Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως με επική ανατροπή πήρε τη νίκη (2-1) και έχει πλέον στα χέρια του το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος κρατούσε την… μοίρα της 5ης θέσης στα χέρια του, υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τη νίκη να είναι μονόδρομος. Οι φιλοξενούμενοι από πλευράς τους, μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα, έπαιζαν χωρίς άγχος καθώς είχαν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι Αρκάδες έμειναν πίσω στο σκορ και καρδιοχτύπησαν, με πείσμα όμως μέσα σε τρία λεπτά έκαναν την ανατροπή (2-1) και ετοιμάζονται για… ταξίδι στο Europa League! Την τελευταία αγωνιστική ο Αστέρας ταξιδεύει στο Αγρίνιο και αν καταφέρει να νικήσει τον Παναιτωλικό, εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από δύο χρόνια. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, όμως, πήγε η ψυχή του στην κούλουρη. Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι από τους γηπεδούχους, βρέθηκαν στο 64′ να χάνουν 0-1 από τον αδιάφορο Απόλλωνα.

Στο 79′ γλίτωσαν από δεύτερο γκολ από το δοκάρι του Ελμπάζ και από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν σαν να τους τσίμπησε ευρωπαϊκή μύγα. Στο 82′ ο Κώτσιρας με ωραίο σουτ ισοφάρισε και στο 84′ ο Καλτσάς από ασίστ του Δουβίκα έκανε την ανατροπή. Μέσα σε αποθέωση, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Μέχρι τότε; Ελάχιστα πράγματα. Το πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι ήταν… σαν να μην έγινε ποτέ. Ο Αστέρας εγκλωβισμένος δεν μπορούσε να δημιουργήσει απέναντι στο 3-6-1 του Απόλλωνα, είχε μόλις δύο τελικές και αυτές στον βρόντο. Μία σέντρα σουτ του Κώτσιρα στο 15′, που έδιωξε ο Χουάντερσον και μία κεφαλιά του Ιγκλέσιας άουτ στο 42′

Ο Απόλλων, έστω χωρίς να απειλεί (δύο σουτ που κόντραραν και μία κεφαλιά άουτ του Ελμπάζ στο 43′, έβλεπε το σχέδιό του να πηγαίνει μια χαρά. Έστω χωρίς τον Αλμπάνη από το 30′, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ίδιο και απαράλλαχτο, μέχρι το 0-1. Αστέρας χωρίς λύσεις, Απόλλων με αυτοπεποίθηησ και με γκολάρα του Τσουκαλά, με σουτ στο αριστερό παραθυράκι. Αστέρας μέχρι τότε δεν υπήρχε. Όταν υπήρξε, όμως, άρχισε πια να πιέζει τον Απόλλωνα. Στο 77′ ο Κώτσιρας είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι στην πρώτη, όσο και αν αυτό φαίνεται απίθανο, πραγματική ευκαιρία του Αστέρα στον αγώνα.

Από εκεί και πέρα, θρίλερ. Και Άστρο λαμπρό για τον Αστέρα. Στο 79′ δεν έγινε το 0-2 από το δοκάρι του Ελμπάζ και αφού δεν έγινε αυτό, έγνε το αντίθετο. Κώτσιρας στο 82′ το 1-1, Καλτσάς το 2-1 στο 84′ και τέλος. Ή αλλιώς, μια κι έξω στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το κλειδί: Στο 79′ το δοκάρι του Ελμπάζ. Δοκάρι, έδαφος κι έξω. Αν ήταν μέσα, το 0-2 πια δεν γύριζε από τον Αστέρα.

Το 10άρι: Γιάννης Κώτσιρας. Ο πιο δραστήριος, ίσως ο μοναδικός που έδειχνε έτοιμος να απειλήσει. Πλαγιοκόπησε, δεν τού βγήκε και μετά το πήρε επάνω του. Στο 77′ δοκάρι και στο 82′ το καθοριστικό γκολ, από το οποίο ξεκίνησε η ανατροπή.

Στον πάγκο: Αν και νικητής, η εικόνα του Αστέρα ήταν πολύ κακή. Με 10λεπτα, κανονικά δεν βγαίνεις Ευρώπη. Η τύχη ήταν με το μέρος του. Τώρα. Την επόμενη φορά;

Γιατί κόουτς: Ο Γιώργος Παράσχος με αυτό το σχηματισμό δεν τα βάζει με τον αντίπαλο. Τα βάζει με το ποδόσφαιρο. Χρήσιμο για την ομάδα του, αλλά αν όχι ούτε τώρα ελεύθερο ποδόσφαιρο, σε αδιάφορο για εκείνον ματς, τότε πότε;

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκη
Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Ιορδάνης Απτόσογλου
Τέταρτος: Σπυρίδων Σελίμος
Γκολ: 82′ Κώτσιρας, 84΄Καλτσάς / 64′ Τσουκαλάς
Κίτρινες: Γιαννούλης, Πασαλίδης, Μανιάς, Κώτσιρας, Καλτσάς / Χουάντερσον
Κόκκινες: Πασαλίδης

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης (71′ Μαδίντα), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (65′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης (46′ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Μανιάς

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς, Κονέ, Σιατραβάνης (74′ Ντεβέσα), Ζησόπουλος, Αλμπάνης (30′ Ελμπάζ), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (89′ Μενδρινός), Μπαρτολίνι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ