Από τον Καραγκιοζόπουλο, στον Μπακασέτα!

Από τον Καραγκιοζόπουλο, στον Μπακασέτα!

Το 1989 ήταν ο Καραγκιοζόπουλος στη νίκη 0-1 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά είναι ο Μπακασέτας, που σφράγισε τον 5ο επαγγελματικό τίτλο πρωταθλητή για την ΑΕΚ.

Η πιο παραγωγική του χρονιά, πριν δυο χρόνια, τού είχε δώσει τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Η δεύτερη πιο παραγωγική, τον κάνει πια πρωταθλητή. Ο λόγος για τον Τάσο Μπακασέτα.

Με τα δύο γκολ κόντρα στον Λεβαδειακό, υπέγραψε τον τίτλο για την ΑΕΚ. Μπαίνοντας σε μια όχι μακρά, αλλά σίγουρα ξεχωριστή λίστα εκείνων που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο. Να είναι εκείνοι που στο ματς – τίτλος, σημείωσαν τα ιστορικά γκολ.

Το 1989 ήταν ο Καραγκιοζόπουλος στη νίκη 0-1 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Το 1992 ήταν ο Βασιλόπουλος που άνοιξε το σκορ στη νίκη 2-0 επί του Απόλλωνα (το δεύτερο ο Δημητριάδης με πέναλτι) που έδωσε το πρωτάθλημα. Το 1993 το δρόμο για το πρωτάθλημα είχε ανοίξει ο Σλίσκοβιτς στο 3-1 επί του Ολυμπιακού την τελευταία αγωνιστική (δύο γκολ ο Δημητριάδης που και πάλι ακολούθησε). Το 1994 ήταν ο Αλεξανδρής με τα δυο γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αυτή τη φορά είναι ο Μπακασέτας, που σφράγισε τον 5ο επαγγελματικό τίτλο πρωταθλητή για την ΑΕΚ. Η ζωή κάνει κύκλους. Ντεμπούτο ο Μπακασέτας, σε ηλικία τότε 17 ετών και πέντε μηνών, είχε κάνει στις 28 Νοεμβρίου 2010. Αστέρας – Ξάνθη 1-2 και πρώτος προπονητής της ομάδας της Τρίπολης που τον είχε εμπιστευτεί ποιος; Ο Βαγγέλης Βλάχος, ένας ΑΕΚτσής από κούνια που λένε…

Κάπως έτσι η ζωή έκανε τον κύκλο της και για τον Μπακασέτα. Από τότε έκανε μια σεζόν αγροτικό στην Β’ Εθνική, την επόμενη, με δέκα συμμετοχές και ένα γκολ. Από τότε, όμως, δεν… έπεσε ποτέ ξανά κατηγορία. Από εκεί και πέρα; 2,5 σεζόν στον Αστέρα με μικρή παραγωγικότητα, μόλις τρία γκολ.

Ένα εξάμηνο στον Άρη, το δεύτερο της σεζόν 2013-2014, που έμοιαζε να βρίσκει τον εαυτό του με τρία γκολ και επιστροφή στον Αστέρα, για ένμα 6μηνο το 2014-2015, όπου τον ξαναέχασε και πήρε λίγες ευκαιρίες (1 γκολ σε 8 ματς). Μέχρι που στο δρόμο του βρέθηκε ο Πανιώνιος. Η πρώτη απόπειρα, στο δεύτερο μισό εκείνης της χρονιάς, άφησε το στίγμα του. Με ένα γκολ.

Την δεύτερη, 2015-2016, ήταν πια ο Μπακασέτας που ονομάστηκε next big thing. Με έντεκα γκολ έκανε την πιο παραγωγική του χρονιά και την εξαργύρωσε με τη μεταγραφή στην ΑΕΚ. Για την οποία μάλιστα, πάλεψε και ο ίδιος.

Το ματς με τον Λεβαδειακό, λοιπόν, μπορεί να είναι και η δική του δικαίωση. Πέρυσε έκανε τέσσερα γκολ, φέτος έχει πια έξι, αλλά το θέμα είναι ότι τα στόματα της αμφισβήτησης, τα σώπασε. Ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν φέτος, κάνει εξαιρετικά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το εξαργύρωσε με τον τίτλο του κειμένου:

Από τον Καραγκιοζόπουλο, στον Μπακασέτα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ