Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, τρέχουν οι εξελίξεις στο λιμάνι  

Ολυμπιακός: Στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, τρέχουν οι εξελίξεις στο λιμάνι  

Ο Πορτογάλος επέστρεψε και μαζί του οι προϋποθέσεις για το «δεύτερο κεφάλαιο» στον… τόμο του σχεδιασμού της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό

Ήταν εδώ στο διάστημα 10-18/4. Έφυγε για την Πορτογαλία και η αρχική εντύπωση ήταν πως θα παραμείνει εκεί ως τις αρχές Μαϊου όταν και θα γύριζε στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση. Τελικά όμως όλα συμβαίνουν πιο γρήγορα, σε μια περίοδο που η ταχύτητα αποτελεί ανάγκη για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ξανά στη χώρα μας. Έφτασε το απόγευμα, συνοδευόμενος από έναν συμπατριώτη του που θεωρείται «εξπέρ» σε θέματα ακαδημιών. Και ήρθε προκειμένου να ανοίξει το «δεύτερο κεφάλαιο» στον τόμο με τίτλο: Ολυμπιακός 20181-19.

Ο 48άχρονος προπονητής –που φυσικά θα είναι στο Καραϊσκάκη την Κυριακή για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό- κατέθεσε διαπιστευτήρια από την πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα. Μεθοδικός, και με πολύ διάθεση για δουλειά. Πρόλαβε σε ένα εξαήμερο να προχωρήσει αρκετά θέματα. Την βάση, στο σχέδιο ανοικοδόμησης του νέου Ερυθρόλευκου αγωνιστικού μοντέλου. Τώρα ήρθε για να συζητήσει με την διοίκηση για τα… παραπάνω μιας και δεν θα πρέπει να λησμονούμε το αυτονόητο. Μαζί με το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, έρχεται και η αφετηρία της μεταγραφικής περιόδου και εκεί τον Ολυμπιακό τον περιμένει πάρα πολύ δουλειά. Είναι προφανές ότι το νέο ρόστερ θα έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτό που ολοκληρώνει τη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες ήδη εξετάζουν σοβαρά με μια σειρά από ποδοσφαιριστές της Ελληνικής αγοράς (Μασούρας, Αλμπάνης, Κυριακόπουλος) αλλά και «δικά» τους παιδιά που θα μπορούσαν να πάρουν μια ευκαιρία (Γιαννιώτης, Σιώπης). Ήδη μέσω Μοντέστο έχουν αποκτήσει και τον Μαντί Καμαρά (Αζαξιό) από τη Γαλλική αγορά.  Κοιτάζουν όμως και τη… μεγάλη εικόνα. Και φαίνεται πως έχουν μεγάλη διάθεση να ασχοληθούν τόσο με μια σειρά από προσεχώς ελεύθερους (π.χ Τόμασον, Μαρκάνο) αλλά και με ποδοσφαιριστές που οι ομάδες τους υποβιβάζονται σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία κλπ). Εννοείται λοιπόν ότι ήδη συμβαίνουν «διάφορα» και προσεχώς θα συμβούν ακόμη περισσότερα. Το ταξίδι του Μαρτίνς εννοείτε πως προφανώς και θα κινήσει αρκετές υποθέσεις, έστω σε διερευνητικό επίπεδο.

Παρότι γράφονται αρκετά εδώ και πολύ καιρό για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή, έχουμε την εντύπωση πως δεν θα προκύψει κάποιο έξτρα πρόσωπο στην εξίσωση. Ο Μαρτίνς είναι που θα τρέξει το project. Εκείνος θα κάνει τις πολλές επιλογές, μιλώντας απευθείας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον νυν διοικητικό οργανόγραμμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πάνω-κάτω αναφέραμε ήδη. Πως ο Ολυμπιακός είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω τον σχεδιασμό του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ