Αετοί (ΠΑΟΚ) και… «χαρταετοί» (ΑΕΚ)

Αετοί (ΠΑΟΚ) και… «χαρταετοί» (ΑΕΚ)

Ο φετινός ΠΑΟΚ θα μείνει στην ιστορία ως ακόμη ένας ΠΑΟΚ που του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Όπως έγινε τόσες φορές τη δεκαετία του ’70, όπως έγινε και πιο πρόσφατα, το 2010 αλλά και πέρυσι.

Η απόφαση απόρριψης της έφεσης του ΠΑΟΚ στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ δίνει οριστικά τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ. Εκτός αν υπάρξει κάποιο θαύμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπου θα προσφύγει ο Δικέφαλος του Βορρά. Και σε τέτοια θαύματα δεν πιστεύω. Απλά εκεί θα κλείσει οριστικά και τελεσίδικα η υπόθεση.

Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ υπάρχει ένα έντονο αίσθημα αδικίας, οργής, αγανάκτησης και πολλών άλλων ανάλογων συνωνύμων.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 κρίθηκε οριστικά στα δικαστήρια και στα χαρτιά. Όχι στα γήπεδα. Αυτό έγραψε η ιστορία. Αυτό είναι το γεγονός της χρονιάς και όχι η εξαιρετική μπάλα που έπαιξαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Είναι κάτι σαν την… κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι στον τελικό του Μουντιάλ του 2006. Ένα γεγονός έμεινε πιο διάσημο στην ιστορία από την ίδια τη διοργάνωση και τους νικητές της (το τρόπαιο πήραν οι Ιταλοί στα πέναλτι).

Φέτος και οι δύο Δικέφαλοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, και ήταν σίγουρα οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου πάντως, ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερα (σύμφωνα και με τους αριθμούς και τα στατιστικά) από ένα σημείο και μετά. Και γι’ αυτό θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αφού άλλωστε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους κέρδισε περισσότερους βαθμούς και από την πρωταθλήτρια Ένωση (μαζί φυσικά με το 1-0 της Τούμπας, το οποίο είναι το σκορ που γράφτηκε ότι διακόπηκε στο 90’ το ματς).

Κρίμα… Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να κριθεί στα δικαστήρια.

Κι όμως, οι «θεατρίνοι», οι «ψεύτες» και οι «κλέφτες» δικαιώθηκαν! Ο φετινός ΠΑΟΚ θα μείνει στην ιστορία ως ακόμη ένας ΠΑΟΚ που του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Όπως έγινε τόσες φορές τη δεκαετία του ’70, όπως έγινε και πιο πρόσφατα το 2010 αλλά και πέρυσι.

Ναι και πέρυσι! Διότι στο τέλος ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με 6 βαθμούς διαφορά, η οποία δε θα υπήρχε (θα ισοβαθμούσε με τον ΠΑΟΚ) αν δεν «έκλεβαν» οι ερυθρόλευκοι το ματς στο Καραϊσκάκη με 2-1 (ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί) με τη βοήθεια του Αρετόπουλου, ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε καθαρές κόκκινες στους Ιντέγιε, Μιλιβόγεβιτς και Μποτία (και μόνο έναν να απέβαλε θα ήταν διαφορετικό το ματς), ενώ το γκολ που ισοφάρισε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Κοιτάξτε να δείτε κάτι συμπτώσεις: ο Αρετόπουλος ήταν διαιτητής και φέτος στην Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στη «θεατρική» παράσταση του Γκαρθία! Άρα έβαλε και φέτος το χεράκι του για να μπει άλλη μια τρικλοποδιά στον Δικέφαλο.

Αλλά την πιο μεγάλη τρικλοποδιά φέτος την έβαλαν τελικά ο Κομίνης και η ΑΕΚ.

Η φετινή διπλή «κλοπή» και η «συνεργία» του Ολυμπιακού (έδειξε πρώτος πως κερδίζονται τα ματς εκτός γηπέδων χωρίς καν να παιχθούν) για να καταλήξει ο τίτλος στην ΑΕΚ μέσω δικαστηρίων, κέρδισε μια θέση στο πάνθεον με μεγαλύτερα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ πήρε στα χαρτιά το ματς στην Τούμπα που έχανε με 1-0 στο 90’ και αντί να βρεθεί στο -1 από τον ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +8!

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για την απόφαση της έφεσης, απλά θα τονίσω ξανά ορισμένα πράγματα:

*Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ήταν καθαρό του γκολ του Βαρέλα στο 90’ και δεν επηρέαζε τη φάση ο Μαουρίσιο που ήταν εκτεθειμένος (ένας ΑΕΚτσής θα βγει να το παραδεχθεί και δημόσια έστω ακόμη και τώρα που πήραν το ματς στα χαρτιά με 3-0;)

*Ο Κομίνης και ο Ποντίκης πήγαν προς τη σέντρα μόλις μπήκε το γκολ. Και μετά από 4-5 λεπτά το ακύρωσαν ως οφσάιντ πριν το μετρήσουν τελικά στα αποδυτήρια.

*Ο Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την ομάδα και φύγει όταν ο Κομίνης έδειξε προσωρινά να ακυρώνει το γκολ.

*Ο Σαββίδης δεν είχε το όπλο σε κοινή θέα, αλλά κάτω από το μπουφάν του. Όταν το έβγαλε, μετά την αρχική του είσοδο στο γήπεδο, φάνηκε το όπλο δεμένο στη ζώνη του, αλλά δεν έγινε αντιληπτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες.

*Ο Σαββίδης δεν είχε πάνω του το όπλο για να απειλήσει κανέναν. Είναι λάθος η είσοδός του στον αγωνιστικό χώρο, είναι λάθος ότι το είχε επάνω του σε γήπεδο αλλά όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες και προπαγάνδα για να πλήξουν την εικόνα του και τον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν απείλησε κανέναν, ούτε το χρησιμοποίησε, ούτε είχε σκοπό να το χρησιμοποιήσει. Όλα τα άλλα είναι εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας.

*Οι παίκτες της ΑΕΚ ποτέ δεν τρομοκρατήθηκαν από το όπλο. Αυτό ήταν και παραμένει ένα αστείο επιχείρημα για να πάρει η Ένωση το ματς που έχανε στα χαρτιά. Είναι γελοίο να επιμένει κάποιος ότι όντως δήθεν τρομοκρατήθηκαν.

*Τέλος είναι γεγονός ότι ήταν αστείος ο τρόπος που συνέταξε το φύλλο αγώνος ο Κομίνης αφήνοντας ένα σωρό ασάφειες και κενά, τα οποία άφηναν ανοιχτές πολλές ερμηνείες και παρερμηνείες για το τι πραγματικά είχε γίνει.

Με αυτά και με αυτά, με δύο δικαστικές αποφάσεις στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα τρίποντο στην έδρα του για έναν θεατρικό ντεμέκ τραυματισμό του Γκαρθία στο ματς με τον Ολυμπιακό (οι ερυθρόλευκοι πήραν το ματς στα χαρτιά με 3-0 χωρίς να ξεκινήσει) και του έκλεψαν μια νίκη στο άλλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, παρότι βρέθηκε να κερδίζει την Ένωση με 1-0 στο 90’!

Η ΑΕΚ ήταν συνολικά πολύ καλή φέτος αγωνιστικά, έβγαλε μέταλλο μεγάλης ομάδας και πάλεψε κάθε ματς ως το τέλος. Είχε και μεγάλη ρέντα, πετυχαίνοντας πολλά γκολ στις καθυστερήσεις ή στο τέλος των αγώνων, αλλά αυτό το κυνηγούσαν οι παίκτες της και ήταν μαγκιά τους. Αλλά όση μαγκιά είχαν όλη τη χρονιά, τόσο «τζάμπα μάγκες» αποδείχθηκαν στην Τούμπα όταν δήθεν δήλωσαν τρομοκρατημένοι και δε βγήκαν να τελειώσουν το παιχνίδι. «Λάκισαν» όταν βρέθηκαν να χάνουν το ματς (που θα έκρινε τον τίτλο) και επίσης κανένας τους δεν παραδέχθηκε ποτέ εκ των υστέρων (όταν είδαν το video) ότι το γκολ του Βαρέλα ήταν τελικά κανονικό.

Μάγκες ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ το 2011 όταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα βγήκαν και ολοκλήρωσαν το ματς (παρά τις διακοπές και τη φωτοβολίδα που έπεσε στην πλάτη του Σάχα) για να μην εξοντωθεί αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ με περεταίρω τιμωρία (παρότι θα είχαν συμφέρον για κάτι τέτοιο ενόψει των τότε playoffs και του 2ου εισιτήριου για τα προκριματικά του Champions League).

Οι τωρινοί παίκτες της ΑΕΚ με αυτό που έκαναν στην Τούμπα αποδείχθηκαν «μαριονέτες» καθώς ακολούθησαν τυφλά τις εντολές εκείνου που τους υπέδειξε να το παίξουν τρομοκρατημένοι.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ παραμένει σε τοπ επίπεδο για την Ελλάδα εδώ και σχεδόν μισό χρόνο. Δεν είχε ξεκινήσει καλά τη σεζόν, αποκλείστηκε τον Αύγουστο από τους ομίλους του Europa League, ανέβασε στροφές τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά από τον Δεκέμβριο και μετά παίζει σταθερά το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Μοναδική παραφωνία των τελευταίων πέντε μηνών της ορχήστρας με μαέστρο τον Λουτσέσκου, ήταν η ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 4 Μαρτίου με 3-2. Αλλά εκείνο το ματς ήταν μόλις μια βδομάδα μετά την παρωδία της μη έναρξης του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (με το θέατρο του Γκαρθία) και τη μεθόδευση της πρώτης μεγάλης κλοπής σε βάρος του ΠΑΟΚ. Διότι κλοπή ήταν η κατακύρωση εκείνου του ματς της Τούμπας στους ερυθρόλευκους με 3-0, σε μια περίοδο που ο Δικέφαλος διέλυε όποια ομάδα έβρισκε στον δρόμο του! Βλέποντας και την πορεία του Ολυμπιακού στη συνέχεια είναι δεδομένο ότι στην Τούμπα αγωνιστικά δεν είχε καμία ελπίδα να γλιτώσει όχι απλά την ήττα, αλλά ίσως και τον διασυρμό…

Οι «επιστήμονες» του κέντρου κατάφεραν χέρι-χέρι (όπως είπε και ο Λουτσέσκου) να κλέψουν το φετινό πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ μέσω δικαστηρίων. Ξαναλέω (όπως κάνει και ο Λουτσέσκου): πρώτα έγινε η κλοπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (πήρε το ματς στα χαρτιά με το ντροπιαστικό θέατρο του Γκαρθία) και μετά ακολούθησε η ακόμη μεγαλύτερη ληστεία από την ΑΕΚ. Η Ένωση όχι μόνο πήρε στα χαρτιά από τον ΠΑΟΚ ένα ματς που έχανε στο 90’ (και θα της στοίχιζε τον τίτλο ακόμη και μετά την απώλεια των ασπρόμαυρων στο ματς με τον Ολυμπιακό), αλλά με την υποτιθέμενη τρομοκράτηση των παικτών της οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά και σε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών και για φέτος (-3) και για του χρόνου (-2).

Παραδοσιακά στα δικαστήρια οι ομάδες του κέντρου παίζουν καλύτερη μπάλα, οπότε εκεί ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολο να βρει το δίκιο του. Αλλά μέσα στα γήπεδα όλος ο κόσμος βλέπει και είδε ποια ομάδα έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Ποιοι ήταν Αετοί (ΠΑΟΚ) και ποιοι αποδείχθηκε «χαρταετοί» (ΑΕΚ).

Αντί για επίλογο θα παραθέσω τους στίχους του Γιάννη Αγγελάκα από το «Σιγά μην κλάψω». Ο νοών νοείτω…

«Μου λεν αν φύγω από τον κύκλο θα χαθώ

στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω

και πως ο κόσμος είν’ ανήμερο θεριό

κι όταν δαγκώνει εγώ καλά είναι να σωπαίνω.

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ

μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω

και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό

είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω.

Μα εγώ μ’ ένα άγριο περήφανο χορό

σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,

σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,

θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,

σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ

καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι

και πως αν θέλω περισσότερα να δω,

σ’ ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.

Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ

μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.

Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό

είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ’ αλλάξω.

Μα εγώ μ’ένα άγριο περήφανο χορό

σαν αετός πάνω απ’ τις λύπες θα πετάξω.

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,

σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ

Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,

θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω

Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,

σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ