«Πρέπει να νικήσουμε για να κλειδώσουμε την 3η θέση»

«Πρέπει να νικήσουμε για να κλειδώσουμε την 3η θέση»

Ο Χρήστος Κόντης ξεκαθάρισε στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι είναι απαραίτητη η νίκη με τον Παναιτωλικό, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τι ετοιμάζει για την 11άδα.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό δεν είναι… ρουτίνας. Είναι ματς στο οποίοι οι Ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να νικήσουν, για να αποφύγουν τα… (ακόμη πιο) δυσάρεστα. Οι 3 βαθμοί θα οριστικοποιήσουν την κατάληψη της 3ης θέσης, κάτι που αυτομάτως κάνει πιο βατό το συνολικό πρόγραμμα των Πειραιωτών το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς η ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στον 3ο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει από τις 9 Αυγούστου και όχι σα μέσα Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει και περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και υλοποίησης όλων των κινήσεων, αλλά και περισσότερη ξεκούραση για τους ποδοσφαιριστές.

Η ήττα από τον Απόλλωνα έφερε σε απόσταση 4 βαθμών τον Ατρόμητο και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να παίξει άλλο με τη φωτιά. Θέλει να καθαρίσει από αύριο την υπόθεση «3η θέση» και αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που τους μετέφερε και ο Χρήστος Κόντης. «Πρέπει να νικήσουμε τον Παναιτωλικό για να βγούμε σίγουρα τρίτοι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια για απώλεια βαθμών», είπε στους ποδοσφαιριστές του ο Ελληνας τεχνικός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της σημασίας του αγώνα.

Η αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου θα είναι η τελευταία εντός έδρας την εφετινή σεζόν για τους Ερυθρόλευκους και αυτό αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να κλείσει τη χρονιά με απώλεια βαθμών στην έδρα του και μπροστά στον κόσμο, που θα έχει την ευκαιρία να τους δει για τελευταία αγωνιζόμενους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Κόντη για την αναμέτρηση με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, σίγουρα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σισέ και τον τραυματία Κούτρη. Ο Ελληνας τεχνικός δεν έκανε στη διάρκεια της εβδομάδας κάποια δοκιμή που να μαρτυρούσε τις προθέσεις του για την 11άδα, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα ο Ανδρούτσος θα πάρει τη θέση του Ρομαό στο αρχικό σχήμα και θα είναι δίδυμο στα χαφ με τον Ταχτσίδη. Επίσης, πολλές πιθανότητες έχει και ο Βρουσάι, ο οποίος δεν αποκλείεται να ξεκινήσει αντί του Μιραλάς.

Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε κι άλλον «μικρό» του Ολυμπιακού να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ο λόγος για τον Νίκο Βέργο. Ο 22χρονος επιθετικός είχε «αφήσει» εκτός αποστολής τον Τζούρτζεβιτς στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιείται κυρίως ως εξτρέμ από τον προπονητή των Πειραιωτών! Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους της 11άδας, Προτό, Ενγκελς, Νικολάου, Ελαμπντελαουί, Χατζισαφί, Φορτούνης, Μάριν και Ανσαριφάρντ δείχνουν να έχουν εξασφαλισμένη θέση.

* Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται καθημερινά και για πολλές ώρες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αλλά έχει επιλέξει να κρατάει αποστάσεις από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Δεν έχει μιλήσει με κανέναν, δεν έχει συστηθεί σε κανέναν, ενώ ακόμη και όταν διεξάγεται η προπόνηση των Πειραιωτών, δεν βγαίνει στο γήπεδο να την παρακολουθήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ