάδης
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς, Πυλαρινός

Κέρκυρα (Γ. Ματζουράκης, 5-4-1): Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67’ Κόντος), Παμλίδης (69’ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90’+ Τουράμ), Αναστασίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο (77’ Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (67’ Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (59’ Μπακασέτας), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ