Παναθηναϊκός : Γήπεδο στον Βοτανικό μόνο με εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη

Παναθηναϊκός : Γήπεδο στον Βοτανικό μόνο με εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θέλει να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό για τον Παναθηναϊκό και to10.gr εξηγεί τι πρέπει να κάνει για να συμβεί αυτό.

Δεν είναι ένα εύκολο πρότζεκτ. Όμως αν κάποιος έχει τα χρήματα και θελήσει να το κάνει, θα μπορέσει με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια. Ο λόγος για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό, χώρο στον οποίο… στόχευσε από τις πρώτες του κιόλας συζητήσεις με την κυβέρνηση ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και η Pan Asia.

Ο Παϊρότζ μάλιστα ξεναγήθηκε στους χώρους του Βοτανικού, προκειμένου να δει από κοντά την περιοχή και έμαθε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το πρότζεκτ του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αν τελικά μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αν επιχειρήσει να προχωρήσει στο συγκεκριμένο σχέδιο.

To10.gr ρώτησε και έμαθε τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από τον Βοτανικό και τι χρειάζεται για να χτιστεί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως όποιος θέλει να χτίσει ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό είναι υποχρεωμένος να φτιάξει και εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που είναι σε ισχύ από το 2012 για τον νόμο της διπλής διάπλασης, όποιος ήθελε να χτίσει γήπεδο στον Βοτανικό έπρεπε να χτίσει και ένα κλειστό γυμναστήριο περίπου 7.000 θεατών, καθώς και ένα κολυμβητήριο. Μάλιστα, όταν τα γήπεδα παραδίδονταν, θα ενεργοποιούνταν η άδεια λειτουργίας του mall και η άδεια κατεδάφισης του «Απόστολος Νικολαΐδης», κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Τι θα συμβεί με τη Λεωφόρο αν προχωρήσει η διπλή ανάπλαση;

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Απόστολος Νικολαΐδης λογίζεται ως χώρος πρασίνου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες εκεί, αν από το 2016 ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν είχε ζητήσει (και είχε πετύχει) την τροποποίηση του νόμου. Κάτι που του δίνει άδεια μέχρι και το 2023 προκειμένου να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το οποίο, βάσει του ίδιου προεδρικού διατάγματος, δεν μπορεί να γκρεμιστεί αν δεν παραδοθεί έτοιμο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό, μαζί με τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη και (κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο). Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να ενεργοποιηθεί η άδεια γκρεμίσματος της Λεωφόρου, βάσει αποφάσεως του ΣτΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμα και η ενεργοποίηση της άδειας λειτουργίας για το mall στον Βοτανικό θα γίνει μόνο στην περίπτωση που χτιστεί και παραδοθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ